Vlasina seoski turizam 098 – Vila Best

Vlasina seoski turizam 098 – Vila Best

Vila Best je udoban turisticki objekat PANACOMP 098 – moderan apartmanski objekat smešten neposredno uz prekrasno Vlasinsko jezero u jugoistocnoj Srbiji, koje zahvaljujući svojim blagotvornim prirodnim odlikama postaje sve veći izazov zaljubljenicima odmora sa nezaboravnim i opuštajućim sadržajima i okrepljujucim aktivnostima u očuvanoj prirodi. Vila Best se nalazi pored obale Vlasinskog jezera, 5 km od jedne od brana Hidroelektrane Vlasine, oko 100 metara od glavnog puta koji povezuje Vlasinsko jezero sa graničnim prelazima prema Bugarskoj /Ribarce, 42 km i Strezimirovci, 23 km/. Na udaljenosti oko 300 km od Beograda, zbog svog očuvanog prirodnog okruženja, svežeg blagotvornog planinskog vazduha i odličnog položaja – na nadmorskoj visini od 1230 metara, Vila Best na Vlasinskom jezeru je idealna za okrepljujući odmor i rekreaciju.

Sve sobe i apartmani Vile Best imaju predivan pogled prema Vlasinskom jezeru. Vila Best na Vlasinskom jezeru je moderna dvospratna kuća koja poseduje udobne sobe i apartmane sledeće strukture : prizemlje – trokrevetna soba sa kaminom i francuskim ležajem i pomoćnim ležajem /po potrebi/, jedna dvokrevetna soba sa francuskim ležajem; prvi sprat – dvokrevetna soba sa francuskim ležajem, dva apartmana sa dvokrevetnom sobom i dva francuska ležaja; apartman sa dvokrevetnom sobom /francuski ležaj/ i dvokrevetnom sobom sa odvojenim ležajevima; drugi sprat – trokrevetna soba koja se sastoji od francuskog i pomoćnog ležaja i klasična dvokrevetna soba, soba za dnevni odmor sa kaminom, dva prostrana trokrevetna apartmana sa dodatnim ležajima, idealnim za boravak porodica, svaki od apartmana ima svoje kupatilo sa tusem. /po potrebni je moguće obezbediti dodatni smeštaj u okolnim vilama i smeštajnim turističkim kapacitetima/

U sastavu Vile Best na Vlasini je obezbeđen parking, prostrano dvorište površine 15 ari sa letnjikovcem, roštiljem sa sačem i mini-bazenom sa pastrmkama. Neposredno uz Vilu Best se nalazi prostrani moderan restoran, opremljen u drvetu i kamenu, sa oko 100 mesta, za koji gosti kažu da je ‘best place to be’ ! Restoran ima otvorenu terasu sa prekrasnim pogledom na Vlasinsko jezero. To je omiljeno mesto  uživanja svih onih koji poštuju izvanredno pripremljene i ukusne tradicionalne specijalitete jugoistočne Srbije, prijatan predah uz omiljeno piće ili druženje gostiju i domaćina, budući da se ovde priređuju odlične zabave sa zanimljivim sadržajima, među kojima je svakako posebno zadovoljstvo uživanje u muzici cuvenih trubača iz Surdulice i okoline, iz kojih potiču brojni trubački orkestri – pobednici Sabora trubača u Guči. Udoban restoran Vile Best ima vinoteku i bar, a jednostavno se može upotrebiti za manje skupove i sastanke ili zabave, zahvaljujući specifičnosti prostora i modernoj opremi. Vila Best na Vlaini organizuje nezaboravne novogodišnje proslave i druge događaje i venčanja za pamćenje !

U neposrednoj blizini vile Best na Vlasinskom jezeru su tereni za odbojku i košarku. Ukoliko ste ljubitelj lagane avanture i uzbuđenja i želite da upoznate planinu i Vlasinsko jezero iz drugačijeg ugla, na raspolaganju se nalazi i vozilo za foto safari, čamac, kanui, kajaci, planinski bicikli….  Srdačni domaćini organizuju raznovrsne izlete i panoramsko razgledanje planine Čemernik i Vlasinskog jezera sa okolinom.

Lovište „Valmište” površine 410 ha, udaljeno od Vile Best oko 15 km, smešteno je na periferiji vlasinske visoravni , na prelepoj planini Čemernik, nadmorske visine od 1.300 – 1.500m. Prostire se istočno od autoputa Leskovac – Predejane. U lovištu Valmište se vrši intezivno gajenje i lov jelena i divlje svinje, raspolaže svim odgovarajucim uslovima i sadrzajima za nezaboravan lov /organizovan prevoz specijalnim vozilima, lokalni vodici i organizatori/. Lovište „Kačer Zeleničje”, koje zauzima površinu od 3.420 ha je lako dostupno ljubiteljima lova i gostima na Vlasini. Ovde se lovi srneća divljač i divlja svinja, a celokupna organizacija lova i logistika je pod budnim nadzorom ljubaznih lokalnih domaćina.

Aktivnosti: pripremanje domaće hrane, sakupljanje lekovitog bilja, pečurki, borovnica i drugog šumskog voća, lov i ribolov, biciklizam, odbojka i košarka, trke biciklovima i specijalnim vozilima po nepristupačnim terenima. Poseta crkve Svetog Nikole, Manastira Palja i atola Vlasinskog jezera, vožnja čamcem i piknik na ostrvu Dugi Del, Stratorija i razgledanje plovećih ostrva-atola, odlazek do fabrike vode “Rosa” i Hidroelektrane “Vrla 1”, poseta crkve Svetog Ilije na Vlasini, Ridu i Malom Čemerniku.

SHARE IT: