Čarda i prenoćište Pikec Baračka Bezdan

Čarda i prenoćište Pikec Baračka Bezdan

“Pikec” je najsevernija čarda na Dunavu u Srbiji, sa ugostiteljskom tradicijom od 1950. godine. Čarda Pikec se nalazi u vikend naselju Baračka, u blizini Bezdana, na malom poluostrvu koje potpuno okružuje otvoreni Dunav i njegov rukavac – nekadašnji “Zimovnik”. Čarda Pikec je oaza zelenila Specijalnog rezervata prirode “Gornje Podunavlje”, okružena mirisima vode, prirode i ribljeg paprikaša. Nadaleko su poznati odlični riblji paprikaš i specijaliteti od ribe čarde Pikec, kao i ukusni specijaliteti dimljene i marinirane bele ribe, mesna jela sa roštilja i razne vrste kolača i torti. Ovde na Baračkoj su snimani brojni dokumentarni filmovi i emisije, kojima se predstavlja očuvana priroda Dunava i rukavaca, ukrašenih lokvanjima, ribolovcima i čamcima. Internacionalna dunavska biciklistička ruta “Euro velo 6” prolazi pored Čarde i prenoćišta Pikec na Baračkoj, pa brojni biciklisti iz čitave Evrope, pored kvalitetne hrane, uživaju u okrepljujućem odmoru u udobnom smeštaju.

Prenoćište Pikec u Baračkoj ima 3 četvorokrevetne sobe sa bračnim ležajem i dva posebna kreveta. U sklopu sobe je kupatilo sa tušem i toaletom. Sobe Prenoćišta Pikec su sa centralnim grejanjem, klima uređajima i parket podovima sa podnim oblogama ili pločicama. Trokrevetne sobe Prenoćišta Pikec Baračka imaju po tri posebna ležaja, centralno grejanje, klima uređaj, besplatan bežični internet i kupatila sa tušem i toaletom. Svaka soba Prenoćišta Pikec Baračka raspolaže TV prijemnikom i besplatnim bežičnim internetom.

Tokom godine, u periodima visokog vodostaja Dunava, često sa terase čarde “Pikec” gosti mogu bukvalno da opipaju Dunav, jer nivo reke varira nekoliko metara. Četvrtak, petak i subota su dani za večernje nastupe tamburaša!

Vila Baračka

U Vili Baračka ima 12 ležaja u četiri udobne sobe sa potkrovljem koje ima još četiri ležaja. Smeštaj Vile Baračka raspolaže sa prostranim zajedničkim dnevnim boravkom i opremljenom kuhinjom, kao i sa četiri dvokrevetne sobe sa kupatilima u prizemlju i velikom sobom sa četiri ležaja na spratu, do koga se stiže stepenicama. Gostima Vile Baračke je na raspolaganju upotreba pečenjare-roštilja. Vila Baračka u Baračkoj se nalazi u oazi mira, tišine i zelenila, uz reku Dunav, u neposrednoj blizini čarde Pikec – 250 metara. Vila Baračka je veoma pogodna za porodični odmor na Dunavu, ribolov i lov.

SHARE IT: