Prijepolje – Sopotnica seoski turizam 065

Prijepolje – Sopotnica seoski turizam 065

Domaćinstvo se nalazi između prostranih voćnjaka divlje kruške, obora sa preko 150 ovaca u sopstvenom vlasništvu, mirisnih livada i beskrajnih pašnjaka majusnog sela Sopotnica. Sopotnica se nalazi na obroncima Jadovnika, na skoro 1000 metara nadmorske visine, 17 km jugoistočno od Prijepolja.

Seosko turističko domaćinstvo u kojoj živi čitaa porodica se nalazi u blizini čuvenih Sopotničkih vodopada. Ovo rustično seosko turističko domaćinstvo raspolaže sa dve dvokrevetne sobe i jednom četvorokrevetnom sobom sa dva kupatila, prostranom terasom iznad koje se pruža vinova loza i omogućava neodoljivo osveženje u letnjim danima, uz prekrasan pogled. Vredni domaćini se uspešno bave poljoprivrednom proizvodnjom i priznati su proizvođači zdrave hrane i izvanredne rakije od divlje kruške, za koje su nagrađeni najprestižnijim nagradama na brojnim takmičenjima. Tradicionalni specijaliteti jugozapadne Srbije – sir, kajmak, dimljena pršuta i govedina, planinska jagnjetina, pita od heljde, sveže salate…, koje priprema vešta domaćica ostaju u dugom pamćenju gostiju i uvek jako prijaju posle dugih šetnji do gornjih i donjih vodopada Sopotnice ili splavarenja Limom.

Prijepolje je zaokruženo preka severu i severoistoku prostranom dolinom Lima, a prema zapadu i istoku zatvoreno brojnim planinskim vencima: na jugoistoku Jadovnikom, na severoistoku Zlatarom (1627 m), na severozapadu Pobijenikom (1423 m), na zapadu Kamenom gorom (1483 m) i na jugozapadu Lisom (1509 m).

SHARE IT: