Vila Drina Zepter Bajina Bašta

Vila Drina Zepter Bajina Bašta

Vila Drina je ušuškana u bujno zelenilo naselja Perućac, u podnožju planine-Nacionalnog Parka Tare, u jugozapadnoj Srbiji. Smeštena je u zagrljaju dve reke – Vrela i Drine.

Neposredno uz Vilu Drina je reka Vrelo – najkraća reka u Evropi, duga 365 metara, koja se obrušava u reku Drinu, stvarajući veličanstveno lep vodopad. Zahvaljujući takvom položaju, gosti Vile Drine nose nezaboravne uspomene na okrepljujući boravak i zdrav san uz huk vodopada.

Raskošna vila Drina, građena u prefinjenom arhitektonskom stilu između dva svetska rata je potpuno i sveobuhvatno obnovljena, a tokom poslednje obnove u februaru 2015. godine su primenjeni najviši standardi u hotelijersku, koji gostima pružaju posebnu udobnost i čine Vilu Drinu pravim draguljem na turističkoj mapi Srbije.

U želji da svojim gostima pruži maksimalnu udobnost i luksuz, na površini vile od 570 m2 je planirano i realizovano samo 13 smeštajnih jedinica: 2 studio apartmana – 25 m2, 8 dvokrevetnih soba – (17 – 25 m2), 2 jednokrevetne sobe – 16 m2 i 1 porodična soba – 5 ležajeva, 36 m2. Sve smeštajne jedinice Vile Drine u Perućcu su opremljene klima-uređajima, telefonima, televizorima (Total TV), omogućen je pristup internetu, a obezbeđeni su i kreveti za malu decu.

Vila Drina je smeštena neposredno uz asfaltni put koji povezuje Bajinu Baštu i Perućac (13 km). Raspolaže prostranim parkingom i uređenim prostorom za dečju zabavu, okruženim raskošnim zelenilom (ljuljaške, klackalice, tobogani).

Iako Vila Drina raspolaže sopstvenim restoranom sa 40 mesta, gostima se tokom boravka toplo preporučuje jedinstven doživljaj obroka u Restoranu Vrelo, dvadesetak metara od Vile Drine.

Reka Vrelo je na nekoliko mesta premošćena drvenim terasama na koje su postavljeni stolovi. Većina baštenskih stolova je na samom vodopadu, a drveće natkriljuje ceo baštenski deo restorana, stvarajući prijatnu hladovinu.

Na samo nekoliko koraka od Vile Drine je pošta, prodavnica mešovite robe, banka. U krugu od 200 metara  od Vile Drine je nekropola Mramorje, izvor reke Vrelo, stara vodenica, ribnjak, mini-hidrocentrala iz 1927. godine…

Laganom šetnjom se stiže do Hidrocentrale Bajina Bašta i prekrasnog jezera Perućac, sa uređenom pontonskom plažom i bazenima za decu.

SHARE IT: