Pešačka tura do sedam vodenica i kaskada

Pešačka tura do sedam vodenica i kaskada

Rezervišite

 

 

Jednodnevna avanturistička planinarska tura sa profesionalnim vodičem – planinarom

Ovo je druga izvanredna pešačka tura. Pešačenje je opuštajuće i ne opterećuje posebno. Imaćemo vreme za fotografisanje, odličan ručak i posmatranje ili jednostavno osluškivanje mirne i divlje prirode oko nas.

U SARADNJI SA TOUR OPERATOROM GREEN VISION SARAJEVO

Od džamije tradicionalnog bosanskog stila u selu Umoljani, pešačimo do sedam vodenica i njihovog veličanstvenog izvora energije, koji se vekovima koristi za plevenje pšenice u brašno. Obuhvatamo greben dok se Kanjon reke Rakitnice veličanstveno ne pojavi ispred nas, na krajnjem severnom delu, dok se kanjon Neretve nalazi na krajnjem jugu. Posle 20 minuta uspona stižemo do Kaskada Studenog potoka. Tokom nekih godišnjih doba, ovde potok pada sa visine od 400 metara u kanjon. Pešačeći uz potok stižemo do Studenih Polja i zmijolikih oblika Studenog potoka. Odavde se pruža veličanstven pogled na planinu Obalj i dugu ravnu dolinu Studenog Polja. Tokom pešačenja pronalazimo nekoliko izvora na kojima utaljujemo žeđ. Pastirsko letnje selo Gradina je iznad puta, odakle ćemo skoknuti u selo i džamiju odakle smo započeli ovu turu. Ovo je izuzetno prijatna pešačka tura, bez naprezanja. Pogled i svež povetarac sa planina Visočice i Treskavice sigurno oslobađaju duh od svih stresova i omogućavaju odličan početak nove radne nedelje. Ukoliko pešačenje nije dovoljno, dan završavamo šetnjom među viševekovnim stećcima ili srednjovekovnim hrišćanskim nadgrobnim spomenicima, smeštenim na zatalasanim prežuljcima ispod sela Umoljani.

Ukupno vreme pešačenja oko 3 sata, srednje opterećenje

CENA 40 EUR Minimum 5 učesnika

Šta je potrebno poneti : pešačke čizme ili otporne cipele za pešačenje se preporučuju, ruksak, litar vode, kišna kabanica, šešir za sunce, sunčane naočare i foto aparat

Uključeno: prevoz od i do Sarajeva, kafa ili čaj, ručak i posluženja, potpuno opremljeni, iskusni vodički servis

 

SHARE IT: