Rajačke Pimnice Seoski turizam Sveti Trifun

Rajačke Pimnice Seoski turizam Sveti Trifun

Na krajnjem istoku Srbije, dvadesetak kilometara južno od Negotina, nadomak srpko-bugarske granice, leže nadaleko čuvene Rajačke Pimnice, u svetu jedinstveni kulturno-istorijski spomenik podignut u čast vinu i vinovoj lozi. Monumentalni tajanstveni grad vina – Rajačke Pivnice, koji broji preko 270 prekrasnih rustičnih kamenih zdanja duže od dva veka, nastao je na mestu po volji majke prirode i time namenjen proizvodnji, čuvanju i nezi prirodnih rajačkih vina. Posebno su dragocena crna RAJACKA vina, proizvedena sa ljubavlju i brigom domaćina iz Rajca od grožđa blagorodnog rajačkog vinogorja.

Seosko domaćinstvo/turistički kompleks u Rajačkim Pimnicama – PANACOMP -072, zahvaljujući svojoj posvećenosti dobroj domaćinskoj tradiciji i iskonskom srdačnom gostoprimstvu, sa radošću i ponosom prima goste sa svih strana sveta. U ovoj autentičnoj istorijskoj celini je, na radost mnogih gostiju, obezbeđen udoban smeštaj najvišeg kvaliteta u Rajačkim Pimnicama. To su 4 tradicionalno opremljene i udobne sobe sa 2 kupatila i centralnim grejanjem, opremljene masivnim drvenim nameštajem, od kojih dve dvokrevetne sa francuskim ležajem i 2 dvokrevetne sa odvojenim ležajevima, prekrivenim ćilimima od prirodne vune i ostalim autenticnim sadržajima za prijatan boravak. U restoranu “Sveti Trifun” u Rajačkim Pimnicama, uz bogate zvuke folklora i toplinu vatre iz kamina i nenadmašnu gostoljubivost domacina se posetiocima služe nesvakidašnje ukusna jela kuhinje Istočne Srbije, uz nezaboravna rajačka vina, koji kao jedinstveni doživljaj “zaboravljenih vremena” ostaju u dugom sećanju. Pravi izazov, zar ne ?

Zanimljiva mesta : Negotin, Manastir Bukovo, Rogljevacke Pimnice, preistorijsko arheolosko nalaziste Lepenski Vir, Felix Romuliana, arheolosko nalaziste Viminacijum, rimski grad Sarkamen, Manastir Vratna, Mokranjske stene…
SHARE IT: