Putevima Titovih Partizana – Titov put

Kontaktirajte nas

Putevima Titovih Partizana – Titov put

Sedmodnevni paket aranžman kroz povezane ex-jugoslovenske države Titovim stopama – tura koja veliča život nekadašnjeg jugoslovenskog predsednika i maršala Josipa Broza Tita

NACIONALNI PARK SUTJESKA, VRELO BUNE, BLAGAJ, MOSTAR, JAJCE, MECAVNIK DRVENGRAD, BEOGRAD

U SARADNJI SA TOUR OPERATOROM GREEN VISIONS SARAJEVO

Dan 1: Sarajevo, Nacionalni Park Sutjeska

Dolazak u Sarajevo i obilazak poznatih mesta iz II Svetskog rata u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Vožnja do Nacionalnog Parka Sutjeska, najstarijeg nacionalnog parka u Bosni, koji je odigrao značajnu ulogu u istoriji Jugoslavije i partizanskom pokretu, jer se ovde dogodila Bitka na Sutjesci – jedna od najvećih bitaka Drugog Svetskog rata. Nakon ručka poseta Spomenika u srcu Nacionalnog Parka Sutjeska i grobu Save Kovačevića, jednog od najvažnijih komandanata Bitke na Sutjesci. Obilazak mesta gde je vrhovni komandant Josip broz Tito bio ranjen. Povratak u hotel, smešten u predivnoj dolini Tjentišta i smeštaj, večera, noćenje.

Dan 2: Sutjeska – Mostar, razgledanje Mostara

Nakon doručka, a pre polaska za Mostar, voznja do Dragoš Sedla, mesta u kome su se dogodile najteže bitke tokom fašističke ofanzive, koje pruža predivan pogled na dolinu reke Sutjeske, sa jednom od dve preostale prašume u Evropi – Perućicom i njenim veličanstvenim vodopadom Skakavcem. Jutarnji čas istorije” i vožnja iz Nacionalnog Parka Sutjeska (u trajanju od cca 3 sata) do Mostara, osnovanog u 15. veku. Arhitektura Mostara je dragocena kombinacija turske umetnosti i hercegovačko-dalmatinske majstorstva. Bez sumnje ste čuli mnogo o ovom gradu, koji je bio podeljen tokom konflikta početkom 90.-tih. Ožiljci rata su jos vidljivi, ali je Mostar danas opet gostoprimljivo i živo mesto, izvanredne istorije. Nakon ručka, kratka vožnja do obližnjeg sela Blagaja i razlgedanje njegovih znamenitosti – izvor reke Bune, nesvakidašnje lepote, pored koje se nalazi turska tekija. Turski sultan je bio očaran ovim predivnim izvorima i naredio je da se odmah pored njih izgradi Tekija. Ova građevina iz 16. veka je bila mesto Derviškog kulta i danas predstavlja jedno od najtajanstvenijih mesta u Bosni i Hercegovini. Povratak u Mostar. Smeštaj u hotel, večera, noćenje.

Dan 3: Mostar – Jablanica – Jajce

Napustajući Mostar, nakon vožnje od oko 1 sat, stižemo u Jablanicu, mesto velike ofanzive protiv nemačkih trupa u aprilu 1943. godine. Nemačke trupe su imale cilj da unište centralnu komandu partizana, centralno Veće Komunističke Partije Jugoslavije, kao i partizansku bolnicu. Ostaci ovih istorijskih događaja se i danas vide na obalama reke Neretve. Vožnja do Jajca, živopisnog mesta u severozapadnoj Bosni, gde je stvorena Socijalisticka Jugoslavija u novembru 1943. godine, koje je na potencijalnoj listi UNESCO kulturnog nasleđa. Kratka šetnja oko zidina ovog drevnog grada. Smeštaj u hotel u Jajcu, večera, noćenje.

Dan 4: Jajce – Mećavnik

Nakon dorucka, zavrsavamo deo AVNOJ programa u Bosni. Voznja za Srbiju sa pauzom u Višegradu za razgledanje čuvenog mosta na reci Drini. Ručak u toku putovanja. Dolazak u Drvengrad na Mećavniku, tradicionalno naselje i Filmsku akademiju koje je osnovao čuveni filmski reditelj Emir Kusturica. Smeštaj u luksuznim brvnarama. Kratka filmska projekcija i razgledanje ove znamenitosti poznate po filmskim fetivalima i hrabrim umetničkim izložbama. Vecera, nocenje.

Dan 5 : Mecavnik – Beograd

Posle doručka vožnja za Užice /grad koji je nekada nosio naziv Titovo Užice / i poseta Muzeja Revolucije, sa nastupom pionira. Vožnja za Beograd, sa usputnim zadržavanjem u predivnoj Ovčarsko-Kablarskoj Klisuri, radi ručka, osveženja i fotografisanja. Smeštaj u hotel, večera, noćenje.

Dan 6: Beograde razgledanje grada i Muzej Revolucije /Muzej istorije Jugoslavije/

Posle doručka, poludnevno razgledanje Beograda : Narodno Pozorište, Trg Republike, Kalemegdanska tvrđava, Hram Svetog Save… koje se završava posetom Muzeja Revolucije, sa bogatim istorijskim sadrzajima imestom gde je sahranjen Tito. Ručak. Popodne slobodno za individualni program. Tradicionalna večera sa muzikom u poznatoj boemskoj cetvrti Skadarlija. Noćenje.

Dan 7: Posle dorucka, slobodno vreme do transfera na aerodrom Beograd. Kraj programa.

CENA : 920 EUR    Minimum  15 učesnika

Doplata za jednokrevetnu sobu: 190EUR

Uključeno : prevoz mini-busom visoke turističke kategorije, smeštaj u hotelima 3/4 zvezdice sa uslugama polupansiona, ručkovi po progamu, razgledanja i ulaznice po programu, PANACOMP logistika i stručno vođstvo

Napomena : program se može proširiti posetom Titove rodne kuće u Kumrovcu /Hrvatska/. Molimo da se uz prijavu upoznate se sa cenom i detaljima proširenog dela programa.

 

 

SHARE IT:
error: Content is protected !!