Vila Milica selo Trudelj seoski turizam 013 Gornji Milanovac

Vila Milica selo Trudelj seoski turizam 013 Gornji Milanovac

Trudelj je pitomo šumadijsko selo u blizini Belanovice, oko 100 km južno od Beograda, okruženo obroncima planina Rajac, Rudnik i Povlen, do koga se brzo i jednostavno stiže novim autoputem Miloš Veliki. Trudelj je pitomo sumadijsko selo, šumom prošaranih proplanaka, umereno-kontintinentalne klime, sa prosečnom količinom padavina od 700-900 ml, na području opštine Gornji Milanovac, na tromeđi između gradova Aranđelovca, Gornjeg Milanovca i Ljiga. Izdašnu vegetaciju sela Trudelj i područja Belanovice čine uglavnom prostrani pašnjaci i šume bukve, hrasta, lipe i bagrema. Od divljih životinja su na ovom području zastupljene zec, fazan, lisica, srna. Ovaj prekrasni šumadijski kraj je tipično poljoprivredno područje u kome dominiraju stočarstvo i voćarstvo. Glavni poljoprivredni proizvodi Trudelja i Belanovice u Šumadiji su meso, mleko, jagodičasto voće i prirodna rakija – prepečenica odličnog kvaliteta.

Na mestu sa najlepšim pogledom i vidikom na livade i šumarke se nalazi vila Milica – turisticki objekat za izdavanje i pružanje turističkih usluga, nazvan po gazdarici Milici. Vila Milica je opremljena autentičnim nameštajem i sadržajima za prijatan odmor – otvorenim bazenom, roštiljem i sportskim sadržajima /bilijar, stoni tenis, ljuljaške/. Seosko turističko domaćinstvo Vila Milica u selu Trudelj je prostrano uredno poljoprivredno gazdinstvo sa bazenom, okruženo cvećem, travnjakom, jezercem, voćnjakom i prostranim šljivikom vode ljubazni domaćini Milica i Milutin, spremni da svojim gostima omoguće prijatan odmor ili kraci boravak u prekrasnoj Sumadiji.

Udobno seosko turističko domaćinstvo Vila Milica u Šumadiji se više godina uspešno bavi turizmom i obuhvata veliku kuću sagrađenu osamdesetih godina 20. veka, otvorenu letnju kuhinju, otvoreni bazen, roštilj, ražanj i staru srpsku kuću moravskog stila /tzv. lovačku kućicu-brvnaru/, što je jedinstvena celina koja predstavlja posebnu radost gostima koji tragaju za mirom i opuštajućom atmosferom odmora. Ukupan turistički smeštajni kapacitet Vile Milice u selu Trudelj je 18 ležaja u 9 dvokrevetnih soba u glavnoj kući /6 soba sa sopstvenim kupatilima, a ostale 3 sobe koriste zajedničko kupatilo/. Sobe Vile Milice su opremljene drvenim nameštajem, centralnim grejanjem, satelitskim TV-om i Internetom.

Posebnu draž ovom prijatnom i urednom seoskom turističkom domaćinstvu daju veliki otvoreni bazen sa ležaljkama /dimenzija 12m x 6m, dubine 1,65 metara/, bilijar, stoni tenis, disko-bar i otvoreni roštilj, koji su omiljeno mesto druženja gostiju i domaćina tokom letnjih meseci. Prostrani voćnjak, šljivik i romantična, majušna lovačka kuća sa dva nivoa, malim dnevnim boravkom sa kaminom i lezajevima na spratu i sopstvenim kupatilom se takođe koristi u turističke svrhe za boravak gostiju koji samostalno žele da pripremaju hranu, kao dodatni sadržaj koji predstavlja dobro očuvanu tradiciju i običaje Šumadije.

Gosti tokom boravka u Vili Milici u selu Trudelj uživaju u blagodetima očuvane prirode, kupanju u bazenu i gostoprimstvu i jednostavnosti domaćina, kao i tradicionalnim specijalitetima pripremljnim od namirnica iz sopstvene proizvodnje. Hranu priprema iskusna domaćica Milica ili joj pomaže vredni domaćin Milutin u pečenju nadaleko poznate šljivovice prepečenice i drugim uobičajenim poljoprivrednim poslovima. Aktivnosti : šetnje, istraživanje prirode, sakupljanje lekovitog bilja, šumskih plodova i pečuraka, kosidba, sakupljanje sena, posmatranje ptica, kupanje-plivanje u bazenu, piknik rucak, biciklizam ili tokom zimskih meseci, kada čitav kraj zaveje dubok sneg – bezbrižno sankanje niz padinu prostranog šumadijskog šljivika.

SHARE IT: