Prenoćište Forza Lux Kotor

Prenoćište Forza Lux Kotor

Guest House-prenoćište Forza Lux je objekat koji se nalazi u samom srcu istorijskog jezgra – Starog grada Kotora, koji je pod zaštitom UNESCO-a. Smešten je u lepo obnovljenoj istorijskoj kamenoj palati iz 14. veka, a okružen istorijskim spomenicima koji predstavljaju najznačajnije znamenitosti Kotora, kao što su Katedrala Svetog Trifuna, Pomorski muzej, crkva Svetog Luke, crkva Svetog Nikole, crkva Svete Marije Koleđate i izlaz na gradske bedeme u pravcu srednjovekovne tvrđave Svetog Ivana na istoimenom brdu, odakle posetioi uživaju u prekrasnoj panorami Kotorskog zaliva, tvrdeći da je među najlepšim zalivima sveta. Od gradske plaže Kotora je prenoćište Forza Lux udaljeno samo 300 metara.

Guest House prenociste Forza Lux Kotor radi tokom cele godine, a gostima je na raspolaganju 6 različito dizajniranih i lepo uređenih soba, od toga 5 dvokrevetnih soba i apartman sa đakuzijem. Sobe Prenoćišta Forza Lux Kotor su opremljene nameštajem od drveta, a pojedine su ukrašene zidnim elementima od kamena i drvenim gredama. Svaka soba prenoćišta Forza Lux Kotor ima udobno sopstveno kupatilo sa tušem, hidromasažnim tušem ili hidromasažnom kadom. Sobe Forza Lux Kotor poseduju sistem centralne klimatizacije, koja se tokom zime koristi kao grejanje. Sve sobe ovog udobnog turističkog objekta u Kotoru imaju pogled na živopisne uske uličice i stare zgrade i palate Kotora, karakteristične za mediteranske gradove. Sobe sadrže još i mini bar, frižider, plazma TV (sa satelitskim programima), besplatan Wi-Fi, fen za kosu, peglu i dasku za peglanje. U svaku sobu je po potrebi moguće postaviti dodatni ležaj.

Gostima koji borave u Prenoćištu Forza Lux u Kotoru je na raspolaganju prostrana, zajednička, potpuno opremljena kuhinja: električni šporet, frižider, mikrotalasna peć, kuler, čajnik, posuđe, pribor za jelo. Prostrana i kompletno opremljena trpezarija prenoćišta, kapaciteta 16 mesta, pruža mogućnost organizovanja različitih proslava (svadbe, proslave jubileja, banketi i poslovni sastanci). U ovom prostoru je moguće uspešno organizovanje sastanaka, manjih skupova, seminara, obuka, radionica i treninga, a na zahtev gostiju može se obezbediti dodatna audio i video oprema, kao i videoprojektor.

Posluženje hrane tokom događaja je raznovrsno, od mediteranske, evropske, tradicionalne ili azijatske kuhinje. Uprava prenoćišta Forza Lux se dugi niz godina profesionalno bavi organizovanjem događaja različitog tipa, tako da je u mogućnosti da uspešno ispuni zahteve, zelje i očekivanja gostiju. Gostima prenoćišta Forza Lux Kotor je dostupno i korišćenje različitih usluga i društvenih igara (šah, karte, ne ljuti se čoveče, mice i slicno), skenera/fotokopira, poziv taksija, bezbedno čuvanje prtljaga, piće dobrodošlice u nacionalnom duhu, posluženje u sobi – room service, najam vozila, prevoz od/do aerodroma, hemijsko čišćenje, usluge peglanja veša.

Glavna autobuska stanica u Kotoru udaljena je od prenoćišta Forza Lux 500 metara, a Aerodrom Tivat 10 km.

SHARE IT: