Rudno seoski turizam – seosko etno domaćinstvo Šekler 079

Rudno seoski turizam – seosko etno domaćinstvo Šekler 079

Seosko turističko domaćinstvo PANACOMP 079 vredne porodice Šekler u prekrasnom golijskom selu Rudnu omogućava izuzetno prijatan, okrepljujući i aktivan odmor tokom čitave godine, zahvaljujući visokom kvalitetu usluga, raznovrsnim prirodnim i kulturnim vrednostima sela i vrhunski lepom i besprekorno čistom prirodnom okruženju. Gosti koji borave u ovom urednom seoskom turističkom domaćinstvu – etno kompleksu u selu Rudnu imaju mogućnost upoznavanja seoskog načina života i običaja koji su ovde odlično očuvani i poštovani. U blizini udobnog turističkog objekta za izdavanje-luksuzno uredenih brvnara su prostrani pašnjaci, guste šume i livade na kojima se slobodno napasaju krave i ovce, a u daljini se vide vrhovi Kopaonika. Vredni gorštački domaćini su uvek raspoloženi da srdačno dočekaju svoje goste i spremni da im pokažu način pripreme sira i kajmaka na tradicionalni način ili očuvanu tradiciju koja se vidi u svim detaljima. Rudno je selo na planini Radočelo, poznato kao mesto koje ima najviše sunčanih dana u Srbiji, posebnu “ružu vetrova”i prekrasno čist planinski vazduh, što je pogodno za lečenje oboljenja disajnih organa i potpuno okrepljenje organizma.

Ovo autentično rudnjansko seosko turističko domaćinstvo – etno celina je poznato po tradicionalnom restoranu Beli bagrem sa oko 100 mesta u kome se poslužuje isključivo domaća i ukusna srpska hrana. Domaćica Milijana je učesnica i pobednica brojnih seoskih gastro, turističkih i drugih takmičenja, među kojima je svakako poznata TV serija “Kuhinja moga kraja” koja uspešno predstavlja brojne veštine i umeće vredne Gospođe Milijane, ali i lepote i običaje ovog prekrasno lepog dela Srbije.

Ovo lepo uređeno seosko turističko domaćinstvo – etno kompleks na Goliji pruža udoban smeštaj i boravak u brvnarama izgrađenim od najkvalitetnijeg drveta i masivnih greda ovog izrazito planinskog područja. Svojom strukturom i modernim sadržajima su brvnare izuzetno pogodne za boravak porodica, planinarske aktivnosti i-ili romantični odmor. Velika brvnara je izgrađena od čamove građe i ima dva petokrevetna apartmana koji se sastoje od dve spavaće sobe – jedna sa francuskim ležajem i druga sa tri posebna ležaja. U apartmanima je kupatilo sa tušem, opremljena trpezarija i dnevna soba sa LCD TV-om. Ostale manje brvnare imaju dnevnu sobu, spavaću sobu sa dva ležaja i kupatilo sa tušem. Struktura smeštaja u brvnarama i apartmana etno celine porodice Šekler u Rudnu je sledeća:

Apartman B1 – kuhinja, dnevni boravak, 1 kupatilo i 2 sobe (jedna soba sa francuskim ležajem i druga sa 4 singl ležaja).

Apartman B2 – kuhinja, dnevni boravak, 1 kupatilo i 2 sobe (jedna soba sa francuskim ležajem i druga sa 3 singl ležaja).

Apartman B3 – kuhinjica, dnevni boravak, 1 kupatilo i 1 soba u potkrovlju (soba sa 2 singl ležaja) Napomena: mogućnost spavanja na trosedu u dnevnom boravku.

Apartman B4 – kuhinjica, dnevni boravak, 1 kupatilo i 1 soba u potkrovlju (soba sa 2 singl ležaja) Napomena: mogućnost spavanja na ugaonoj garnituri u dnevnom boravku.

Apartman B5 – kuhinja, dnevni boravak, 1 kupatilo i 3 sobe (jedna soba sa francuskim ležajem i druge dve sa po 2 singl ležaja).

Apartman B6 – kuhinja, dnevni boravak, 1 kupatilo i 1 soba (soba sa francuskim ležajem i 2 singl ležaja).

Posebna pogodnost za prijatan odmor ili kraći boravak gostiju su mogućnost uživanja u besprekorno mirnom ambijentu i čistom prirodnom okruženju, kao i brojne okrepljujuće aktivnosti u prirodi – šetnje, tenis na travi, bezbrižna igra na dečijem igralištu u dvorištu. Gosti uživaju u nenadmašno ukusnim tradicionalnim specijalitetima, koje vredni mladi domaćini pripremaju isključivo na autentičan način, od namirnica proizvedenih na svom imanju i u ovom jedinstveno zdravom i vrhunski lepom podneblju : domaća pogača, kačamak, proja, sir, kajmak, kiselo mleko, dimljeno meso, jagnjetina i teletina ispod sača, tradicionalna jela, slatko od divljih jagoda, povrće i voće, … prirodni sokovi od borovnice i maline, odlične domaće rakije i med…. koji su proslavila Rudno u Srbiji, ali i u inostranstvu !!!!

Aktivnosti : poseta manastira Studenica i Gradac, sakupljanje lekovitog bilja, šumskog voća, pečuraka, lov, ribolov, šetnja, plastenje sena, kosidba, biciklizam – vožnja brdskog bicikla, kulinarske radionice i radionice starih zanata i rukotvorina, skijanje…

Obližnje znamenitosti : Manastir Gradac, Manastir Studenica, Stara i Nova Pavlica, Đurđevi Stupovi, Petrova crkva i manastir Sopoćani, kanjon reke Izubre, Novi Pazar…

SHARE IT: