Sobe Marina Apatin

Sobe Marina Apatin

Apatin je jedan od najlepših gradova Vojvodine, smešten u severozapadnom delu prostranih bačkih ravnica, na levoj obali Dunava, na oko 200 kilometra od Beograda. Kompleks Javnog preduzeća “Dunavska obala” u Apatinu obuhvata površinu od 1,4 ha i raspolaže sa 30 pontona, izrađenih po najsavremenijom švedskoj tehnologiji od lakoplivajućeg betona. Prema projektu novosadskog “Hidroinvesta” je 2006. godine započeta izgradnja privezišta – Marine u Apatinu, u neposrednoj blizini brodogradilišta “Apatin” i pristana za putničke brodove. Godine 2012. je osnovano javno preduzeće koje upravlja pristanišnim kompleksom u Apatinu. JP “Dunavska obala” u Apatinu krasi velika bronzana skulpturu boginje Nike sa Andrejinim krstom u ruci koji je njen zaštitni znak jer predstavlja zaštitni znak moreplovaca.

U kompleksu apatinskog Javnog preduzeća je i zgrada “Dom sportova na vodi” u kojoj je smešten restoran, višenamenska sala za sastanke i događaje, prostorije USR “Bucov”, vešeraj, kao i prodavnica ribolovačke i nautičke opreme. Ovde je upravna zgrada Marine Apatin, sa 5 udobnih apartmana i 3 sobe, javna kupatila, prostorije ronilačkog kluba i kabine za ribolovce. Apartmani i sobe Marine Apatin obuhvataju 4 sobe sa odvojenim ležajevima i 4 sobe sa francuskim ležajevima koje su opremljene modernim i udobnim sadržajima za prijatan odmor i boravak brojnih ribolovaca koji uživaju na ribolovačkim terenima Dunava kod Apatina jer je ovaj grad u severozapadnoj Vojvodini od davnina poznat kao odličan centar ribarstva sa profesionalnim ribarima. Nepušački apartmani i sobe Marine Apatin su uređeni u modernom stilu pogodnom za udoban boravak u Apatinu – laminat podovi sa tepisima i podnim oblogama, centralno grejanje, king size ili posebni ležajevi sa udobnom posteljinom, sto i stolice, garderober, kuhinja, LCD TV sa kablovskim programima, bežični internet, kupatilo sa tušem i peškirima.

Poplavno područje Specijalnog rezervata prirode Gornje Podunavlje zahvata oko 5560 hektara i predstavlja prirodno mrestilište za oko 50 vrsta slatkovodnih riba. . Među ribljim vrstama na Dunavu kod Apatina su najznačajnije autohtone vrste kao šaran, štuka, smuđ, som i dr. Neretki su ulovi kapitalnih primeraka, naročito somova koji mogu biti teški i preko 30 kg. U prošlosti su na obalama Dunava u i oko Apatinu bili ulovi i nekih morskih riba kao što su jesetra, moruna i jegulja. Danas apatinsko ribolovačko područje pruža izuzetne mogućnosti za ribolov na Dunavu i na mnogobrojnim meandrima, rukavcima i mrtvajama. U Apatinu je izuzetno poznata i ribarska kulinarska tradicija koju sa ponosom predstavlja i višedecenijska tradicija manifestacije Apatinskih ribarskih večeri.

Pored lova i ribolova na području Specijalnog Rezervata prirode Gornje Podunavlje, posetiocima Apatina su na raspolaganju brojne aktivnosti i sadržaji u prirodi i na Dunavu – vožnja bicikla, eko safari, vožnja brodom, poseta Hrama Svetih apostola, izgrađenog u duhu stare srpske tradicije i čuvenog srpsko-vizantijskog stila, na samoj obali Dunava, kampovanje, poseta obližnjih živopisnih naselja i sela koja čuvaju bogato nasleđe i kulturu, kao što je Bački Monoštor ili Bezdan, sa čuvanom tkačkom radionicom svilenog damasta iz 1764 godine, festivali i manifestacije,.…

SHARE IT: