Srbija rakija tura 1

Srbija rakija tura 1

Rezervišite

 

 

Najbolji način da se upozna neka zemlja jeste upoznavanje lokalnog stanovništa i njihovih navika i običaja. Razgledanje znamenitosti i uživanje u prelepim pejzazima ne bi trebalo da bude dovoljno. Neophodno je da se okuse autentični specijaliteti, vrhunska hrana i piće, da se čuje tradicionalna muzika, kao i da se učestvuje u tradicionalnoj proslavi lokalnog stanovništva da bi se osetio pravi duh jednog naroda. Rakija tura u Srbiji omogava upravo to – da iskusite tradicionalni srpski način života i da shvatite zašto nikada neće pasti u zaborav…

1. dan    Beograd dolazak

Dolazak na beogradski aerodrom, prevoz do hotela 4 zvezdice u centru Beograda i smeštaj. Panoramski obilazak grada. Pešačka tura kroz Beograd sa pićem dobrodošlice u Rakija baru. Noćenje.

2. dan    Beograd – selo Podbukovi – Destilerija Zarić Kosjerić – Zlatibor

Posle doručka, vožnja kroz prelepe predele Šumadije u Centalnoj Srbiji u pravcu Valjeva i planine Divčibare. Pauza radi osveženja i degustacije ukusne, domaće višnjevače u turističkom seoskom domaćinstvu u malom selu Podbukovi, u srcu netaknute pririode. Nastavljamo prema Kosjeriću, pauza radi posete Destilerije Zarić – najvećeg proizvođača voćnih rakija sa zaštićenim geografskim poreklom u Srbiji, koji je nagrađen mnoštvom nagrada za izuzetan kvalitet svojih proizvoda. Degustacija najboljih rakija – brandova Destilerije Zarić, posle koje sledi tradicionalni ručak. Nastavak puta u pravcu plainine Zlatibor i smeštaj u seoskom turističkom kompleksu Lazarevi konaci u selu Kačer. Domaćini srdačno dočekuju goste nudeći im domaću rakiju i slatko. Tradicionalna večera, noćenje.

3. dan   Staro selo Sirogojno – Zlatiborska Pršutara Selo Mušvete 

Posle doručka, celodnevna ekskurzija koja predstavlja srpske brendove – rakiju, maline i pršutu. Prva je poseta muzeju na otvorenom Staro Selo Sirogojno, koji predstavlja rekonstrukciju autentičnog načina života dinarskih gorštaka iz 19. veka. Tradicionalni ručak sa interaktivnom radionicom kuvanja – pripreme domaceg kačamaka. Nastavak prema živopisnom selu Mušvete i poseta jedinstvenoj sušari – pušnici u regionu, koja proizvodi dimljene specijalitete vrhunskog kvaliteta. Degustacija ukusnih dimljenih proizvoda, rakije i vina uz muziku trubačkong orkestra. Povratak u Lazareve konake, laka večera, noćenje.

4. dan   Selo Mirosaljci – selo Grabovica – Beograd

Posle doručka, vožnja u pravcu Arilja – „metropole maline” i poseta crkvi Svetog Ahilija sa očuvanim freskama visokog umetničkog kvaliteta. Nastavak putovanja do autentičnog seoskog turističkog domaćinstva u selu Mirosaljci i doček dobrodošlice sa najkvalitetnijim rakijama i prirodnim sokom od maline, uz domaće posluženje i oblačenje tradicionale srpske nošnje. Nastavak u pravcu Beograda sa kratkim zadržavanjem u seoskom domaćinstvu u selu Grabovica, čuvenog po jedinstvenim rakijama od višnje i šljive – višnjevači i šljivovici. Degustacija. Vožnja do Beograda, smeštaj u hotelu. Završna rakija žurka. Noćenje.

5. dan    Beograd odlazak

Posle doručka slobodno vreme do prevoza do beogradskog aerodroma, kraj programa.

CENA paketa po osobi – dvokrevetne sobe: 585 EUR Minimum 6 učesnika; 555 EUR Minimum 7-13 učesnika; 485 EUR Minimum 13-20 učesnika

Uključeno: prevoz autobusom/minibusom visoke turisticke klase, dve noći sa doručkom u hotelima sa 3+/4 zvezdice u Beogradu, pešačka tura po Beogradu, piće dobrodošlice u Rakija baru, degustacija domaće rakije u seoskom domaćinstvu u selu Podbukovi, poseta Destileriji Zarić sa degustacijom 5 vrsta rakije i ručak, dva polu pansiona u turističkom kompleksu Lazarevi Konaci, ulaznice u muzej na otvorenom Staro Selo Sirogojno i tradicionalni ručak, poseta čuvenoj pušnici Mušvete sa degustacijom dimljenih proizvoda, rakije i vina, tradicionalni ručak u seoskom domaćinstvu u Arilju sa degustacijom rakije i predstavljanjem izrade tradicionalne srpske nošnje, degustacija u selu Grabovica, oproštajna Rakija žurka, PanaComp logistika i stručno vođstvo.

 

SHARE IT: