Planinske kuće ,,Hemingvej,, i “Petar Pan” Zaovine Planina Tara

Planinska kuća ,,Hemingvej,, i “Petar Pan” Zaovine Planina Tara

Planinska kuća Hemingvej je udobna planinska kuća na planini Tari površine 54 m2, sa terasom koja ima pogled na jezero Zaovine, od koga je udaljena 50 metara. Planinska kuća Hemingvej na Tari se nalazi na nadmorskoj visini oko 1000 metara, potpuno okružena blagotvornom borovom šumom i besprekornom tišinom. Zaovine su šumovito područje južnog dela Tare brdsko-planinskog karaktera koje obuhvata naselje Zaovine sa 28 zaseoka, jezero Zaovine i kanjon Belog Rzava, na kome je osamdesetih godina 20. veka napravljeno veštačko jezero. Područje Zaovina administrativno pripada teritoriji opštine Bajina Bašta i deo je Nacionalnog Parka Tara, sa prostorno predeonom celinom posebnih odlika poznatom kao „Ravna Tara”. U geomorfološkom smislu područje Zaovina predstavlja prirodnu sponu planine Tare sa Zlatiborskim masivom i Mokrogorskom kotlinom. Minimalna nadmorska visina jezera Zaovina je 784 metara, a maksimalna nadmorska visina 1412 m (vrh Miloševac).
Kuća Hemingvej na Tari je izgrađena od drveta, kamena i prirodnih materijala, pa odiše udobnom i toplom atmosferom i romantikom. Kuća Hemingvej na jezeru Zaovine na Tari raspolaže prijatno uređenim prostorima na jednom nivou – dnevnim boravkom sa stolom za ručavanje, TV-om sa preko 60 kanala i krevetom na razvlačenje na kome mogu da spavaju dve osobe. U jednoj spavaćoj sobi planinske kuce Hemingvej na Zaovinskom jezeru su dva odvojena ležaja, a u drugoj je francuski ležaj. Kupatilo je sa tušem. Kuhinja je opremljena svim potrebnim posuđem, električnim šporetom i frižiderom sa zamrzivačem. U dvorištu planinske kuće Hemingvej je zidani roštilj, koji je omiljeno mesto druženja gostiju uz uživanje u gastronomiji i jedinstveno mirnom i lepom prirodnom okruženju. U kuću Hemingvej na Tari je uvedena tehnička voda iz jezera Zaovine, koja može da se koristi za sve potrebe, osim za piće.

Pored kuće Hemingvej na Tari je parking za 2 automobila. Lokacija Kuće Hemingvej na Tari je dostupna za sve mreže mobilne telefonije. Kuća Hemingvej na Tari na Zaovinskom jezeru je izuzetno pogodna za porodični odmor i boravak ljubitelja i poštovalaca besprekorno čiste prirode.

 

Planinska kuća ,,Petar Pan,, Zaovine – Planina Tara

Planinska kuća-brvnara „Petar Pan“ na Zaovinskom jezeru na Tari je organizovana u dva nivoa, sa ukupnom površinom 70 m2. Planinska kuća-brvnara Petar Pan na Tari je udaljena 1,5 km od brane na Zaovinskom jezeru, koje je udaljeno samo 50 metara. Idealna nadmorska visina, okruženost blagotvornom gustom četinarskom šumoom i blizina jezera bogatog raznovrsnom ribom, ovo bajkovito mesto čine idealnim za odmor u prirodi, šetnje, sunčanje, kupanje, ribolov, branje gljiva… Na 10 kilometara od planinske kuće Petar Pan je ski staza Nagramak na Sekuliću.

Prostor u prizemlju planinske kuće za iznajmljivanje-brvnare Petar Pan na Tari obuhvata terasu, dnevni boravak, kuhinju i kupatilo. Dnevni boravak planinske kuce-brvnare Petar Pan ima dvosed i fotelju na razvlačenje i Polaris TV sa preko 60 kanala. Kuhinja Planinske kuće Petar Pan na Tari je opremljena svim potrebnim posuđem, električnim šporetom, frižiderom i zamrzivačem. Kupatilo je sa kadom. Na spratu, do koga vode drvene stepenice i koji ima punu visinu, je spavaca soba sa velikim bračnim krevetom i dva odvojena kreveta. Planinska kuća-brvnara Petar Pan na Tari je odličan izbor za porodični odmor ljubitelja i poštovalaca prirode.

SHARE IT: