Team Building Mokra Gora i okolina

Jedinstvene TB aktivnosti i sadržaji tokom boravka u jugozapadnoj SRBIJI – na Mokroj Gori i Mećavniku. Planirani sadržaji su koncipirani u dogovoru sa profesorom Kusturicom i odabranim partnerima-dobavljacima ulusga da odgovore interesovanjima i ispunjenju želja, potreba i očekivanja gostiju – tzv. edukativne – soft aktivnosti tokom boravka u Hotelu Mećavnik i okolini. TB aktivnosti koje preporučujemo su istovremeno ili po odgovarajućem redosledu zanimljive, poučne, zabavne i uzbudljive i omogućavaju merljivo sticanja novih znanja i veština posetilaca. Aktivnosti su istovremeno  jednostavne, zabavne i lake za izvršenje, neke obuhvataju vežbanje na otvorenom i-ili u bazenu, ili aktivnosti na vodi kao osveženje posle raznovrsnih izazova i druženja, ali i sadržaje koji idealno predstavljaju prekrasnu i dobro zaštićenu prirodnu sredinu, bogato nasleđe i dobro očuvane običaje jugozapadne Srbije, Mokre Gore i okoline.

1.Dan Hotel Mećavnik

Oko 16,00 poseta organske farme krava /ca 3 km iznad Mecavnika/, upoznavanje sa dobro očuvanom tehnologijom proizvodnje zdrave hrane u besprekorno čistom prirodnom okruženju – pod nadzorom i upravom prof. Kusturica. Degustacija proizvoda.

Hotel Mecavnik PREZENTACIJA-OBUKA UPARIVANJA HRANE I VINA pod vođstvom somelijera Mirjane Maksimović stručnjaka za vino i vinski turizam, autorke knjige ‘Timski rad u novom milenijumu’ o timskom radu, sa velikim iskustvom u povezivanju timova zaposlenih, višegodišnji član žirija u ocenjivanju kvaliteta vina na prestižnim međunarodnim salonima-takmičenjima vinara u svetu.

2.Dan Mećavnik – kanjon Belog Rzava 

07,00 – 08,00 JUTARNJA GIMNASTIKA, RAZGIBAVANJE NA OTVORENOM, VEŽBE U BAZENU pod vođstvom Milisava Mijatovića Javora, iskusnog instruktora avanturističkih veština i člana Spasilačkog Tima Srbije. KARATE OBUKA Milenka Ordagića – selektora reprezentacije Srbije u karateu

10,00 – Transfer do šumske kuće u kanjonu Belog Rzava /oko 2,5 km od Mećavnika/ koga odlikuje besprekorno čist vazduh i očuvana priroda područja II stepena zaštite. Upoznavanje sa rangerima Parka Prirode Mokra Gora i pomoćnicima-lokalnim domaćinima, uputstva za aktivnosti u prirodi: 1/ IZRADA KUĆICA ZA PTICE /od pripremljenih daščica, bojenje i postavljanje kućica na drveće na stazi zdravlja/; 2/ RIBOLOV na pastrmku; 3/ PEČENJE PAPRIKE i PRIPREMA AJVARA /SVA oprema, brandirane kecelje, alati i materijal obezbeđeni/

Transfer do obližnjeg ‘kluba na otvorenom’ Bele vode, I stepena zaštite, nedaleko od pruge uskog koloseka Šarganske osmice. Mokra Gora je veoma bogata rekama i vodama jer ovde ima oko 150 izvora. Izvor Bele vode meštani zovu i izvor Svetog Jovana Krstitelja, jer se pored nalazi i lepa crkva sa kapelicom, izgrađena posle 2000. godine, koju ćemo posetiti. Postoje mnoge legende o lekovitosti ovog izvora visoke alkalnosti, pa danas mnogi ovde dolaze i piju, umivaju se i uzimaju vodu, jer tvrde da je dobra za vid, kožna oboljenja, probavu, stomačna oboljenja. Aktivnosti: Interaktivne radionice KUVANJA UŽIVO – priprema gulaša od divljači /pod nadzorom i uz pomoć lokalnih domaćina/ i tradicionalno PEČENJE RAKIJE ŠLJIVOVICE – ljute rakije i PRIPREME LIKERA OD DIVLJE BOROVNICE, uz muziku harmonike i tambure. Bogat tradicionalni ručak – sir, gibanica, domaća pršuta, gulaš od divljači, rakija Sokolova i ljuta, vino, pivo i domaća pića. Nastavak radionica – obuka SVIRANJA FRULE pod vođstvom lokalnog umetnika, zajednički nastup. Završetak interaktivnih radionica, simbolično proglašenje pobednika u kategorijama, po stručnoj oceni rangera i lokalnih domaćina, dodela nagrada. Predveče povratak u Hotel Mećavnik, večera, noćenje.

3. Dan Mećavnik – Bajina Bašta – jezero Perućac i kanjon reke Drine

Posle doručka – oko 10,00 časova transfer do jezera Perućac na Drini, doček dobrodošlice instruktora avanturističkih aktivnosti – članova Spasilačkog tima Srbije. Uputstva za VOŽNJU KAJAKA-KANUA i STAND-UP-PADDLING /veslanje na dasci/. Sva zaštitna – neoprenska oprema, kabine za presvlačenje i podrška instruktora obezbeđeni. Bogat buffet ručak sa neograničenim pićem na luksuznom turističkom brodu tokom 2/3 sata krstarenja prekrasnim kanjonom reke Drine. Završetak programa i usluga.

Uključeno: 2 polupansiona u Hotelu Mećavnik Drvengrad; poseta organske farme krava sa degustacijom proizvoda; somelijerska obuka uparivanja hrane i vina sa degustacijom vina; karate obuka i vežbanje na otvorenom pod vođstvom i nadzorom profesionalnih instruktora avanturističkih aktivnosti i karatea; celodnevne aktivnosti na otvorenom i u Šumskoj kuci i Klubu Parka Prirode Mokra Gora – pravljenje kućica za ptice, ribolov, priprema ajvara, gastro radionica, pečenje rakije šljivovice, obuka sviranja frule i pripreme likea od divlje borovnice pod vođstvom i nadzorom rangera i odabranih lokalnih domaćina, bogat traditionalni ručak, poludnevno krstarenje rekom Drinom luksuznim brodom sa bogatim buffet ručkom i neograničenim domaćim pićima, 24 sata podrška i stručno vođstvo TA Panacomp zemlja čuda     

 

SHARE IT: