Resort & SPA Hotel Stara Čaršija Stari Bar

Resort & SPA Hotel Stara Čaršija Stari Bar

Resort Hotel Stara čaršija u Starom Baru je moderan i luksuzno opremljen apartmanski hotel 4 zvezdice, u čijoj odličnoj obnovi se vodila briga o svakom detalju i jedinstvenoj udobnosti gostiju. Monumentalan prostor Resort Hotela Stara čaršija Stari Bar je filigranski precizno građen starim neimarskim tehnikama i prirodnim i tradicionalnim materijalima i savršeno je uklopljen kao prirodan deo velicanstvenog Starog Bara. Drvo masline je simbol prijateljstva i mira među narodima i simbol grada Bara koji se naziva i „Sveto drvo“ po dragocenim plodovima koji oduvek sa ponosom daruju i obeležavaju Bar i Staru Čaršiju.

Tradicionalno-rustični izgled Resort-hotela Stara čaršija Stari Bar predstavlja uspešan spoj sadržaja i usluga koji turistima i poslovnim gostima pruža prijatan boravak, odmor i najlepša sećanja na Stari Bar i Crnu Goru. Savršena udobnost sa ciljem nežnihi ležernih trenutaka je usklađena sa neprocenjivim bogatstvom tradicije koji pružaju vrhunski  odmor i uživanje u egzotičnoj atmosferi i pogledu na znamenitosti Muzeja na otvorenom Stari Bar. Prošlost preko dva milenijuma, “obučena” u ruho i usluge sadašnjosti, brižno ušuškava goste Resorta Stara čaršija u najdivnije snove, jer je u pitanju mesto za sve koji vole lepotu, uklopljenu u istorijski i prirodan ambijent za pamćenje. Resort Hotel Stara čaršija je idealan, luksuzan izbor za porodice ili grupe prijatelja koji žele boravak u prefinjenom prostoru koga krase specifičnosti mediteranske klime, kaldrma, kamen, drvo, hlad maslina i svežina mediteranske vegetacije, živopisni ćilimi i tepisi, umetnički drvorezbarene tavanice i rukotvorine, ali i udoban smeštaj, ukusna hrana i spa-wellness sadržaji i mogućnost organizacije skupova, sastanaka, kongresa i festivala….

Uređenje Resorta-hotela Stara čaršija Stari Bar zadržava rustičnost i ističe prekrasno istorijsko i prirodno okruženje Jadrana u Crnoj Gori, čiji odličan položaj i usluge gosti mogu dobro iskoristiti za druženje, obedovanje, odmor, jedinstveni skup ili nezaboravan trenutak života kao što su venčanje ili slične proslave… Kroz kamene kapije i ambijent Restort-hotela Stara čaršija koje odiše postojanim drevnim umećem graditeljstva, goste vode miris maslina, citrusa i tek sazrelog nara, uz milovanje barskog sunca i pogled ka vrletnim okolnim planinama. Akordi svežeg planinskog i morskog vazduha se mešaju u savršenom blagotvornom skladu sa mediteranskim mirisnim notama plemenitog drveća. Zahvaljujući ovim odlikama, monumentalni Resort-Hotel Stara čaršija dugo ostaje u sećanju kao uspomena doživljena svim čulima. Lepotu hotela Stara čaršija nadmašuje jedino pogled na Stari Grad i okolne planine, kao i predivne obale Jadranskog mora i Skadarskog jezera.

Apartmani i sobe Resort Hotela Stara čaršija su uređeni sa osnovnim ciljem udobnosti i posvećene pažnje i brige o istorijskim i etnografskim detaljima i modernim sadržajima uklopljenim u jedinstvenu arhitekturu koja odražava istoriju i odraz je identiteta – drveni podovi sa živopisnim tepisima, udobni posebni ili king size ležajevi, LCD TV sa kablovskim kanalima, mini bar, sigurnosni sef, garderober, klub ili radni sto, stolice ili fotelje, prefinjeno osvetljenje, kupatila od mermera sa tušem, fenom za kosu, toaletnim priborom, zavese za zatamnjivanje, električni čajnik za pripremu kafe i čaja, neke sobe sa sofa ležajem, kuhinjom i terasama…. Sobe i apartmani Resort-Hotela Stara čaršija su veličina od 25 do 37 m2 i smeštene u objektima Central, Mimosa, Pino, Olive i Kula, organizovane u nekoliko tipova koji su na raspolaganju gostima – Junior apartman sa terasom, Deluxe dvokrevetna soba, Deluxe apartman, Porodični dvosobni apartman, Standard apartman, Junior apartman, Standard dvokrevetna soba. Originalno uređenje izaziva osećanja u bezvremenskom iskustvu života uz more, pružajući slatki osećaj boravka u porodičnoj kući. Savršena alhemija mirisnih kompozicija je izuzetno prisutna u Resort hotelu Stara čaršija i ogleda se i u visokokvalitetnoj hotelskoj kozmetici koja je odraz osećaja prefinjenosti.

Restoran “Stara Čaršija” je jedinstvo odličnih ukusa i izuzetnog uređenja, oslonjenih na korišćenje prirodnih i recikliranih materijala i ručno oblikovanim jelima koje pripremaju vešti majstori. Uveliko izgrađenog ugleda u Crnoj Gori, Steakhouse Resort-hotela Stara čaršija pruža uživanje u sočnosti svakog zalogaja, uz jela sa naglašenom notom organskih, sezonskih i lokalnih namirnica. Gosti uživaju u vrhunski kvalitetnoj i ukusnoj tradicionalnoj i mediteranskoj kuhinji i porodičnoj atmosferi, sa najlepšim pogledom na istorijski Stari Bar. Po želji gostiju, na meniju je kontinentalni ili engleski doručak, priganice, lahmadun, burek, goveđa pršuta, feta sir, jaja, povrće, masline, domaće mantije, ovsena kaša, voćni tanjir, sok od nane i mente, jogurt, kafa i čaj… Hrana Resort-Hotela Stara čaršija je u potpunosti u skladu sa zdravom ishranom i savremenom gastronomijom, uz neizostavno barsko devičansko maslinovo ulje koje daje uzbudljive originalne ukuse. Pažljivo odabran najfiniji mesni izbor odrezaka i kebaba pruža savršeno gastro zadovoljstvo i postavlja Staru čaršiju za obaveznu destinaciju i ozbiljnu preporuku na mapi iskusnih gastronauta i ljubitelja mesnih delikatesa. Kuhinja restorana Stara čaršija je internacionalna, a susedna Italija je gastro nadahnuće, kao stil života. Na jelovniku je izbor najboljeg od najrazličitijih italijanskih ukusa, uz raznovrsne pizze i paste koje su gostima omiljene, a pripremaju se u peći na drva. U senci ispod krošnji mediteranskog bilja lepo uređene bašte Resort-Hotela Stara čaršija, gosti uživaju na udobnim divanima, prekrivenim originalnim ćilimima jedinstvenih šara, poput onih iz bajki koji su vredne rukotvorine veselih dezena i boja.

Kongresna sala Resort-Hotela Stara čaršija je uređena i opremljena sa ciljem da rad bude zadovoljstvo, da je produktivan, uspešan, i da gosti imaju maksimalan učinak i efekat skupa ili događaja. Sve prateće usluge i vrhunski kvalitet sadržaja su na raspolaganju učesnicima skupova i događaja, kao mogućnost organizacije transfera, pripreme radnih materijala, svečane večere, kulturno-umetničkog, zabavnog ili muzičkog programa….

Spa-wellness centar Resort Hotela Stara čaršija u Starom Baru je uređen tako da uvodi goste u oazu oslobađanja od stresa, umora, napetosti. Ovde se postiže sklad svih čula koja se na tom mestu vraćaju u prirodan sklad i zdrav poredak. Spa i wellness centar Resorta Stara čaršija obuhvata otvoreni i zatvoreni bazen sa ležaljkama, hamam, finsku saunu, prostor za masaže i opuštanje….

Dodatni sadržaji i usluge Resort Hotela Stara čaršija Stari Bar – recepcija tokom 24 sata, nepušačke sobe i apartmani, besplatan bežični internet u svim javnim prostorima, transferi, biblioteka, suvenirnica, parking, informacije i rezervacije lokalnih izleta i događaja, ….

SHARE IT: