Vila Jezero Bela Crkva

U prelepoj, prostranoj, plodnoj i multikulturalnoj Vojvodini, na krajnjem jugoistoku Banata, oivičena organcima Karpata /Rumunija/ i u neposrednoj blizini Specijalnog Rezervata prirode Deliblatske peščare, Dunava, Nere, Karaša i kanala Dunav-Tisa-Dunav leži prelepi turistički živopisan, pitomi gradić-varošica Bela Crkva. Od glavnog grada Srbije, Beograda, Bela Crkva je udaljena oko 100 km, što je do 2 časa lagane vožnje automobilom, a od Vršca je udaljena svega 34 km. Grad Bela Crkva je dobio ime po staroj maloj beloj crkvi na koju su naišli naseljenici ovog mesta početkom 16. veka, doselivši se iz područja Rajne. Belu Crkvu karakterišu raznovrsne geomorfološke celine i biljke: žitarice, industrijsko bilje, povrće, voće i vinogradi. U Beloj Crkvi živi 12300 stanovnika, 18 raznih etničkih grupa – nacionalnosti, što je karakteristično za celu Vojvodinu.

Jedna od najlepših i najatraktivnijih vila u Beloj crkvi, otvorena tokom cele godine i koja kvalitetnom uslugom privlači turističke putnike je vila Jezero, smeštena u zelenoj oazi između tri belockrvanska jezera: Glavnog, Šaranskog i Šljunkare. Vila Jezero je od centra Bele Crkve udaljena svega 1.5 km, odnosno smeštena na obali gradskog jezera. Vila Jezero u Beloj Crkvi pruža smeštaj u 5 objekata sa ukupno 55 ležaja u jedokrevetnim, dvokrevetnim i trokrevetnim sobama sa kupatilima i duplex četvorokrevetnom aprtmanu sa dve dvokrevetne sobe i jednim kupatilom. Sobe Vile Jezero Blea Crkva su opremljene kupatilom, klima uređajem, TV-om i telefonom, bežičnim internetom. U sklopu vile se nalazi klimatizovan restoran gde se poslužuju jela bogate panonske kuhinje. Gostima se usluga ishrane može servirati i na letnjoj cvetnoj terasi sa prekrasnim pogledom na belocrkvanska jezera. Tokom boravka gostima su na raspolaganju caffe terasa, TV salon, koji je ujedno i zimska bašta. Gostima je na raspolaganju parking prostor.

Belu Crkvu često nazivaju „Vojvođanskom Venecijom“ jer je njen najveći turistički brend sedam veštačkih jezera koji predstavljaju pravu atrakciju za posetioce i jedinstvenu turističku ponudu Vojvodine. Osim jezera Bela Crkva privlači turiste fasadama baroknog stila,  parkovima, čuvenim „Karnevalom Cveća“, odličnim vinima i raznim voćem.

Jezera su imala svoj decenijski proces nastajanja tako što su se vršila iskopavanja šljunka sa polja između Bele Crkve i Vračevog gaja. Tako su nastala podzemne vode i izvori koji su danas dobili svoj prepoznatljivi izgled u vidu sedam prelepih čistih jezera u kojima u jeku sezone na dnevnom nivou boravi 10.000 turista.Belocrkvanska jezera predstavljaju pravu turističku, popularnu destinaciju jer poseduje mnogobrojne smeštajne, ugostiteljske objekte i usluge. Takođe izdvajaju se mnoštvo sportskih terena, trim staza i drugih rekreativnih pogodnosti koji  su u velikoj meri iskorišćeni od strane turista.

Gosti koji žele da upoznaju širu okolinu Bele Crkve i jezera mogu da se obrate lokalnim turističkim agencijama koje nude i organizuju brojne izlete, vikend ture u vidu obilaska toka Dunava i banatskih salaša, razgledanje Vršca i njegovih neodoljivih vinograda a najviše od svega turisti mogu da upoznaju romantičnu i suptilnu Belu Crkvu.

SHARE IT: