Restoran sa smeštajem Čakmara Raška

Restoran sa smeštajem Čakmara Raška

Tradicionalni restoran Čakmara sa nekoliko autenticno uređenih soba za smeštaj se nalazi 6 km severno od Raške, na glavnom putu Kraljevo-Raška-Novi Pazar, u prekrasnoj dolini reke Ibra, okružena veličanstvenim vrhovima divljih planina Kopaonika i Golije. Ceo turistički objekat restorana Čakmara sa smeštajem u Raškoj je izgrađen od prirodnih materijala – drveta i kamena. To ističe i podseća posetioce na raskošnu prirodu u okruženju i njene brojne lepote i oblike – masivne drvene grede iz obližnjih gustih šuma koje pokrivaju planine su usklađene sa kamenom, čime je opremljena unutrašnjost restorana i soba za smeštaj, dok toplina spoljnog izgleda i lepota pejsaža takođe iznenadi i očara svakog posetioca, tokom prvog susreta. Kada uđete u restoran Čakmaru u Raškoj, osetite nostalgiju za prošlim vremenima, koju daju toplinu ognjišta i gostoprimstvo domaćina.

Izraz “čakmara” određuje i opisuje mnoge drevne predmete u restoranu Čakmara u Raškoj, vezene zavese, živopisne stolnjake i stare poljoprivredne alatke koji su svakodnevno korišćene i u prošlosti ukrašavali originalno srpsko domaćinstvo, a danas veoma poštovane i predstavljaju zanimljiv turistički objekat koji pruža najkvalitetniju moguću uslugu u ovom regionu. Vlasnici restorana sa smeštajem Čakmara u Raškoj su godinama brižljivo i sa ljubavlju sakupljali raznovrsne predmete koji ih podsećaju i povezuju, kao i posetioce, na jedinstven sklad kulture, arhitekture, istorije sa savremenim i budućim događajima. Pored autentičnih i jednostavnih oblika masivnog drvenog nameštaja, prijatne otvorene terase sa prekrasnim pogledom na Kopaonik, divne bašte pune zelenila i cveća koja okružava ceo turistički objekat u Raškoj, posetioci odmah osete dobrošlicu i gostoprimstvo. Ovaj osećaj pojačava vrhunski kvalitetna hrana i piće koje se ovde služe, tako da se svi ponovo vraćaju da ga ponove. U restoranu Čakmara u Raškoj gosti mogu da izaberu najkvalitetnija srpska tradicionalna jela – domaća dimljena šunka, kajmak, mladi sir, gibanica, zeljanica, raznovrsne supe i čorbe, pečenje – jagnjeće, praseće ili teleće, roštilj, prebranac, veliki izbor svežih salata ili turšije /u zimskom periodu/, domaće poslastice izuzetnog ukusa, kome doprinose sveže namirnice i ukusno ekološki gajeno voće ovog područja, kao i veliki izbor kvalitetnih pića.

Ovde u Čakmariu Raškoj je na raspolaganju četiri sobe za udoban smeštaj posetilaca – 3 dvokrevetne i jedna trokrevetna soba sa kupatilima. Sve sobe u Čakmari su uređene u originalnom srpskom stilu i opremljene masivnim drvenim nameštajem i sadržajima koji omogućavaju udoban boravak, posle napornog radnog dana ili turističke posete jedinstveno bogatog prirodnog, kulturnog i istorijskog nasleđa Raške i okoline, među kojma su UNESCO znamenitosti Manastir Studenica, manastiri Gradac, Stara Pavlica, Nova Pavlica, manastir Sopoćani, Petrova crkva, manastir Đurđevi stupovi, udaljeni manastir Crna Reka, Novi Pazar i njegove znamenitosti, Muzej Ras, planine Kopaonik i Golija, sa brojnim aktivnostima u prirodi. Jedno je sigurno i toplo preporučljivo posetiocima – posle doživljaja boravka ili ukusnog obroka u Restoranu Čakmara, sigurno ćete poželeti da se ovde vratite !

SHARE IT: