Turističko naselje Ras Novi Pazar

Turističko naselje Ras Novi Pazar

U dolini reke Raške na srednjovekovnom spomeničkom kompleksu Pazarišta, smeštenom na mestu spajanja puteva sa zapada i juga, koji su oduvek vodili dalje ka istoku, i gde se danas pretpostavlja da se nalaze otaci srednjovekovnog Starog Rasa, u blizini Novog Pazara, nalazi se živopisno turističko naselje Ras, koje predstavlja pravu zelenu oazu.

Turističko naselje Ras se zapravo nalazi u prekrasnom prirodnom okruženju, na ušću Sebečevske reke u Rašku, na putu prema Manastiru Sopoćani – UNESCO i Tutinu, 9 km od Novog Pazara.

Turističko naselje Ras kraj Novog Pazara je nedavno potpuno obnovljen udoban turistički objekat, kategorije 3 zvezdice, koji predstavlja idealno mesto za posetioce koji žele da „pobegnu” od gradske vreve i stresnog načina života, udahnu miris svežeg vazduha, da se okrepe pokraj prekrasne i bistre reke Raške i da uživaju u svežini prirode ili ribolovu čuvene pastrmke.

U okviru turističkog kompleksa Ras Novi Pazar su tri paviljona od kamena i drveta koja pružaju usluge smeštaja u udobnim jednokrevetnim, dvokrevetnim i trokrevetnim prostranim i lepo uređenim sobama i apartmanima sa đakuzi kadom.

Sobe turističkog naselja Ras Novi Pazar imaju opremu i sadržaje za prijatan boravak poslovnih gostiju i turista – besplatan bežični internet, klima uređaj, LCD TV i Internet priključak, udobne posebne ili velike king size ležajeve, laminatne podove sa podnim oblogama, mini bar, radni sto, garderober, udobna kupatila sa tuš kabinama, fenom za kosu i toaletnim priborom.

Turističko naselje „Ras” u Novom Pazaru je izgrađeno u atraktivnom etno stilu od prirodnog materijala lokalnog porekla, koji svojim prijatnim ambijentom i rustičnom atmosferom privlači veliki broj posetioca, posebno porodice koje žele boravak i uživanje u očuvanom prirodnom ambijentu.

Turističko naselje Ras poseduje glavnu centralnu zgradu sa elegantnim restoranom kapaciteta 60 mesta, kao i lepo uređenu kamenu salu sa 120 mesta i kaminom, letnju baštu sa 50 mesta i kafe bar sa otvorenom terasom sa 120 mesta.

Jedinstveno ukusna tradicionalna jela i specijaliteti internacionalne kuhinje, pripremljeni od svežih namirnica iz lokalne proizvodnje se poslužuju u restoranu, a u kafeu osvežavajuća pića i originalne poslastice.

Zahvaljujući odličnoj usluzi i kvalitetu hrane i poća, restoran Turističkog naselja Ras Novi Pazar je često domaćin brojnih prolava, skupova, događaja, venčanja…

Porodicama koje dolaze sa decom u Turističko naselje Ras je na raspolaganju dečije igralište sa toboganima i sportskim rekvizitima.

Sadržaji Turističkog naselja Ras Novi Pazar – besplatan bežični internet i klimatizacija u svim javnim prostorima, restoran, bar, posluženje u sobi – room service, sigurnosni sef, mini bar, dečije igralište, obezbeđen parking….

SHARE IT: