Prolom Banja

Prolom Banja

Prolom Banja se nalazi u južnoj Srbiji, na šumovitim padinama planina Sokolovica i Radan, na nadmorskoj visini od 550 metara, blizu glavnog magistralnog puta Niš – Priština. Prolom Banja je udaljena oko 290 km od Beograda, putem preko Kruševca i oko 320 km putem preko Niša, 38 km od Kuršumlije, putem Niš – Rudare.

Prirodna mineralna voda Prolom banje je temperature od 26 do 31.5 stepen Celzijusa i odlikuje je visoka alkalnost koja povoljno deluje kod bolesti bubrega, posebno peska i kamena. Za Prolom Banju kažu da je izlečila nekolicinu obolelih od raka, a u Srbiji se široko koristi i kao zdrava pijaća voda. Osim udobnog smeštaja u Hotelu Radan u Prolom banji, sa odličnim kvalitetom ishrane na bazi buffet posluženja, gostima su na raspolaganju 2 bazena na otvorenom, koji obuhvataju veliki vodeni tobogan i mali tobogan za decu, uz ugralište i sportske terene, što čini pravi mini akva park i raj za odmor u Prolom Banji. Posebno zadovoljstvo predstavlja kupanje u otvorenim bazenima tokom zimske sezone, kada gosti uživaju u prijatnoj temperaturi lekovite vode, dok gledaju na snežnu okolinu….

Prirodne lekovite karakteristike Prolom Banje: Prolom Banja ima više izvora termomineralne vode temperature od 26 do 31,5°C. “Prolom voda” je prijatnog ukusa i bez mirisa, pa se preporučuje i zdravim osobama kao pijaća voda izuzetnog kvaliteta.

Medicinske indikacije Prolom Banje : bolesti bubrega i mokraćnih puteva, bolesti organa za varenje, bolesti kože, psorijaza, ekcem, bolesti krvnih sudova i vanzglobni reumatizam.

Hotel “Radan” – 3 zvezdice pruža sve mogućnosti za odmor, lečenje, opuštanje i zabavu, ali i poslovne sastanke i seminare, zahvaljujući kongresnim salama i pratećim mogućnostima. Osnovna prednost hotela „Radan” predstavlja prirodna Prolom voda, koja pomaže lečenju bolesti bubrega i mokraćnih puteva, organa za varenje, perifernih krvnih sudova i kožnih bolesti. Gostima koji borave u hotelu Radan je omogućeno da Prolom vodu koriste svuda u hotelu, počev od soba, preko medicinskog dela do restorana. Savremeni medicinski blok hotela Radan u Prolom Banji pruža usluge dijagnostike i medicinskih terapija. Relax centar hotela Radan sadrži đakuzi bazen, đakuzi kadu, saunu, tepidarium (tople klupe), bisernu kadu, sobe za relax nasažu (esencijalnim uljima), toplim vulkanskim kamenjem i toplom čokoladom, veliki bazen sa lekovitom vodom. U okviru hotela Radan se nalaze teretana, sala za zabavu, sportski terni. U hotelu Radan u Prolom Banji postoji 24 časovno dežurstvo lekara, pregledi lekara specijaliste, biohemijska laboratorija, ultrazvučna dijagnostika), medicinske tretmane: hidroterapiju, elektroterapiju, manuelnu masažu, laseroterapiju, relax program, anticelulit program, face lifting i bioptron lampu. Nedavno izgrađeni otvoreni bazen Hotela Radan, sa pratećim sadržajima i dečiji bazen, čine boravak u Prolom Banji tokom leta nezaboravnim. Kongresne sale Hotela Radan, ukupnog kapaciteta do 200 mesta su tehnički potpuno opremljene i predstavljaju odličnu destinaciju za uspešnu organizaciju skupova i sastanaka, uz uživanje u relaksacionim i zdravstvenim programima i razgledanje predivne okoline i kulturnog nasleđa tokom slobodnog vremena.

Zanimljiva mesta: živopisna okolina Prolom Banje pogodna je za izlete i rekreativne aktivnosti: organizuju se posete jedinstvenom prirodnom fenomenu “Ðavolje varoši“, Crkvi Lazarici i Preobraženjskoj crkvi, Fabrici prirodnih sokova i punionici « Prolom vode», proizvodnji ručno rađenih tepiha, prirodnjačko-avanturističko istraživanje Radan Planine, «seljačko poselo» uz tradicionalne specijalitete zdrave hrane, radionice starih zanata, sakupljanje lekovitog bilja i plodova prirode…..

 

SHARE IT: