Zornića kuća Barajevo Beograd

Zornića kuća Barajevo Beograd

Ovo prostrano i lepo uređeno gazdinstvo pod simpatičnim i zanimljivim nazivom “Zornića kuća”, po braći Zornić, nalazi se na prekrasnim obroncima Šumadije, u selu Baćevac, na udaljenosti od oko 30 km od centra Beograda, 5 km od skretanja levo sa Ibarske magistrale. Skup tradicionalnih objekata autentičnog gorštačkog domaćinstva sa svojevrsnom etnografskom izložbom na otvorenom raznovrsnih predmeta koji odlično opisuju dobro očuvane običaje i način života je bogato ukrašen zelenilom, svežom travom i cvećem. Imanje na kome se nalazi Zornića kuća je bogato baštenskim cvećem, biljkama, drvećem, lišćarima, četinama koje dolaze iz oaze ili Rasadnika Vrt i Bašta koja je takođe velika ljubav vlasnika. Vrt i bašta se nalazi na Ibarskoj Magistrali, na 3 kilometra od Petlovog brda ka Lipovačkoj šumi. Radno vreme radnim danima od 8-16 časova. Posed turističkog objekta sa zanimljivim sadržajima Zornića kuća u Barajevu se prostira na površini od 3 hektara i omogućava potpuno zadovoljstvo i istinsku radost gostiju, zahvaljujući izuzetnoj preduzimljivosti, maštovitom duhu i iskrenom gostoprimstvu domaćina.

Celina turističko-ugostiteljskog objekta i ekološke farme Zornića kuća Barajevo obuhvata sporsko-rekreativne sadržaje, malo jezero sa labudovima, odabrane životinje u zoo vrtu, otvoreni i zatvoreni restoran, udoban smeštaj i prostranu baštu sa mnogo etnografskih autentičnih detalja. Zornića kuća Barajevo pruža udoban smeštaj u Zornića konaku kategorije 4 zvezdice sa 13 udobnih soba, od kojih su 3 sobe dvokrevetne sa posebnim ležajevima, 8 soba sa prostranim king-size ležajevima i 2 luksuzna studio apartmana, poslastičarnicu i recepciju. Zornića konaci se nalaze prilično udaljeni od centralnog dela objekta i izgrađeni su od prirodnih materijala – kamena, drveta i cigle, što doprinosi jedinstvenom skladu sa prekrasnom okolinom i farmom, tj na odgovarajući način ispunjava potrebe i očekivanja posetilaca koji traže ovaj vid rustičnog i originalnog opuštajućeg boravka. Svaka soba u smeštaju Zornića kuće je opremljena masivnim drvenim nameštajem, radnim stolom i stolicom, LCD TV-om, bežičnim internetom, podnim grejanjem i lepo uređenim kupatilima sa tušem i toaletnim priborom.

Originalnost i jednostavnost mini etno postavke Zornića kuće i ekološke farme, sa tradicionalnim restoranom i prostranom terasom, odakle se pruža lep pogled na Kosmaj, privači brojne posetioce koji žele da dožive nenadmašno srpsko gostoprimstvo, dobro usklađeno sa vrhunskim ukusima hrane, pripremljene u keramičkim posudama, dok se odmaraju u miru i tišini zelenog okruženja. Zornića kuća Barajevo Beograd takođe ima mali i lepo uređen kamp sa 30 mesta, što je pravi raj kampera i ljubitelja prirode, koji posećuju glavni grad Srbije. Posebno je pogodno mesto boravka u Beogradu za one koji ne vole duge vožnje do svojih krajnih odredišta…

Ekološke staje Zornića kuća u kojima se čuvaju i borave rasni konji, ovce i koze, uz pravi ZOO park sa raznovrsnim životinjama /fazani, pauni, patke, vuk, magarci…/ što čini boravak još zanimljivijim. Jednostavnost i originalnost ove nesvakidašnje etnografske izložbe na otvorenom omogućava potpuno opuštanje posetilaca, uz uživanje u tradicionalno pripremljenim srpskim jelima na prijatnoj terasi ili zatvorenom prostoru u kome zimi pucketa vatra u kaminu i starinskoj furuni, što ostaje u dugom sećanju. Mnogi se ovom ljupkom mestu punom topline sa radošću vraćaju.  Etno naselje “Zornića kuca” je domaćin posebno osmišljenih obrazovnih radionica za najmlađe, zahvaljujući izuzetnim sadrzajima namenjenim deci iz urbanih centara, koja ovde razdragano upoznaju floru i faunu.

Posetioci objekta Zornića kuća u Barajevu su dobrodošli da uživaju u majstorski pripremljenim originalnim i nezaboravnim sprskim specijalitetima : domaća proja, mnogobrojne pite pripremljene na traditionalni nacin, jagnjetina i teletina pod saćem, vrhunske domaće rakije, domaći sokovi /od zove ili ružinih latica/, vino iz sopstvenog autentičnog podruma, baklava, tufahija, kadaif, pita od bundeve… Uživajte !

SHARE IT: