Vila Elit Zlatar

Vila Elit Zlatar

Vila Elit je konačište-pansion planinskog stila na Zlataru, na nadmorskoj visini od 1200 metara, okružena gustom mirisnom četinarskom šumom, u turističkom naselju iznad Nove Varoši, na oko 2,5 km od glavnog puta Beograd-Podgorica, u neposrednoj bilizini Centra za rehabilizaciju Zlatar.

Smeštajni kapacitet Vile Elit, kategorije 4 zvezdice je 20 ležajeva u 8 soba, strukture 2 sobe sa francuskim ležajevima, 2 dvokrevetne sobe i 4 trokrevetne sobe. Sve sobe su prijatnih pastelnih boja i opremljene drvenim nameštajem, kupatilima sa tuš kabinom i total-TV aparatima.

Vila ima restoran sa 80 mesta, kao i prekrasnu baštu u kojoj gosti uživaju u blagotvornom odmoru ili prijatnom zalogaju ili piću, jer se ovde služe isključivo tradicionalni zlatarski specijaliti.

U blizini Vile Elit su tri skijaške staze i mnogobrojni sportski tereni, trim staza i pešačke staze. Žičarom dugom 850 metara do vrha se stiže za pet minuta i za sat vremena može da se preveze 1.200 skijaša. Glavna staza na Zlataru je duga 955 metara, a visinska razlika iznosi 214 metara (start je na 1.202 metara nadmorske visine).

U blizini Nove Varoši i planine Zlatar se ističu tri prelepa veštačka jezera na reci Uvcu, koja se nadovezuju uzvodno, stvarajući veličanstvene meandre, uvale i vodeni potencijal – Uvačko (Sjeničko), koje se nalazi na području Specijalnog Rezervata prirode Uvac, Zlatarsko jezero (Kokin Brod) i Radoinjsko jezero. Planinu Zlatar okružuje bogato kulturno nasleđe i manastiri Mileševa, Sveti Nikola Dabarski u Pribojskoj Banji, Kumanica, Sveti Đorđe Mažići, Davidovica, Janja, Dubnica, Sveti Kozma i Damjan, etno selo/staro selo Štitkovo.

Vila Elit stoga omogućava izvanredno prijatan i okrepljujući odmor tokom čitave godine, u miru i tišini, uz veliki broj sadržaja i aktivnosti – šetnje, planinarenje, biciklizam, skijanje tokom zimske sezone, koja na Zlataru traje od Nove Godine do marta, turistički izleti, vožnja čamcem ili katamaranom do staništa beloglavih supova u Specijalnom Rezervatu prirode Uvac, branje lekovitog bilja i šumskog voća…

SHARE IT: