Srbija i Crna Gora Tura 2

Srbija i Crna Gora Tura 2

jedinstveno nasleđe Srbije i Crne Gore…..

Polazak

1.dan : Dolazak u Beograd, transfer u hotel 4-5 zvezdica. Večera i noćenje u hotelu.

2.dan  : Posle doručka celodnevno razgledanje Beograda, sa posetom Muzeja istorije Jugoslavije. Večera sa folklornim/muzickim nastupom u autentičnom restoranu. Noćenje.

3.dan : Posle doručka celodnevni izlet u Vojvodinu, sa razgledanjem Novog Sada, posetom rustičnog salaša i tradicionalnim ručkom i degustacijom vina u Sremskim Karlovcima. Povratak u Beograd. Slobodno veče, noćenje.

4.dan : (250km) Posle doručka polazak iz Beograda. Vožnja prema istočnom delu Srbije, duž Dunava i poseta rimskog nalazišta Viminacijuma, Golubačke tvrđave i neolitskog arheološkog nalazišta Lepenski Vir. Tokom vožnje kroz Nacionalni Park Đerdap, na pristupnoj UNESCO listi nasleđa, uživanje u spektakularnom kanjonu Dunava, poznatom kao Gvozdena kapija, čije litice dostižu visinu od 300 metara. Krstarenje Dunavom sa večerom. Noćenje u hotelu 4 zvezdice u Kladovu. /wellness na raspolaganju/.

5.dan : (55+65+150= 270km) Posle doručka vožnja do Negotina i Rajačkih pimnica. Degustacija vina i tradicionalni ručak u autenti;nom vinskom podrumu. Nastavak vožnje do Gamzigrada i razgledanje arheološkog nalazišta Felix Romuliana i carske palate imperatora Galerijusa, UNESCO znamenitosti. Večera i noćenje u hotelu 4 zvezdice u Vrnjačkoj Banji.

6.dan : (80+45+20=145 km) Danas ćemo posetiti UNESCO znamenitosti manastire Studenicu i Sopoćane, koji su među najpoznatijim srpskim srednjovekovnim manastirima i deo srednjovekovnog Starog Rasa, sa izuzetno vrednim srednjovekovnim freskama. Kasno popodne šetnja istorijskim delom Novog Pazara, multikulturalnog grada čiju bogatu kulturu odražavaju Crkva Svetih apostola Petra i PavlaAltun-Alem džamija. Večera i noćenje u hotelu 3+ zvezdice u Novom Pazaru.

7.dan : (105 km) Posle doručka vožnja do manastira Mileševe i razgledanje poznatog srpskog srednjovekovnog manastira, čije freske krasi prekrasna freska Belog anđela. Poseta Specijalnog rezervata prirode Uvac, najvećeg prirodnog staništa beloglavog supa na Balkanu i vožnja brodom kroz zaštićeno prirodno područje. Bogat tradicionalni ručak u prirodi. Lagana večera i noćenje u hotelu 4 zvezdice u Sjenici.

8.dan : Danas prelazimo u Crnu Goru i vozimo planinskim područjem severne Crne Gore izuzetne lepote, do manastira Ostroga, izuzetno poštovane srednjovekove svetinje Srpske pravoslavne crkve i mesta hodočašća brojnih posetilaca, smeštenog u stenovim planinama vertikalnih litica iznad plodne doline. Večera i noćenje u luksuznom hotelu Bianca Resort, 5 zvezdica u Kolašinu /wellness na raspolaganju/.

9.dan : Posle doručka vožnja do prekrasnog Biogradskog jezera i kratka okrepljujuća šetnja oko jezera. Nastavak vožnje do Jadranske obale, uz kratku posetu Podgorice – nekadašnjeg Titograda, glavnog grada Crne Gore (115km), uz uživanje u prekrasnom pogledu na Skadarsko jezero, najveće jezero na Balkanu, na granici sa Albanijom. Smeštaj u hotelu 4 zvezdice Queen of Montenegro ili slican na Jadranskoj obali i usluge polupansiona tokom naredna 4 dana.

10.dan : Posle doručka poseta istorijskog dela Budve, sa pauzom za fotografisanje kod čuvenog turističkog centra Svetog Stefana. 

11.dan : Posle doručka celodnevni izlet u Kotor – UNESCO znamenitost. Razgledanje istorijskog dela ovog čuvenog pomorskog grada, sa posetom Crkve Svetog Trifuna i Pomorskog muzeja. Vožnja čamcem do Katedrale Gospe od Škrpjela, uz uživanje u prekrasnom bokokotorskom zalivu. Povratak u hotel preko Cetinja, degustacija dimljene pršute i sira. Nocenje.

12.dan : Slobodno vreme za individualni program ili fakultativni izlet u Dubrovnik ili posetu Njegoševog Mauzoleja u Nacionalnom Parku Lovćen.

13.dan : Posle doručka vožnja za Srbiju, planinskim predelima izuzetne lepote, sa pauzom radi osveženja i odmora. Smeštaj u hotelu 4 zvezdice u Čačku. Bogata završna večera sa folklornim programom i nastupom trubača – pobednika Sabora u Guči.

14.dan : Posle doručka transfer do aerodroma Beograd, odlazni let, završetak programa i usluga.

Cena :   1580 EUR po osobi  Min 15 učesnika;   1465 EUR  Min 25 učesnika /dvokrevetne sobe/

Uključeno: prevoz autobusom visoke turističke klase, 1 polupansion i 2 noćenja sa doručkom u hotelu 4+/5 zvezdica u Beogradu, celodnevno razgledanje Beograda, ulaznica za Muzej istorije Jugoslavije, večera sa folklornim nastupom, celodnevni izlet u Novi Sad, sa tradicionalnim ručkom na salašu i degustacijom vina u Sremskim Karlovcima, ulaznica za arheološko nalazište Viminacijum, ulaznica za Nacionalni Park Đerdap, ulaznica za arheološko nalazište Lepenski Vir,  krstarenje Dunavom sa večerom i degustacijom vina, 1 noćenje sa doručkom u hotelu 4 zvezdice u Kladovu, degustacija vina i tradicionalni ručak u Rajačkim pimnicama, ulaznica za arheološko nalazište Felix Romulijanu, vlaško posluženje, 1 polupansion u hotelu 4 zvezdice u Vrnjačkoj Banji, ulaznice-prilog za manastire Studenicu i Sopoćane UNESCO znamenitosti, 1 polupansion u hotelu 3+ zvezdice u Novom Pazaru, ulaznica i vožnja čamcem Rezervatom prirode Uvac, ručak u prirodi, 1 polupansion u Hotelu 4 zvezdice u Sjenici, 1 polupansion u hotelu 5 zvezdica u Kolašinu, 4 polupansiona u hotelu 4+ zvezdice u turističkom centru na Jadranskoj obali, ulaznica za zidine Kotora, Katedralu Svetog Trifuna i Pomorski muzej,  vožnja čamcem sa ulaznicom do Gospe od Škrpjela u bokokotorskom zalivu, ulaznica za Nacionalni Park Lovćen, tradicionalno posluženje – njeguška pršuta i sir, 1 noćenje sa doručkom u hotelu 4 zvezdice u Čačku, završna svečana večera sa folklornim programom i nastupom trubačkog orkestra, stručno vođstvo na engleskom jeziku, 24 sata podrška i logistika Panacomp zemlja čuda

Fakultativni izlet u Dubrovnik 65 EUR po osobi

Rok prijave : 180 dana pre polaska

SHARE IT: