Zeleni čardaci eko apartmani Tara

Zeleni čardaci eko apartmani planina Tara

Jedinstveno turističko eko naselje “Zeleni Cardaci” se nalazi u zaštićenom području Nacionalnog Parka Tara i omogućava posetiocima potpun osećaj okrepljenja i planinske bajke, zahvaljujući svom izuzetnom položaju u srcu očuvane prirode planine Tare, visokom kvalitetu usluga i ličnim pristupom koji je na raspolaganju klijentima, što uvek zaslužuje najviše ocene.

Planina Tara je 1981. godine proglašena Nacionalnim Parkom, zahvaljujući posvećenosti uprave za očuvanjem biljnog i životinjskog sveta i njihovih prirodnih zajednica i staništa.Tara je planina oaza netaknute i očuvane prirode u Zapadnoj Srbiji. Planina Tara je jedna od najlepših planina Srbije, prekrivena gustim listopadnim i četinarskim šumama, livadama i cvetnim poljima.

Nacionalni Park Tara zauzima područje od 19.200 ha, dok duboke šume Tare obuhvataju oko 13000 ha. Na područja Nacionalnog Parka Tara je nekoliko planinskih vrhova – “Crni Vrh”, “Zvezda”, Stolac, kanjon reke Drine sa jezerom Perućac i okolinom Bajine Bašte.

Smeštajni kapacitet turističkog eko naselja ‘Zeleni cardaci’ na Tari prima do 20 gostiju u visoko-kvalitetnim drvenim bungalovima, kategorije 4 zvezdice, koji su dvokrevetni ili trokrevetni ili šestokrevetni apartmani sa prostranim udobnim ležajevima, centralnim grejanjem, svaki sa posebno uređenim udobnim kupatilima, sadržajima i opremljenom kuhinjom, TV-om sa satelitskim programima, neki sa kaminom.

Udobni sadržaji eko apartmana Zeleni čardaci na Tari omogućavaju odlične uslove za prijatan i okrepljujući odmor na Tari tokom čitave godine.

Prostrana trpezarija Zelenih cardaka – klub je mesto gde se poslužuje bogat i raznovrstan doručak koji sadrži kvalitetnu, organski proizvedenu hranu i lagano kuvane specijalitete, pečenja, ukusne proje… a koristi se i za druženja gostiju, uz zvuke akustične gitare.

Gosti koji borave u ovom prekrasnom eko kompleksu na Tari mogu da biraju usluge ishrane sa doručkom ili samostalno pripremanje hrane.

Eko turističko naselje Zeleni Cardaci se nalazi u raskošno bujnoj borovoj šumi, koja odlikuje planinu Taru, što gostima omogućava uživanje u cvrkutu ptica i žuboru potoka, samo 16 km od Bajine Bašte i oko 220 km od Beograda.

Nazivi apartmana kompleksa Zeleni čardaci na Tari potpuno određuju njihov izgled i sadržaj – Žubor 1, 2, 3 i Slavuj 1 i 2. i gostima, a ljubiteljima prirode i porodicama posebno pružaju jedinstvene užitke i zadovoljstva.

Tokom boravka u ovom turistickom kompleksu na Tari gostima su na raspolaganju vežbe joge, koje potpuno doprinose poboljšanju zdravstvenog stanja i okrepljenju duha i tela.

Aktivnosti : šetnje i istraživanje prirode, rustični obroci, poseta manastira Rače, voznja Šarganskom osmicom, poseta Mećavnika i Drvengrada, planinarenje do vrhova Nacionalnog Parka Tara, jezera Zaovine i Perućca, vožnja brodom, jahanje konja, branje lekovitog bilja i šumskih plodova, vožnja brdskog bicikla, lov, ribolov…. Usluge – najam vozila i bicikla, najam bungalova-apartmana ili noćenje sa doručkom.

Zanimljiva mesta : Potpećka pećina, Terzića avlija sa radionicama grnčarije u selu Zlakusi, Zlatibor, Mokra Gora, Mećavnik, Šarganska osmica, Zlatar, Specijalni rezervat prirode Uvac, Manastir Mileševa,…..

Ovde je utisak britanske porodice koja je nedavno boravila u Zelenim čardacima u Nacionalnom Parku Tara : “We had a wonderful visit at Tara National Park, to the Eco lodges at Zeleni Cardaci. What a wonderful and peaceful environment, what ideas and energy they have, and their programs are already running and so varied. The food was amazing – I think the best organic ‘domaci’ breakfast I have EVER tasted and definitely should be included in some programs. Especially their location is perfect being close to the border and Tara NP is beautiful.”

SHARE IT: