Putevima Titovih Partizana – Titov put

Putevima Titovih Partizana – Titov put

Rezervišite

 

 

Sedmodnevni paket aranžman kroz povezane ex-jugoslovenske države Titovim stopama – putovanje koje veliča život i dela nekadašnjeg jugoslovenskog predsednika i maršala Josipa Broza Tita

NACIONALNI PARK SUTJESKA, VRELO BUNE, BLAGAJ, MOSTAR, JAJCE, MECAVNIK DRVENGRAD, BEOGRAD

U SARADNJI SA TOUR OPERATOROM GREEN VISIONS SARAJEVO

Dan 1: Sarajevo, Nacionalni Park Sutjeska

Dolazak u Sarajevo i obilazak poznatih mesta iz II Svetskog rata u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Vožnja do Nacionalnog Parka Sutjeska, najstarijeg nacionalnog parka u Bosni koji je odigrao značajnu ulogu u istoriji Jugoslavije i partizanskom pokretu, jer se ovde dogodila Bitka na Sutjesci – jedna od najvećih bitaka Drugog Svetskog rata. Nakon ručka poseta Spomenika u srcu Nacionalnog Parka Sutjeska i grobu Save Kovačevića, jednog od najvažnijih komandanata Bitke na Sutjesci. Obilazak mesta na kome je vrhovni komandant Josip broz Tito bio ranjen. Povratak u hotel, smešten u predivnoj dolini Tjentišta i smeštaj, večera, noćenje.

Dan 2: NP Sutjeska – Mostar

Nakon doručka, a pre polaska za Mostar, voznja do Dragoš Sedla, poprišta najtežih bitak tokom fašističke ofanzive koje pruža predivnu panoramu doline reke Sutjeske, sa jednom od dve jedine preostale prašume u Evropi – Perućicom i njenim veličanstvenim vodopadom Skakavcem. Jutarnji čas istorije” i vožnja iz Nacionalnog Parka Sutjeska (u trajanju od cca 3 sata) do Mostara, osnovanog u 15. veku. Arhitektura Mostara je dragocena kombinacija turske umetnosti i hercegovačko-dalmatinske majstorstva. Bez sumnje ste čuli mnogo o ovom gradu, koji je bio teško razoren i podeljen tokom konflikta početkom 90.-tih. Ožiljci rata su jos vidljivi, ali je Mostar danas opet gostoprimljivo i živo mesto izvanredne istorije koje privlači posetioce iz čitavog sveta. Nakon ručka, kratka vožnja do obližnjeg sela Blagaja i razgledanje njegovih znamenitosti – izvor reke Bune, nesvakidašnje lepote, pored koje se nalazi otomanska tekija. Turski sultan je bio očaran ovim predivnim izvorima i naredio je da se odmah pored njih izgradi Tekija. Ova jedinstvena građevina iz 16. veka je bila mesto derviškog kulta i danas predstavlja jedno od najtajanstvenijih mesta u Bosni i Hercegovini. Povratak u Mostar. Smeštaj u hotel, večera, noćenje.

Dan 3: Mostar – Jablanica – Konjic bunker – Jajce

Napustajući Mostar, posle vožnje oko 1 sat, stižemo u Jablanicu, mesto velike ofanzive protiv nemačkih trupa u aprilu 1943. godine. Nemačke trupe su imale cilj da unište Centralnu komandu partizana, centralno Veće Komunističke Partije Jugoslavije, kao i partizansku bolnicu. Ostaci ovih istorijskih događaja se i danas vide na obalama reke Neretve. Nastavak vožnje do Konjica i poseta jedinstvenog Titovog bunkera – tajnog podzemnog vojnog objekta izgrađenog radi utočišta maršalu Titu u slučaju nuklearnog rata. Vožnja do Jajca, živopisnog mesta u severozapadnoj Bosni koga krase čuveni vodopadi na Plivi i u kome je stvorena Socijalisticka Jugoslavija u novembru 1943. godine. Znamenitosti Jajca su na potencijalnoj listi UNESCO kulturnog nasleđa. Kratka šetnja oko zidina ovog drevnog grada. Smeštaj u hotel u Jajcu, večera, noćenje.

Dan 4: Jajce – Mećavnik

Posle dorucka zavrsavamo deo AVNOJ programa u Bosni. Vožnja za Srbiju sa pauzom u Višegradu za razgledanje čuvenog mosta na reci Drini. Ručak u toku putovanja. Dolazak u Drvengrad na Mećavniku, tradicionalno naselje i Filmsku akademiju koje je osnovao čuveni filmski reditelj Emir Kusturica. Smeštaj u luksuzno uređenim tradicionalnim brvnarama. Kratka filmska projekcija i razgledanje ove znamenitosti poznate po filmskim fetivalima i hrabrim umetničkim izložbama. Večera, noćenje.

Dan 5 : Mecavnik – Beograd

Posle doručka vožnja za Užice /grad koji je nekada nosio naziv Titovo Užice / i poseta Muzeja Revolucije, sa mogućim nastupom ‘pionira’. Vožnja za Beograd, sa usputnim zadržavanjem u predivnoj Ovčarsko-Kablarskoj Klisuri, radi ručka, osveženja i fotografisanja ili posete Spomen područja Kadinjača. Smeštaj u hotel, večera, noćenje.

Dan 6: Beograde razgledanje grada i Muzej Revolucije /Muzej Jugoslavije/

Posle doručka, poludnevno razgledanje Beograda: Narodno Pozorište, Trg Republike, Kalemegdanska tvrđava, Hram Svetog Save,… koje se završava posetom Muzej Istorije Jugoslavije, sa bogatim istorijskim sadržajima i mestom gde je sahranjen Tito. Ručak. Popodne slobodno za individualni program. Tradicionalna večera sa muzikom u poznatoj boemskoj četvrti Skadarlija. Noćenje.

Dan 7Beograd odlazak

Posle doručka, slobodno vreme do transfera na aerodrom Beograd. Kraj programa.

CENA : od 920 EUR Minimum 15 učesnika; Doplata za jednokrevetnu sobu: 190 EUR

Uključeno : prevoz kombijem/autobusom visoke turističke kategorije, smeštaj u hotelima 3/4 zvezdice sa uslugama polupansiona, ručkovi po progamu, razgledanja u pratnji lokalnih vodiča i ulaznice po programu, 24 sata logistika i stručno vođstvo TA PANACOMP zemlja cuda

Napomena: program se može proširiti posetom Titove rodne kuće u Kumrovcu /Hrvatska/. Molimo da se uz prijavu upoznate se sa cenom i detaljima proširenog dela programa.

 

 

SHARE IT: