Vinarija Jeremić Smederevo

Vinarija Jeremić Smederevo

Vinarija Jeremić je moderna vinarija sa porodičnom tradicijom u spravljanju kvalitetnih vina i gajenju vinove loze, koja u punom sjaju predstavlja smederevski vinski region.Vinarija Jeremić se nalazi u Smederevu, u Jugovu, 40 km od Beograda. Registrovana je 2010. godine kao poslovna jedinica firme “EKO mineral d.o.o.“ u vlasništvu porodice Jeremić iz Smedereva. Nekada kućno spravljanje vina za potrebe porodice i prijatelja, zamenjeno je modernom vinarijom, koja tradicionalne metode primenjuje u najsavremenijoj opremi i prati nova stručna saznanja. Želja za stvaranje finalnog proizvoda na koji se može uticati energijom, profesionalizmom i stručnošću iz određenih oblasti, osnovni je moto daljeg razvoja vinske kompanije Jeremić iz Smedereva.

Idealan polozaj Vinarije Jeremić, sa dalekim vidikovcem i pogledom na Dunav, daje posebnu draž vinogradima koje sunce miluje i koji stoga daju raskosni rod. Zahvaljujući idealnoj poziciji vinograda na Jugovu grožđe sazreva znatno ranije i može imati 1 do 2 procenta šećera više nego inače. Vino može da odležava u malim ili velikim buradima, najčešće od hrastovine, kao i u neutralnim posudama poput posuda od nerđajućeg čelika.

Na najmasovnijem takmičenju vina na svetu, među 12866 uzoraka, od 1866 proizvođača iz 46 zemalja, Sonata 2015 osvojila je zlatnu medalju sa 90,50 poena. Rondo ima izrazito voćni miris sa sortnim karakterisitkama merloa. Na ukusu prijatna kiselina koja u nastavku daje utisak postojanosti arome. Budi osećaj proleća i nadolazećih lepih dana. Rose vino Rondo je osvojilo srebrnu medalju 2014. na takmičenju “AWC Vienna 2015” u kategoriji roze vina. Novina u Vinariji Jeremic su etikete Kanon 2011 i Kanon Superior 2012, uz ekskluzivno poklon pakovanje. Nakon višemesečnog testiranja stručnog žirija, AWC je objavljivanjem rezultata nastavio tradiciju centra svetskog vinskog dešavanja. Dugotrajnost mirisnih nota opravdava naziv, uloženu energiju, stručnost, posvećenost detaljima i Sonatu svrstava u visoku kategoriju vrednosti.

Organizovane posete Vinarije Jeremić Smederevo obuhvataju razgledanje lepo uredenih podrumskih prostora sa upoznavanjem proizvodnog procesa i degustaciju kvalitetnih vina sa prigodnom zakuskom /pršuta, sir, testenine/ ili uparenom hranom.

SHARE IT: