Smederevo i Viminacium 1

Smederevo i Viminacium 1

Rezervišite

 

 

Poseta Viminacijuma, nekadašnjeg rimskog grada i znacajnog vojnog logora, koji obuhvata više od 450 hektara šire gradske i 220 hektara uže gradske teritorije, predstavlja izuzetan doživljaj svakom posetiocu, omogućavajući obilazak luksuznih termi, sa podovima obloženim mozaicima i zidovima oslikanim freskama izuzetne lepote, Carski mauzolej i istražene grobove, kao i veliki broj pronađenih eksponata. Viminacijum je u 2. veku n.e. bio glavni odbrambeni punkt ovog dela dunavskog limesa, pa je stoga u njemu, od Filipa I do Galijena, bio kovan i carski novac od srebra. Opljačkan i uništen sredinom 5. veka, Viminacijum je ostao zaboravljen pod zemljom kao Pompeji, koji su 79. godine nestali pod naletom lave Vezuva. Ta analogija, ali i činjenica da ostaci rimskog grada i značajnog vojnog logora predstavljaju svetski kulturni dragulj, razlog su što je Viminacijum dobio naziv balkanski Pompeji.

Program : Polazak iz Beograda u jutarnjim časovima i prijatna voznja do Smedereva i panoramsko razgledanje tvrđave. Tradicionalno posluženje sa degustacijom vina. Vožnja do Viminacijuma, značajnog rimskog vojnog logora iz 2. veka i razgledanje. Kraće slobodno vreme za šetnju i uživanju u istorijskom kompleksu izuzetne vrednosti ili predavanje o “tajnama” rimske kuhinje. Popodnevni povratak u Beograd sa večernjim dolaskom /vožnja autobusom u trajanju od 1,5 sat/. Kraj programa i usluga.

Cena: 75 EUR       Minimum : 12 učesnika

Svakodnevni polasci /april – novembar/, na upit !

Uključeno : prevoz autobusom visoke turističke klase na relaciji Beograd – Smederevo – Viminacijum – Beograd, ulaznica, razgledanje smederevske tvrđave, tradicionalno posluženje i degustacija vina, ulaznica za Viminacijum i predavanje o rimskom kulinarstvu, PANACOMP logistika, podrška i stručno vođstvo.

ROK PRIJAVE : 30 dana pre polaska

 

SHARE IT: