Pirot Apartman 205 Stara Planina selo Vrelo

Pirot Apartman 205 Stara planina selo Vrelo

Udoban turistički objekat za odmor tokom čitave godine sa apartmanima za najam se nalazi na uzvišenju iznad Dojkinačke reke u naselju Vrelo na Staroj Planini, na 730 metara nadmorske visine, između sela Brlog i Visočke Ržane, 33 km istočno od Pirota. Udoban, prirodno i lepo uređen turistički objekat u Vrelu na Staroj Planini se sastoji od 2 apartmana, od kojih je jedan u prizemlju, a drugi na spratu, okružen raskošnom listopadnom i borovom šumom. Apartman na Staroj planini je izgrađen potpuno od prirodnih materijala i obuhvata prostrani dnevni boravak sa krevetom na razvlačenje, običnim trosedom i dvosedom na razvlačenje i malu potpuno opremljenu kuhinju – šporet na drva, električni šporet i frižider. Lepo uređeno kupatilo je sa tuš kabinom. Spavaća soba ima francuski ležaj i garderober.

Ovaj udoban apartman u naselju Vrelo na Staroj Planini je izuzetno pogodan za porodični odmor i udoban boravak 4 do 6 osoba. Jedinstvena prednost odmora ili kraćeg boravka u ovom apatmanu na Staroj planini je besprekorno mirno i čisto prirodno okruženje, u kome gosti – kažu da – spavaju kao bebe ! Ispred glavnog ulaza je veliki trem sa prekrasnim pogledom na Dojkinačku reku, opremljen garniturom za sedenje. Sa bočne strane ulaza u kuću je otvoren prostor sa još jednom baštenskom garniturom i velikim ozidanim roštiljem. Ovi prostori apartmana Vrelo na Staroj Planini su omiljeni gostima, koji ovde provode ceo dan istinski uživajući u gastronomskim specijalitetima, okrepljujućem planinskom vazduhu i u prekrasnoj očuvanoj prirodi Stare planine.

Vrelo je predivno pirotsko izletište i staroplaninsko mesto zа okrepljujuće šetnje, odmor, aktivnosti u prirodi, rekreаciju, brdski biciklizаm, lov i ribolov. Područje Vrela na Staroj Planini je poznato “carstvo” potočne pаstrmke jer u periodu od mаrtа do oktobrа ovаj deo Stаre plаnine pružа odlične mogućnosti zа sportski ribolov i mušičаrenje, pre svegа ribolov potočne pаstmke.

Tokom boravka u apartmanu Vrelo u Visočkoj Ržani se gostima preporučuje da iskoriste sve prednosti očuvane i besprekorno čiste i mirisne prirode – celodnevne ili šetnje od nekoliko sati do planinskih vrhova i-ili prekrasnih vodopada. Najviši i najveličanstveniji vodopadi Stare planine se nalaze u Rezervatu prirode Arbinje – najstrože zaštićenom podrucju, oko 8 km od sela Dojkinci, koji u svakom smislu oduševljavaju posetioce – vodopad Tupavica /oko 1050 metara nadmorske visine/, Koprenski vodopad, Čunguljski vodopad, visine 42 m, vodopad Tri kladenca i Piljski vodopad, sa kaskadama visine 64 metara. Gostima aparatmana na Staroj planini takođe predlažemo upoznavanje izuzetno bogatog kulturnog nasleđa Pirota i Stare Planine – obližnji manastir Presvete Bogorodice u Visočkoj Ržani, manastir Svetog Jovana Bogoslova u selu Poganovu, manastir Svetog Đorđa u selu Temska, manastir Uspenja Bogorodice u Sukovu i jedinstvena pećinska Crkva Svetih Petra u ataru sela Rsovci. Osim toga, gostima su izuzetno zanimljive znamenitosti, brandovi i manifestacije Pirota po kojima je ovaj kraj prepoznatljiv – Muzej Ponišavlja, Crkva u Tijabari, radionica tkanja ćilima Damsko srce, radionice peglane kobasice, radionica proizvodnje čuvenog staroplaninskog kačkavalja, radionica izrade pirotske grnčarije, dobro očuvano kameno selo Gostuša, čarobni staroplaninski vodopadi – Činguljski skok na Toplodolskoj reci, Piljski vodopad, vodopad Tupavica u selu Dojkinci, kanjon reke Visočice, klisura reke Temštice, klisura Rosomačke reke, klisura Vladikine ploče, klisura reke Jerme, klisura Gradašničke reke…

Naša cenjena partnerka Slavica – predsednica Udruženja Damsko srce Pirot posetiocima uvek priredi jedinstvene doživljaje upoznavanja drevne veštine, istraživanja i primene umetnosti ručne izrade ćilima kojom se decenijama uspešno bavi. Tokom posete Udruženja Damsko srce u Pirotu, Slavica Ćirić posetiocima govori o značenju i energiji šara na ćilimima : “Šara Sovra je drevni simbol, drevnih civilizacija, među kojima su i Srbi, koju mi ovde negujemo i čuvamo. Ovaj primerak sam ja dizajnirala i kreirala i šara, ovakva kakva jeste – nikad viđena nije. Crvena boja nije obična, već boja kakva je na šapkama Vojske Garde Republike Srbije, to je Božanska boja. Unutra ta crna boja nije farbana crna boja, već je prirodna boja crnih ovaca koja se zove „sura“ boja, koja u sebi ima primese belih vlakana, a tek u centralnom delu je prava crvena boja. Ova šara se postavlja horizontalno, na zidu ispod plafona ili gde želiš, samo da horizontalno stoji u odnosu na pod.”…..

SHARE IT: