Turističko – sportski centar Balašević Rtanj

Turističko – sportski centar Balašević Rtanj

Turisticki centar i motel “BALAŠEVIĆ “se nalazi na prekrasnoj i magičnoj planini Rtanj u Istočnoj Srbiji, jednoj od najlepših planina u Srbiji, oko 200 km jugoistočno od Beograda. Turisticko-ugostiteljska celina Balaševic Rtanj predstavlja izuzetan spoj brojnih prirodnih lepota u službi zdravlja, okrepljenja i odmora.

Planina Rtanj pripada Karpatskim planinama, a najviši vrh Šiljak (1565 metara) predstavlja jedinstveni prirodni fenomen kraškog reljefa. Severna strana Rtnja je prekrivena gustim šumama i pašnjacima, obrasla autohtonim biljnim vrstama i obiluje izvorima pitke vode, što predstavlja idealne uslove za aktivnosti i okrepljenje u prirodi i doprinosi boravku sa nezaboravnim doživljajem.

U okviru kompleksa Turističkog centra i Motela “Balaševic” Rtanj obezbeđen je udoban smeštaj u 10 udobnih brvnara-bungalova, okruženih mirisnom prirodom i cvećem i sa pogledom na jedinstveno lepu i mističnu planinu Rtanj.

Smeštajni kapacitet turističkog centra Balašević Rtanj u centralnoj zgradi čini 3 dvokrevetne sobe, 1 trokrevetna i 6 soba sa francuskim ležajem, opremljene masivnim drvenim nameštajem i udobnim kupatilima, LCD TV-om i telefonom.

“Hajdučka kuća” je deo celine turističko-sportskog centra Balašević Rtanj koji takođe pruža udoban smeštaj u 13 moderno uređenih i opremljenih soba /SAT TV, telefon, kupatilo/, kapaciteta 30 ležajeva. Restoran Hajdučke kuce Hotela Balašević Rtanj ima kapacitet 250 mesta i pruža mogućnost uspešne organizacije poslovnih ručkova, banketa, koktela i drugih raznovrsnih skupova sa posluženjem izvanredno ukusnih tradicionalnih jela i zdrave hrane.

U baru turističko-sportskog centra Balašević se za posebno uživanje gostiju preporučuju različite vrste domaćih biljnih čajeva sa lekovitim i okrepljujucim dejstvima, među kojima je svakako jedinstveni Rtanjski čaj.

Centralni restoran turistickog centra Balaševic je prijatne unutrašnjosti tradicionalnog stila i kapacitetom od oko 200 mesta preporučuje posetiocima tradicionalni srpski meni. U susednoj maloj sali kapaciteta oko 30 mesta, čiju prijatnost i toplinu upotpunjuje autentični kamin, organizuju se manji skupovi.

Jedinstvenu odliku zanimljive turističko-sportske celine Balaševic Rtanj čini tradicionalni vajat sa oko 30 mesta, u kome posetioci mogu samostalno pripremati tradicionalne srpske specijalitete.

Prijatan boravak na Rtnju upotpunjava mogućnost korišćenja parnog kupatila, jacuzzija, saune i teretane, kao i nedavno izgrađenog otvorenog bazena sa udobnim ležaljkama, tuševima i suncobranima i nadstrešnicom iznad pokrivenog dela Wellness-spa centra, sa hidromasažnim kadama, slanom sobom, saunom i prostorima za opuštanje, što je izuzetno prijatan i zanimljiv sadržaj tokom zimske sezone ili lošeg vremena.

Posetiocima su tokom boravka u Hotelu Balašević na Rtnju na raspolaganju izuzetno kvalitetni sportski tereni za tenis i zajedničke sportove.

Zanimljiva mesta : arheološko nalazište Felix Romulijana Gamzigrad, Narodni muzej Zajecar, obliznje lovište površine 6368ha, je bogato raznovrsnom divljači /srne i divlje svinje/ ; Lovište Zlotske šume – Crni vrh na masivu planine Kučaj, oko 20 km od Bora, zauzima 15 447 ha brdsko-planinskog područja.
U najpoznatijem ograđenom lovnom reviru Dubašnica, povrsine 800 ha se love muflon, evropski jelen, jelen lopatar.
U otvorenom delu lovišta dozvoljen je lov na srne, divokoze i divlje svinje; Lazareva pecina; Okolina Motela Rtanj pogodna je za prijatne setnje, laganu relaksaciju uz sakupljanje lekovitog bilja i šumskih plodova, tradicionalni ručak na otvorenom i/ili ekstremne sportove – paraglajding i planinarenje.
SHARE IT: