Apartman Borići Soko Banja 080

Soko banja je poznata lekovita banja i zdravstveno mesto u Istočnoj Srbiji, bogata prirodnim mineralnim izvorima, smeštena na nadmorskoj visini od 400 metera, u podnožju Planine Ozren  (1117 metara), pored reke Moravice. Zahvaljujući svojim okrepljujućim odlikama i prirodnim izvorima radioaktivnih mineralnih voda i blagoj klimi, bez jakih vetrova, Soko Banja je pogodna za odmor i okrepljenje tokom čitave godine. Okružena pošumljenim planinama i bez ikakvih zagađivača, Soko Banja je oaza svežeg planinskog vazduha – vazdušna banja, koja se toplo preporučuje i zdravim i bolesnim ljudima. Bovansko jezero je jedno od najčistijih jezera u Srbiji i raj za ribolovce, udaljeno je 7 km od apartmana Borići. U blizini Soko Banje – ovog poznatog zdravstveno-lečilišnog centra Srbije postoje brojna prigodna mesta za opušteni izlet sa aktivnostima u prirodi i piknikom, što privlači posetioce Soko Banje – prekrasni vodopad Ripaljka – najviši vodopad u Srbiji, sa slapom dužine više od 40 metara i kristalno čisti izvori reke Moravice….
Lovišta oko Soko banje su bogata divljači i predstavlljaju pravi izazov za strastvene lovce. Tokom svoje bogate istorije su Soko banju posećivali Stevan Sremac, Branislav Nušić, Ivo Andric, poznati srpski pisci i drugi koji su bili redovni posetioci Soko Banje.
Apartman Borići u Soko Banji je udoban apartmanski smeštaj površine 98 m2, koji se nalazi u poznatom sokobanjskom parku “Borići”, u blizini Specijalne Bolnice “Sokobanja”. Ovaj udoban apartman u Soko Banji je smešten oko 400 metara od centra poznatih lekovitih izvora Soko Banje, na glavnom šetalištu. Apartman Borići u Soko Banji obuhvata udoban i lepo uređen dnevni boavak sa LCD TV sa 38 satelitskih programa i besplatnim internetom, parket podovima i udobnim velikim – king size ležajem, 2 posebne spavaće sobe – jedna sa 2 odvojena ležaja i druga soba sa velikim king-size ležajem, potpuno opremljenu kuhinju sa trpezarijom i kupatilo sa tušem. Ovaj udoban apartman u Soko Banji ima centralno grejanje. Ukupan smeštajni kapacitet ovog apartmana je do 8 osoba.
Kao posebna pogodnost tokom odmora ili kraćeg boravka u apartmanu Borići u Soko Banji, gostima je na raspolaganju prostrana terasa – 45 m2 i roštilj za samostalnu pripremu hrane. Ovaj udoban apartman u Soko Banji je okružen apsolutnom tišinom, cvećem i zelenilom, kao i raskošnom četinarskom-borovom šumom, koja doprinosi izuzetno prijatnom i svežem vazduhu. Gostima je na raspolaganju parking. Ovaj apartman u Soko Banji je izuzetno pogodan za ljubitelje mirnog i opuštenog odmora, daleko od  gužve i buke glasne muzike.
Tokom boravka u ovom apartmanu gosti uživaju u šetnjama okolnim šumama, livadama, stazama i svežem vazduhu obogaćenim mirisima prirode, vožnji bicikla, trčanju, sakupljanju lekovitog bilja i korišćenju lekovitih izvora i voda Soko Banje. Neki posetioci idu u ribolov na rekama ili jezeru, neki u lov okolnim šumama. Posle raznovrsnih aktivnosti u Soko Banji i okolini – gosti tvrde da “spavaju kao jagnjad”, daleko od bilo kakvog uznemiravanja….

Obližnja zanimljiva mesta: vodopad Ripaljka, planine Rtanj i Ozren, magični Soko Grad /ostaci srednjovekovnog utvrđenja/, selo Vrmdža koje je sačuvalo običaje, stare legende i tradicionalni način života, izvori reke Moravice, pogon lekovitog bilja “Adonis” – vodeći sakupljač lekovitog bilja i proizvođač čajeva u Srbiji, Grudonjske vodenice – tradicionalne vodenice pretvorene u turistički objekat na reci Gradašnici, selo Jošanica poznato po lekovitim izvorima i drevnim vodenicama koje i danas melju brašno, kao pre 250 godina….

SHARE IT: