Vojvođansko veče

Vojvođansko veče

Rezervišite

 

 

Vojvodinu, smeštenu na jugoistoku plodne i prostrane Panonske nizije, u najsevernijem delu Srbije, mnogi nazivaju „žitnicom” Evrope. Vojvodinu su tokom duge istorije nastanjivali razni narodi i etničke grupe, negujući i obogaćujući svoju živopisnu multikulturalnost do danas. Vojvodina je „duša” Srbije, koja ponosno čuva i neguje tradiciju i iskonske vrednosti, duboko utkane u “uspavanim” selima, varošicama i pitomim gradovima. Glavni grad Vojvodine, Novi Sad, nosi ime „srpska Atina” i centar je kulturnih zbivanja regiona. Sa više od 25 različitih nacionalnih zajednica, Vojvodina je jedno od etničkih najrazvijenijih područja Evrope, u kome je svaka zajednica „čuvar” upečatljivog kulturno-istorijskog i duhovnog nasleđa.

Vojvođansko veče“ je veseo događaj u Novom Sadu ili okolnim salašima i čardama u trajanju od oko 3 sata, koji obiluje mnoštvom sadržaja i ličnih doživljaja posetilaca nadahnutih autentičnim folklornim igrama, pesmama, živopisnim narodnim nošnjama, odličnom hranom i zabavom, približavajući multikuluturalne odnose, običaje, tradiciju, folkor i gastronomiju koje krase Vojvodinu. Posetioci prisustvuju i aktivno ucestvuju u uzbudljivim nastupima kulturno umetničkih društava i orkestara sa područja Vojvodine i humorističkim sadržajima, uživajući u specijalitetima vojvođanske kuhinje. Posetioci su tokom Vojvođanske večeri dobrodošli da se, uz pomoć lokalnih učitelja, koreografa i igrača folklora, oprobaju u osnovnim koracima tradicionalnih vojvođanskih igara, obuku delove narodne nošnje i ovekoveče svoje nezaboravno druženje i gostoprimstvo domaćina.

Cena : 30 EUR po osobi /Minimum 25 učesnika/; 25 EUR po osobi /Minimum 45 učesnika/;

Uključeno : piće dobrodošlice, vojvođanski meni – mesni ili vegetarijanski, nastup kulturno-umetničkog ansambla i orkestra, podrška i logistika TA Panacomp zemlja čuda

Rok prijave : 15 dana pre Vojvođanske večeri

SHARE IT: