Prijepolje – Sopotnica seoski turizam 064

Prijepolje – Sopotnica seoski turizam 064

Ovo seosko turistićko domaćinstvo u Selu Sopotnici u Opstini Prijepolje omogućava udoban smeštaj u objektu tipičnog planinskog stila, nedaleko od kuće u kojoj na svom imanju žive domaćini. Kuća ima dva sprata i potpuno je obložena drvetom, u neposrednoj blizini novosagrađenog Hrama Svetog Save u selu Sopotnici i čuvenih vodopada Sopotnice.

Ukupan smeštajni kapacitet seoskog turističkog domaćinstva u Sopotnici je pet dvokrevetnih soba sa upotrebom kupatila. Sobe su uređene u drvetu i u tradicionalnom stilu. Kuća za odmor u Sopotnici poseduje kompletno opremljenu kuhinju i prostrani dnevni boravak – trpezariju. Zahvaljujući dodatnim sadržajima /sportski tereni, otvoreni kamin i roštilj/, ovo udobno sopotničko seosko turističko domaćinstvo predstavlja idealno pogodan ambijent za porodični odmor ili boravak manjih grupa ljubitelja aktivnog odmora i planinara koje vole i poštuju očuvanu prirodu. U kući u kojoj žive vredni domaćini, koji se uspešno bave poljoprivredom i seokim turizmom, posetiocima na raspolaganju još 2 udobne dvokrevetne sobe sa upotrebom kupatila.

Prijepolje je zaokruženo preka severu i severoistoku prostranom dolinom Lima, a prema zapadu i istoku zatvoreno brojnim planinskim vencima: na jugoistoku Jadovnikom, na severoistoku Zlatarom (1627 m), na severozapadu Pobijenikom (1423 m), na zapadu Kamenom gorom (1483 m) i na jugozapadu Lisom (1509 m). Prijepolje i njegova prekrasna okolina su raj za ljubitelje prirode i planinare, zahvaljujući besprekorno čistoj prirodi i brojnim dobro obeleženim pešačkim stazama i planinarskim terenima, različite nadmorske visine.

Zanimljiva mesta  Manastir Mileševa, Kanjon Mileševke, Muzej u Prijepolju,…

SHARE IT: