Seoski turizam u Srbiji – seoska turistička domaćinstva u Srbiji

PANACOMP ponuda seoskog turizma u Srbiji je svojevrsna PANACOMP MREŽA GOSTOPRIMSTVA. Ona obuhvata predstavljanje seoskih turističkih domaćinstava u Srbiji i dodatnih sadržaja u kojima gosti mogu uživati, označenih pojedinačnim brojem na PANACOMP internet prezentaciji, po opštinama u kojima se nalaze. U Srbiji ima oko 328,000 poljoprivrednih gazdinstava veličine do 3 hektara, što čini 56% ukupnog broja seoskih domaćinstava u seoskim područjima Srbije, od kojih se mnoga bave seoskim turizmom. Panacomp Zemlja čuda mreza gostoprimstva predstavlja realizaciju boravka i turističkih aranžmana u seoskim turističkim domaćinstvima u selima Srbije sa jedinstveno osmišljenim sadržajima i posebnim aktivnostima – branje voća, povrća i lekovitog bilja, kosidba, sakupljanje sena, stari zanati, trke na magarcima ili divljim konjima, vožnja planinskih biciklova, živopisne manifestacije i tradicionalni festivali, trke traktorima, kursevi tradicionalnog kulinarstva, mešenje hleba na tradicionalni način, razvlačenja testa za domaću gibanicu, škole folklora i učenje folklornih igara, drevni običaji i radionice rukotvorina i starih zanata, upoznavanje bogatog kulturnog nasleđa…, na bazi usluga noćenja sa doručkom, polupansiona ili punog pansiona, od isključivo domaćih, lokalno proizvedenih namirnica i proizvoda.

 

PANACOMP ZEMLJA ČUDA MREZA GOSTOPRIMSTVA obuhvata gotovo 300 odabranih seoskih turističkih domaćinstava u Srbiji, koja svojim specifičnim karakteristikama i jedinstveno tradicionalnim i rustičnim sadržajima doprinose upoznavanju “zaboravljenog lica” Srbije na sasvim neposredan način, jer goste i domaćine tokom boravka približavaju autentični doživljaji, kroz skup aktivnosti koje zajednički preduzimaju. Mi veoma poštujemo svoje korene, jer greše oni koji to ne čine…

Po konkretnom zahtevu za seosko domaćinstvo određenog broja i na odabranoj lokaciji u Srbiji, sa preciziranom dužinom boravka i vrstom usluga, biće nam zadovoljstvo da predložimo, osmislimo, potvrdimo i realizujemo Vaš nesvakidašnji odmor u selima Srbije. Kao posebnu pogodnost, a u duhu srpske tradicije, PANACOMP ZEMLJA CUDA je svojim gostima omogućio paket usluga “SRPSKI STO”, koji podrazumeva smeštaj u turističkim seoskim domaćinstvima, komplet pansion tradicionalnih srpskih jela i neograničenu količinu domaćih prirodnih napitaka uz konačište /smeštaj/ i lokalnu taksu, po ceni od 1500 dinara – 3000 dinara po osobi dnevno. Turistička seoska domaćinstva Srbije u kojima gosti mogu uživati ovu pogodnost nose oznaku “srpski sto”, a u ponudi su i posebni vikend aranžmani u odabranim seoskim domaćinstvima Srbije, koji omogućavaju jedinstvene doživljaje.

 

U cilju razvoja i unapređenja turizma Srbije, subjekti posvećeni unapređenju turističke usluge u seoskim domaćinstvima Srbije su na konferenciji za novinare 09. oktobra 2012. godine u 12,00 časova u prostorijama Turističke Organizacije Srbije, predstavili srpsko-engleski REČNIK ZA SEOSKA DOMAĆINSTVA, jednostavno i veoma korisno sredstvo za uspešnije i efikasnije sporazumevanje njegovih korisnika – seoskih domaćina koji pružaju turističke usluge i inostranih gostiju koji borave u selima Srbije.

Predstavnici bitnih činilaca u uspostavljanju poslovne kulture i standarda u turističkoj privredi, idejni tvorci, promoteri i korisnici Rečnika za seoska domaćinstva – Tijana, Mila, Vladimir, Sophie, Ivanka, Mićo, Nevena i Bojan, spremni da svojom bliskom ekipnom saradnjom doprinesu konkurentnosti turizma Srbije na tržištu i njime podstiču privredni rast, zapošljavanje i kvalitet života stanovnika, su razmenili iskustva o očekivanjima i utiscima gostiju iz inostranstva koji se odlučuju za seoski turizam Srbije i predstavili mogućnosti uspešnog sporazumevanja, budući da je rečnik dragoceno sredstvo koje inostranim gostima pomaže da dožive pastoralne tradicije lokalnog stanovništva, koje odražavaju autentične ukuse i mirise Srbije, istovremeno podstičući seoske domaćine da ispolje svoju nenadmašnu gostoljubivost i iskonsku srdačnost, bogatstvo očuvane tradicije i živopisne kulture, ispunjavajući svoje potrebe dobrih i brižnih domacina ispunjavanjem očekivanja i želja svojih gostiju.

Savremeni turisti su veoma zahtevni i žele aktuelne informacije, fotografije i utiske drugih korisnika naših usluga. Stoga smo veoma srećni da čujemo utiske naših gostiju i, uz fotografije, ih objavimo na našem web sajtu. Dobrodošli u sela Srbije !

SHARE IT: