Studentsko odmaralište Avala

Studentsko odmaralište Avala

Studentsko odmaralište na Avali nosi ime revolucionarke i narodnog heroja Narodnooslobodilačke vojske SFRJ, Radojke Lakić, koja je herojski stradala tokom Drugog svetskog rata.

Studentsko odmaralište Avala je 18 km udaljeno od centra Beograda i odlično povezano javnim saobraćajem, kao i direktno sa glavnim saobraćajnicama od i ka autoputu /prema Makedoniji, Mađarskoj, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini/ i ostalim delovima Srbije. Studensko odmaralište na Avali je okruženo parkom punim zelenila i posetiocima omogućava udoban boravak uz predivnu panoramu Beograda. Studentsko odmaralište na Avali poseduje veoma kvalitetan, potpuno obnovljen objekat smeštajnog kapaciteta 70 ležaja, standarda hotela-ugostiteljskog objekta 4 zvezdice, sa sadržajima i povoljnim komercijalnim uslovima koji omogućavaju prijatan i funkcionalan boravak gostiju raznovrsnih interesovanja i profila. Po svojoj osnovnoj svrsi smeštaja i boravka studenata, studentsko odmaralište na Avali je na raspolaganju za smeštaj turističkih grupa i posetilaca Beograda i Srbije u prethodno ugovorenim terminima.

Studentsko odmaralište Avala poseduje 73 ležaja u prostranim jednokrevetnim, dvokrevetnim i trokrevetnim luksuznim sobama, opremljenim udobnim nameštajem, radnim stolom i stolicom, telefonom, LCD TV-om, klimatizacijom, centralnim grejanjem, bešumnim mini barom, sefom, terasom ili balkonom, prijatno uređenim kupatilima sa tuš kabinama i fenom za kosu. U okviru objekta Studentskog odmarališta na Avali je tehnički potpuno opremljena restoran-sala sa 180 mesta, koja je veoma pogodna za uspešnu organizaciju raznovrsnih poslovnih sastanaka, skupova i druženja. Gosti koji borave u studentskom odmaralištu Avala uživaju u bogatom izboru ukusnih specijaliteta nacionalne i internacionalne kuhinje, pripremljenim od namirnica najvišeg kvaliteta.

Pored turitičkih programa razgledanja znamenitosti Beograda i Srbije, gostima su na raspolaganju trim staze kroz gustu borovu šumu Avale, koje neposredno iznad objekta Studentskog odmarališta vode do čuvenog TV tornja, monumentalnog Mauzoleja neznanom junaku i Spomenika srpskim vojnicima poginulim u Prvom svetskom ratu i Balkanskim ratovima i do Spomenika Sovjetskim ratnim veteranima. Takođe je veoma zanimljiva mogućnost posete OBLIŽNJEG Centra za stare zanate i izradu suvenira sa interaktivnim radionicama autentičnih i skoro zaboravljenih zanata, pod nadzorom veštih lokalnih zanatlija, čiji sadržaji posetiocima omogućavaju jedinstvene utiske i jedinstvene doživljaje – izrada opanaka i predmeta od kože, grnčarska radionica, pletenje korpi, vez, tkanje, šivenje, kovačka radionica, priprema pekmeza, džemova i turšija salate, mešenje i pečenje hleba, pogače i pita u starinskoj furuni, izrada nakita, prženje i mlevene kafe, duborez i drvodeljstvo….

Uz ove doživljaje je moguće učestvovati na srpskoj svadbi ili srpskoj slavi, te su zainteresovane grupe dobrodošle za dogovore i pripremu posebno zanimljivih programa !

 

SHARE IT: