Resort Emrović raj Novopazarska Banja

Resort Emrović raj Novopazarska Banja

Resort Emrović raj je luksuzni, novi turistički objekat visoke kategorije 4+ zvezdice u Novopazarskoj banji, koji obuhvata udoban i luksuzan smeštaj i raznovrsne sadržaje za lečenje, rehabilitaciju i prijatan boravak – restorani, wellness i spa, konferencijske sale, sportski tereni, dečije igralište, otvorena bašta …

Novopazarska Banja se nalazi u Raškom okrugu, u centralnoj Srbiji, 280 km južno od Beograda i 3 km od Novog Pazara. Položaj Novopazarske banje između padina planine Rogozne, planiskih masiva Golije, Kopaonika i Ninaje povoljno utiče na jedinstvenu klimu koja je izuzetno pogodna za rehabilitaciju i poboljšanje zdravstvenog stanja.

Novopazarsku banju odlikuje 14 termomineralnih izvora temperature od 15 do 60 stepeni C, koja sadrži natrijum, magnezijum, kalijum, kalcijum, gvožđe, nitrate jona, sumpor-dioksid. Dobar položaj i povezanost ovog banjskog i klimatskog lečilišta sa drugim delovima Srbije i okolnim državama doprinosi uspesima u lečenju i rehabilitaciji obolelih od miopatije, neuropatije, stanja posle moždanog udara, raznih oblika reumatizma, oboljenja kičme, stanja posle preloma kostiju, sportskih bolesti, kožnih bolesti i ginekoloških bolesti.

Nadmorska visina Novopazarske banje od 505 metara svrstava ovo lečilište među najviša u Srbiji. Veliki broj sunčanih dana, malo padavina i vetrovitih dana, čini klimu područja Novopazarske banje izuzetno pogodnom za prijatan odmor, lečenje i rehabilitaciju, te je zbog toga svrstavaju u klimatska lečilišta.

Okružena zelenilom i bogatstvom zelenih površina, Novopazarska banja je idealan ambijent za prijatnu relaksaciju i duge šetnje. Borovi, lipe, ukrasno drveće čine samo deo preko 1000 sadnica u banjskom parku, koje ga ukrašavaju i čine boravak prijatnijim.

Smeštajni kapacitet Emrović raj Resorta Novi Pazar čini 41 udobnih jedinica /od toga 21 dvokrevetne sobe sa odvojenim ležajevima, 4 trokrevetne sobe – francuski ležaj i poseban ležaj, 2 superior sobe za najviše 4 osobe – francuski ležaj i fotelja na razvlačenje, 6 dvokrevetnih soba za najviše 3 osobe sa francuskim ležajem i foteljom-sofa ležajem na razvlačenje, 8 dvokrevetnih soba sa francuskim ležajevima, 6 superior apartmana za najviše 4 osobe sa sopstvenim bazenima površine 17m2 /spavaća sobą, dnevniboravak /dvosed+fotelja-sofa ležaj na razvlačenje/ i 6 bungalova na dva sprata za najviše 4 osobe sa sopstvenim bazenom sa banjskom vodom /spavaća sobą na spratu sa francuskim ležajem, dnevni boravak /u prizemlju dvosed+fotelja na razvlačenje, kupatilo, bazen površine 17m2/.

Sobe i apartmani Resort Emrović raj su veličine 20 m2, 35 m2, 50 m2 i 73 m2 i opremljene su udobnim sadržajima za prijatan boravak ili lečenje  – veliki king size ili posebni ležajevi, podne obloge-tepisi od zida do zida, LCD TV sa satelitskim kanalima, bežični internet, minibar, telefon, sigurnosni sef, kupatila sa tuš kabinama, fen za kosu, bade mantili, papuče i toaletni pribor. Sav nameštaj je od masivnog drveta i drugih prirodnih materijala, modernog stila, svetlih i nežnih sivkastih tonova, sa sadržajima koji su izvanredno usklađeni sa prekrasnim prirodnim okruženjem.

Apartmani Resort Emrović raj su pogodni za boravak do 4 gosta ili porodični boravak. Apartmani imaju sopstveni bazen površine 17 m2 sa banjskom lekovitom vodom u produžetku kupatila, što upotpunjuje banjsko opuštanje. Ugodan enterijer apartmana prirodnih materijala – kamena i drveta, namenjen je potpunom uživanju gostiju. Ono što posebno prija gostima je boravak na terasi sa garniturom za sedenje i pogledom na čitav kompleks Emrović Raj.

Duplex apartmani Resorta Emrović raj Novi Pazar su posebne jedinice – brvnare sa dva nivoa, povezana masivnim stepenicama od drveta, namenjene boravku do 4 osobe i poseduju sopstveni bazen sa lekovitom banjskom vodom u produžetku kupatila, površine 17 m2. U prizemlju apartmana se nalazi dnevna soba, kupatilo i bazen, a na spratu je spavaća soba. Apartmane u zimskim danima upotpunjuje kamin, koji svojom toplinom greje čitavu prostoriju, ali i srca gostiju.

Bogatom ponudom pića i velikim izborom ukusnih internacionalnih i domaćih jela po kojima je Novi Pazar prepoznatljiv, lepo uređen i prostran restoran Resorta Emrovića raj Novi Pazar pruža jedinstveni hedonistički užitak za sva čula i očekivanja gostiju. Ovaj restoran je vrlo pogodno mesto za uspešnu organizaciju raznovrsnih proslava i zabava, jer svojim kapacitetima, uslugom i sadržajima predstavlja jedan od najluksuznijih i najlepših objekata u Srbiji.

Velelepni restoran , sa dve letnje terase, se ponosi letnjom baštom sa fontanama po najsavremenijim standardima, koja je omiljeno mesto opuštanja u letnjim mesecima gostiju svih uzrasta, a posebno najmlađih, jer je jedan deo dečija igraonica.

Do drugog sprata Hotela Resort Emrović raj se može stići i liftom, gde je kongresna sala, potpuno izolovana od restorana i bara, sa prirodnim svetlom celom dužinom, što omogućava prijatan i uspešan rad. Kongresna sala je klimatizovana, moderna, opremljena savremenom tehnikom i podrškom – projektor, projekctiono platno, ozvučenje, flip chart, kapaciteta do 250 mesta u bioskopskoj postavci.

Wellness & SPA Centar hotela Emrović Raj Novi Pazar obuhvata 4 bazena površine 17m2, koji su ispunjeni lekovitom banjskom vodom, pogodnom za lečenje raznih bolesti i vrlo prijatnom za goste bez ikakvih zdravstvenih problema. Pored bazena, tu je i pravi turski hamam ili tursko kupatilo, što je bliskoistočna varijanta parne kupke ili parni “rođak” saune.

Iako su prvi hamami poticali iz Arabije i kultura kupatila bila centralni deo rimskog života, Turska je popularizovala ovu tradiciju i najčešće je povezana s njom. U okviru kompleksa Emrovic Resorta Novi Pazar su dobro očuvane zidine hamama koji datira iz starog veka, odlično usklađene sa ostalim banjskim sadržajima.

Izvorišta tople mineralne banjske vode, poznate po svom lekovitom dejstvu koriste, se i u hamamu Resorta Emrović. Mozaici i rasveta na plafonu su izrađeni tako da bi i oči uživale dok se telo odmara na toplim i glatkim klupama od mermera.

Četiri bazena površine 17 m2 sa banjskom lekovitom vodom su sledećeg sadržaja i karakteristika – natrijum, kalcijum, kalijum i magnezijum, kao i hidrokarbonati, hlor, sulfati i nitrati. Od rastvorenih oksida voda poseduje gvožđe, aluminijum-oksid, silicijum-dioksid, slobodne ugljene kiseline i slobodni sumpor-vodonik. Prema hemijskom sastavu se vode Novopazarske Banje ubrajaju u red sumporovitih kiselih hipertermi sa 1,6 g čvrstih materija. Temperatura vode na izvorima dostiže i 60 stepeni celzijusa.

Najčešća korist parnog kupatila je opuštanje, koje omogućava umirujući efekat tela i uma, čime se smanjuju stres i tenzija. Parno kupatilo takođe pruža mišićima najbolji vid opuštanja, posebno u blizini zglobova, jer kada su zglobovi i mišići opušteni, postoji manje šanse da dođe do oboljenja  poput artritisa i drugih bolova zglobova.

Kumulativni efekat znojenja rezultira u 30% smanjenju toksina u telu. To je jednostavan i praktičan način detoksikacije, sa velikim stepenom efikasnosti. Ubija štetne mikroorganizme i štiti imuni sistem, stimuliše cirkulaciju i ubrzava metabolizam, pa parno kupatilo pomaže i u mršavljenju. Koža izgleda znatno sjajnije i zdravije, dovoljno se hidrira što poboljšava njenu elastičnost i daje mladalački izgled.

Teretana u sklopu Spa centra Resort Emrović raj u Novopazarskoj banji je opremljena najnovijom MATRIX opremom i kardio programom Life Fitness linije poslednje generacije. Teretana poseduje tri trake podesive sa usponom, eliptikom, stepenicama, kardio mašinama i biciklima. Iskusni licencirani treneri su uvek na raspolaganju za savet o vrstama vežbanja i suplementaciji pre, tokom i posle treninga.

Tokom boravka u Resort Emrović raj gostima je, osim uživanja u lekovitoj termo-mineralnoj vodi i ostalim sadržajima, na raspolaganju bogato nasleđe i očuvanih običaji gostoprimljivih stanovnika Novog Pazara i okoline.

Toplo preporučujemo posetu kulturno istorijskih znamenitosti u gradu i okolini : Petrove crkve – Crkve Svetih apostola Petra i Pavla, manastira Đurđevi stupovi u Rasu, manastira Sopoćana, Altun Alem džamije, Muzeja Ras, manastira Crna reka, planina Rogozne i Golije, Nacionalnog Parka Kopaonik, Pesterske visoravni, proizvođača autentičnih proizvoda sa geografskim poreklom – sudžuka i drugih dimljenih proizvoda, sira, prirodnog meda i sokova od divljeg šumskog voća….

SHARE IT: