Sunčana Reka sportsko-turisticki komplex Gornja Koviljača

Sunčana Reka Sportsko-turisticki komplex Gornja Koviljača

Sportsko rekreativni kompleks “Sunčana Reka” nalazi se na veličanstveno smaragdno-zelenoj reci Drini, u Zapadnoj Srbiji, u Gornjoj Koviljači, pored magistralnog puta Šabac – Loznica – Zvornik. Kompleks “Sunčana Reka” je udaljen 137 km od Beograda, 130 km od Novog Sada, 60 km od Šapca, 9 km od Loznice i 3 km od Banje Koviljače. Sportsko-rekreativni turistički kompleks Sunčana reka se nalazi se na desnoj obali predivne reke Drine, u središtu Gučevskog raseda, između planine Gučevo u Srbiji i planine Majevica u Republici Srpskoj i zauzima površinu od 5 hektara.
Izuzetno romantičan, zanimljiv sportsko-turistički kompleks Sunčana reka u Gornjoj Koviljači pruža jedinstvenu oazu za odmor, opuštanje, sport i rekreaciju, koja je i te kako potrebna ljudima opterećenim svakodnevnim obavezama, ubrzanim tempom života, kao i svima koji su izloženi svakodnevnom stresu. Ovaj jedinstveno prijatan i zanimljiv turistički kompleks na Drini je deo naše posebne ponude vikend aranžmana u selima Srbije.

Zahvaljujući svojim karakteristikama i sadržajima, sportsko-turistički centar “Sunčana reka” na Drini je bio domaćin rediteljima i glumačkoj ekipi čuvenog filma “Greh njene majke” i drugim poznatim projektima srpskog filma. Turistički kompleks “Sunčanu Reku” na Drini čine kućice /brvnare izrađene od prirodnih materijala/ za smeštaj gostiju (1/1, 1/2, 1/3 i 1/4, sa ukupno 54 ležaja), vila “Sunčana Reka” sa dva apartmana, tradicionalno selo sa sojenicama tj smeštajem na slami, restoran – Nacionalna kuća (135 mesta), letnja bašta (500 mesta), otvoreno ognjište i pečenjara, letnjikovac, uređena drinska obala sa šljunkovitom plažom, parking, tereni za sport i rekreaciju, sala za sastanke, crkva sa gostoprimnicom, suvenirnica, ergela sa poni konjima i domaćim životinjama…..
Sadržaji koje pruža “Sunčana reka” : sportski tereni za fudbal, odbojku na pesku, košarku i tenis; zabavni park za decu; škola jahanja i jahanje na duge staze pored Drine i po obližnjim planinama (Gučevo, Boranja); staza za džoging (5000 m); pilates program; sakupljanje lekovitog bilja i berba gljiva; planinarske avanture i orijentiring uz vodiča; organizovane izlete; spust Drinom, vožnja čamcem; vožnja fijakerom; vožnja quad vozilima stazom dužine oko 4,5 km, streličarstvo, orijentiring u prirodi, nordijsko skijanje; vožnja džipovima i biciklima; lov i ribolov; izleti iznenađenja, piknik ručak – ručak u prirodi, interaktivni sadržaji, kao što je pečenje rakije, priprema zimnice i džemova od namirnica iz lokalne proizvodnje … Sve ove pogodnosti, odlična lokacija i zanimljivi sadržaji čine sportsko-rekreativni kompleks Sunčanu Reku na Drini idealnim odredištem nezaboravnih motivacionih putovanja – team buildinga i turističkih programa u Srbiji i regionu !
Zanimljiva mesta: Manastiri Tronoša, Čokešina i Soko grad, Crkva brvnara u Dobrom Potoku, kulturni-etno kompleks Vukov Tršić, Banja Koviljača, Spomen kosturnica na Ceru, Gučevo i Mačkov kamen, Zvorničko jezero, seoski kompleks Vila Albedo kod Šapca….

SHARE IT: