Vinarija Grabak Vrnjačka Banja

Vinarija Grabak Vrnjačka Banja

Lepo uređena Vinarija Grabak se nalazi nedaleko od centra Vrnjačke Banje /700 metara/, na površini od 2 hekatara, na sunčanom brežuljku odakle se pruža prekrasan pogled na najpoznatiji banjski centar Srbije i šumovito okruženje. Vinarija Grabak je dobila ime po grabovoj šumi koja okružuje vinograde. Vinariju Grabak u Vrnjačkoj Banji odlikuje neobična arhitektura i lepota celokupnog vinsko-turističkog kompleksa koji je osnovan 2015. godine. Vinarija Grabak želi da ponosno obnovi nekadašnju vinarsku tradiciju Vrnjačke banje, ranije okružena vinogradima i poznata po domaćinima koji su pravili dobra vina koja su se pila u banjskim restoranima, kada se ovde dolazilo fijakerima iz Kruševca ili Kraljeva. Vinarije Grabak Vrnjačka Banja poseduje i vinograde na području van vinsko-turističkog kompleksa Grabak, što jasno oslikava viziju vrednih i posvećenih vlasnika za kvalitetan razvoj vinskog turizma.

Vinarija Grabak u Vrnjačkoj Banji poseduje niz dodatanih usluga i pratećih sadržaja koji su na raspolaganju posetiocima: proizvodni i podrumski deo, barik salu, degustacionu salu kapaciteta od 60 mesta, dva komercijalna bazena sa ležaljkama i suncobranima za osveženje i rekreaciju gostiju, tenis terene, terene za odbojku na pesku i košarku.

Vinarija Grabak Vrnjačka Banja ima udobnu originalnu brvnaru-vikend kuću sa apartmanom i udobnim sobama na prizemnom nivou i prvom spratu za smeštaj gostiju, potpuno okruženu grabovom šumom. Pogled iz brvnare se prostire na Grabak vinograde, grabovu šumu i Grabak bazene. Apartman Grabak ima pogled na vrt sa terase i pogodan je za boravak 4 osoba, opremljen bračnim ležajem, ležajem na razvlačenje u dnevnom boravku sa LCD TV-om, klima uređajem, opremljenom kuhinjom i kupatilom sa tušem. Sobe Vinarije Grabak imaju bežični internet, klima uređaj, parket-drvene podove, podne obloge, udobne posebne ili king size ležajeve za udoban boravak do 3 osobe, kupatilo sa tuš kabinom, fenom za kosu i priborom za ličnu higijenu.

Pored toga, posetiocima je na raspolaganju udoban smeštaj u apartmanima u centru Vrnjačke Banje, pogodan za veći i različiti broj gostiju. Apartmani Vinarije Grabak u centru Vrnjačke Banje su opremljeni udobnim posebnim ili king size ležajevima, kupatilom sa tušem i bežičnim internetom. Svaki apartman Vinarije Grabak poseduje sopstvenu terasu, pogodnu za jutarnju kaficu ili čašu dobrog vina sa pogledom na grad. Gosti kažu da je odmor u Vrnjačkoj Banji tokom čitave godine zdravstvena prednost i veliko zadovoljstvo.

Vinarija Grabak Vrnjačka Banja je prvenstveno orijentisana na proizvodnju vina od domaćih sorti prokupac i tamjanika, ali i dve internacionalne sorte – kaberne sovinjon i sovinjon blan. U Vinariji Grabak se radi osam etiketa – Modrovrana, Vivak Prokupac, Siva Vrana, Ćuk Merlot, Grabak Prokupac, Prva Lasta, Plava Paunica i Bela Golubica. U Vinariji Grabak u Vrnjačkoj Banji posetioci uživaju u raznovrsnim degustacijama vina i vrhunski kvalitetne odabrane hrane, uz mogućnost odlične organizacije raznovrsnih događaja, proslava i zabava, kao i nezaboravnih venčanja. Zlatna medalja sa ocenjivanja vina Cabernet & Merlot Insieme u Italiji koju je osvojio kaberne sovinjon Modrovrana svrstava Vinariju Grabak u potencijalne vodeće hit vinarije Srbije novog vinskog talasa.

SHARE IT: