Planinska Kuća Tara Nacionalni Park Tara

Planinska Kuća Tara Nacionalni Park Tara

Planinska kuća „Tara“ je novi, udoban apartmanski objekat na Tari, potpuno zasnovan na tradicionalnom izgledu, nasleđu i sadržajima originalnih kuća Tare. Planinska kuća Tara se nalazi u centru Kaluđerskih Bara, na planini Tari, 200 metara od restorana “Jeremičak”, 500 metara od hotela “Omorika” i samo 30 metara od novoizgrađene pošte. Zahvaljujući blagotvornom okruženju mirisne četinarske šume i položaju u centru Kaluđerskih bara na Tari, kao i blizini zaštićenih područja Nacionalnog Parka Tara, Planinska kuća Tara predstavlja pravi izbor za okrepljujući odmor i rekreaciju na Tari tokom čitave godine porodica i ljubitelja prirode.

Apartmanski turistički objekat Planinske kuće Tare na Tari je sagrađen od prirodnih materijala kamena i drveta i u potpunosti je usklađen sa prekrasnom okolnom prirodom Tare. Planinska kuća Tara poseduje apartmane istovetne opreme, ali različitih veličina – 2 dvokrevetne sobe, 3 trokrevetne sobe, 1 trokrevetni studio apartman, 1 četvorokrevetni apartman sa galerijom, 3 petokrevetna apartmana sa galerijom, kafe bar i konferencijisku salu kapaciteta do 30 mesta. Sobe apartmana Planinske kuće Tara na Tari su opremljene drvenim nameštajem modernog stila i sadržajima za udoban i okrepljujući odmor na Tari tokom cele godine – parket-laminat podovi, tavanice od masivnih drvenih greda, tepisi, posebni ili king size – veliki ležajevi, garderoberi, radni sto i stolica, LCD TV, besplatan bežični internet, mini bar, kupatila sa tušem i fenom za kosu, terase. Apartmani i trokrevetne sobe Planinske kuće Tara su opremljeni dodatnim sadržajima i veoma pogodni za porodični odmor – dnevni boravak sa ugaonom garniturom na razvlačenje, galerija sa francuskim ležajem i običnim ležajem, mini kuhinja, aparat za pripremu kafe-čaja, terasa.

Gostima koji borave u Planinskoj kući Tara na Tari se poslužuje bogat tradicionalni doručak, od svežih namirnica iz lokalne proizvodnje, koji zadovoljava sve ukuse i potrebe. Za organizovane grupe se poslužuju ukusni obroci, takođe na bazi tradicionalnih jela zapadne Srbije.

Mir, privatnost i srdačnost domaćina Planinske kuće Tara čine odmor tokom cele godine na Tari izuzetno prijatnim i opuštajućim. Tokom boravka u Planinskoj kući Tara su gostima na raspolaganju brojne aktivnosti i sadržaji u prirodi – pešačenje, planinarenje brojnim pešačkim stazama, istraživanje prirode i pećina, sakupljanje lekovitog bilja, poseta vidikovaca Tare sa kojih se pružaju prekrasne panorame, jahanje konja u Konjičkom klubu, škola jahanja, uspon uz stenu – abseil, vožnja kanuom ili kajakom, veslanje na dasci – stand-up-paddling, vožnja brdskog bicikla, vožnja brodom po Drini, skijanje, šetnja na krpljama-snow shoeing takmičenja, snoboarding, sankanje i aktivnosti na snegu tokom zimske sezone, posmatranje medveda, posmatranje ptica, splavarenje, ribolov, piknik u prirodi…..

Planinska kuća Tara na Tari ima cilj da pomeri granice zadovoljstva gostiju, unese lepotu, radost i uživanje u boravku na Tari i unapredi stil i način života, inspirišući svoje goste da se blisko povežu sa prirodom, da čuvaju prirodno okruženje, kao i da se upoznaju sa bogatim biodiverzitetom Tare.

 

SHARE IT: