Prijepolje – Kamena Gora seoski turizam 070

Prijepolje – Kamena Gora seoski turizam 070

Ovo seosko domaćinstvo se nalazi na jednom od najlepših vrhova Kamene Gore /1395 metara/ kod Prijepolja, sa kojega se pruža veličanstven pogled na stari “Sveti bor” i okolne planinske vence, tako da gosti tokom vedrih dana satima posmatraju prekrasne planine jugozapadne Srbije – Zlatar, Goliju, Jadovnik, Zlatibor...

Očuvana arhitektura smeštajnih i pomoćnih objekata “gorštačkog stila gradnje” Kamene Gore, sa početka prošlog veka, omogućava izraziti osećaj prirode i gostoprimstva domaćina gorštaka – stara porodična brvnara kapaciteta 6 ležaja i zajedničkom upotrebom 1 kupatila, 5 planinskih kućica od drveta /kućera/ sa 2 ležaja, kao i nova brvnara sa 6 ležaja i upotrebom 1 kupatila su veoma pogodna za porodični boravak ili grupe ljubitelja prirode i avanture veličine do 25 osoba. Uz ukusnu domaću hranu i nestvarno lepo i čisto prirodno okruženje planina oko Prijepolja, gostima je na raspolaganju potpuni mir i okrepljenje, kroz osećanje bliskosti sa prirodom i prošlim vremenima. Neki gosti se odlučuju da tokom prijatnih letnjih noći prespavaju pod otvorenim nebom iznad Kamene Gore, uz logorsku vatru i zvuke gitare !

Tokom boravka gosti uživaju u brojnim aktivnostima u prirodi i izletima sa posetom kulturno istorijskih znamenitosti i prirodnih retkosti: splavarenje Limom, streličarstvo, kulinarske radionice, upoznavanje originalnog načina života gorštaka…. Ili poseta znamenitosti : manastir Mileševa, manastir Kumanica, manastir Davidovicamanastir Dubnica, staro selo Štitkovo, vodopadi Sopotnice…  Ovo rustično seosko turističko domaćinstvo na Kamenoj Gori je najomiljenije mesto boravka odvažnih splavara Limom, koji se sa oduševljenjem okrepljuju prirodnim blagodetima i tradicinalnim gorštačkim specijalitetima, nakon višednevnog ili jednodnevnog uživanja u uzbuđenjima splavarenja nabujalim Limom.

SHARE IT: