Rudno seoski turizam – seosko domaćinstvo 078

Rudno seoski turizam – seosko domaćinstvo 078

Rudno seoski turizam PANACOMP seosko domaćinstvo 078

Seosko domaćinstvo – PANACOMP 078 u ljupkom selu Rudnu, svojim izgledom “kućice iz bajke”, koju gosti i domaćini zovu Orlovo gnezdo i odmah uoče izvanredan položaj na vrhu brda, sa koga dominira čitavim regionom i odakle se uživa u predivnom pogledu na okolne planinske vrhove Kopaonika, Golije i Radočela, predstavlja odličnu destinaciju za pravi odmor. Kuća-brvnara Orlovo gnezdo je opremljena udobnim sadržajima prilagođenim istinskom odmoru i pruža odlične mogućnosti za prijatan i okrepljujući boravak i uživanje u blagodetima prirode ovog kraja Srbije. Objekat kuće za najam Orlovo gnezdo je građen u planinskom stilu i sasvim je obložen i pokriven drvetom. U centralnom delu kuće Orlovo gnezdo u selu Rudnu su kamin, trpezarija, kuhinja i kupatilo, a u gornjem delu su dve spavaće sobe sa ukupno 5 ležaja. Posebno uživanje gostiju predstavlja pogled na prekrasne planinske vrhove okolnih planina, obrasle gustom šumom, bogate raznovrsnom divljači i potocima. Gostima koji to žele je na raspolaganju mogućnost pripremanja hrane na tradicionalni način /ispod sača u dvorištu kućice Orlovo gnezdo/, kao i iznajmljivanje čitavog objekta za porodični, aktivni, blagotvorni odmor, uz mogućnost ishrane u susednim domaćinstvima.

Gosti tokom boravka u ovom turističkom objektu uživaju u jedinstveno čistom prirodnom okruženju i upoznavanju običaja i načina života srdačnih gorštaka – lokalnih stanovnika Rudna.

Aktivnosti : poseta manastira Studenica i Gradac, sakupljanje lekovitog bilja, šumskog voća, pečuraka, lov, ribolov, šetnja, plastenje sena, kosidba, biciklizam, kulinarske radionice i radionice starih zanata i rukotvorina, skijanje…

Obližnje kulturne znamenitosti : Manastir Gradac, Manastir Studenica, Stara i Nova Pavlica, Đurđevi Stupovi, Petrova crkva i manastir Sopoćani, Novi Pazar…..

SHARE IT: