Stari Ledinci vinski podrum prenoćište 154

Podrum porodice Miljević se nalazi u selu Stari Ledinci, u srcu Nacionalnog Parka Fruška Gora, na 12 km od Novog Sada. Porodica Miljević se bavi vinogradarstvom, stočarstvom i seoskim turizmom. Na obroncima Fruške Gore, u selu Vrdnik poseduju vinograd površine 2 ha, u kom gaje poznate fruškogorske vinske sorte Traminac mirisni i Burgundac crni. Ova porodica ima farmu sa 50 koza rase francuska alpina. Tradicionalnim načinom gajenja koza i preradom mleka, proizvode kozije mlečne proizvode odličnog kvaliteta, kao što su: kozije mleko, koziji jogurt, kozija surutka, koziji sir kriška, koziji sir trapist, dimljeni trapist, trapist sa vlascem. U svakodnevoj ponudi ovog vinskog podruma sa prenoćištem su prerađevine od kozijeg i svinjskog mesa, a poseban specijalitet je kobasica od kozijeg mesa.

Objekat obuhvata vinski podrum, salu za degustaciju, koja je ujedno i restoranska sala kapaciteta do 50 mesta, 5 lepo opremljenih dvokrevetnih soba /francuski ležaj, standardne dvokrevetne sobe/, svaka ima zasebno kupatilo, kao i dodatni smeštaj u susrednoj kući, koji ukupno čini smeštajni kapacitet od 16 ležaja. Ovde se gostima nudi omaća kuhinja sa tradicionalnim specijalitetima kao što su kuvana jela, pečenje, jela ispod sača koje priprema glavni kuvar gospodin Dragan Miljević, vlasnik objekta. Za grupne posete ili po posebnom zahtevu moguće je angažovanje tamburaškog orkestra. U podrumu Miljević možete degustirati rakiju od grožđa, poznatiju kao lozovaču, rakiju od šljiva, domaće belo i crno vino, Traminac mirisni, Burgundac crni, domaće sokove od zove, višnje i mente.

U blizini sela Stari Ledinci se nalaze obeležene staze zdravlja za šetnju i vožnju planinarskih biciklova. Staze zdravlja neprekidno vode kroz šumu bogatu hrastom, bukvom, lipom i grabom. Okolina je bogata šumskim voćem i lekovitim biljem. Oko 500 metara od podruma Miljevic nalazi se ergela konja u sklopu koje je škola jahanja. Za sve ljubitelje prirode moguće je organizovati terensko jahanje, kao i brojni izleti koji obuhvataju bogato kulturno nasleđe i očuvanu tradiciju – razgledanje manastira Fruške gore, Sremskih Karlovaca, Novog Sada, salaša…

SHARE IT: