Šumadija biciklistička tura

Biciklistička tura sa Ivanom Stevićem, biciklističkim reprezentativcem i olimpijcem Srbije

Želim da stranim ljubiteljima biciklizma predstavim lepote Srbije iz mog ugla, a mojim domaćim prijateljima – ljubiteljima dva točka, otvorim vrata najboljih trka, famoznih brda i ruta…. Ivan Stević

 

Naša 6-to dnevna vođena ciklo avantura će Vas odvesti od Beograda preko slikovitih vinograda, prekrivenih proplanaka “Balkanske Toskane”- Šumadije, obilazeći usput tradicionalne vinarije i značajna istorijska mesta. Vozićemo se vekovima starim putevima vina kroz uvek očaravajuću prirodu i preko nekih od najčuvenijih mesta i vidikovaca u Srbiji. Hranićemo se u provernim restoranima, domaćim i lokalnim specijalitetima dok za smeštaj biramo vanredne i autentične etno konake i komplekse apartmana u potpuno prirodnom okruženju. Verujemo da će Vam zajedničke i posebno organizovane akustične večeri takođe ostati u dugom i lepom sećanju. Cilj ove biciklističke avanture je da na dva točka okusite i osetite neke od najboljih stvari koje nam Srbija može dati. Divnu prirodu, izuzetnu hranu, slikovito istorijsko nasleđe a biće tu i još po nečega.

*Trasa ove ture prolazi preko blago brdovitih (valovitih) terena sa par srednje zahtevnih brdskih uspona u dužini 4-7km. Bazična fizička kondicija je dobrodošla. Za svakog kome neki od uspona bude suviše zahtevan dostupni su i naši e-bajkovi, po zahtevu, kao i vozilo podrške koje je na rapolaganju u svakom trenutku. Kako ćemo posle uspona voziti umerenim nizbrdicama u 99% slučajeva asfaltiranim putevima, osnovna veština i praksa vožnje nizbrdo je preporučljiva. Svakako naši iskusni vodiči vas mogu uputiti i u male tajne i trikove vožnje.

** Za grupe sa specifičnim zahtevima možemo, po zahtevu, unapred dodatno prilagoditi trasu i putovanje.

SHARE IT: