Turisticki centri Crnog Mora – Rumunska Rivijera

Obala Crnog Mora zauzima 244 km i predstavlja jedno od glavnih turističkih područja Rumunije. Temperatura mora je u junu između 16 i 20 °C, u julu i avgustu između 20 i 28 °C i oko 20 °C u septembru. Topla klima, kilometri peščanih plaža, drevni spomenici, vinogradi i savremeni turistički centri, pozivaju putnike da ozbiljno razmisle o letovanju u Rumuniji, na obali Crnog Mora.

Plaže koje se pružaju od Mangalije do Mamaje su ukrašene lepim turističkim centrima i hotelima, kao i brojnim sportskim objektima za zabavu. Mamaia je najveće i najpoznatije letovalište na rumunskoj obali Crnog Mora, pozata kao “Biser Rivijere Rumunije”. Mamaja se nalazi severoistočno od Konstance. Ostaci drevne grčke kulture, koji potiču iz 7. veka pre nove ere, kada su pomorci osnovali trgovacke kolonije na obali Crnog Mora se i danas otkrivaju.

Najveći turistički centri Rumunije na Crnom Moru se nalaze na dugoj morskoj obali, predivnih peščanih plaža i obuhvataju Mamaju, Eforije, Neptun, Jupiter, Venus, Saturn i Mangaliju. Obala Crnog Mora je oduvek bila poznata kao pogodno mesto za lečenje artritisa, reumatskih bolesti i unutrašnjih i nervnih poremećaja. Eforie Nord i Banje Mangalia su se specijalizovale u kupatilima sa blatom, jer se blato uzima sa područja slane vode, kao i u svetski čuvenim centrima “Gerovital” i “Aslavital”, koji pružaju autentične tretmane za podmlađivanje.

 

SHARE IT: