OBRAZOVNO IZVIĐAČKI KAMPOVI za decu i omladinu “SRBIJA 2022.”

ОБРАЗОВНО-ИЗВИЂАЧКИ КАМПОВИ за децу и омладину “СРБИЈА 2022”

се реализују уз подршку више удружења, привредних лица, институција и личности: Патриотски Фронт, Панацомп Земља Чуда, Врати се Кући, Ћирилица, Народни Подухват Мирослављево Јеванђеље, Србија Глобал,  и других

Мисија: Упознавање младих (деце и омладине) са историјом, културом, језиком и традицијом нашег народа, извиђачким програмом и активностима, усмеравање ка спорту и креативним друштвено-корисним активностима, превенцијом у борби против порока данашњице и упознавање са истинским животним вредностима, подршка младим талентима, развој еколошке свести и слично.

Тип кампа и трајање: летњи, комбиновани смештај (затворени објекти и шаторско насеље), школа у природи, 10 дана;

Учесници: деца-омладина и пратиоци (педагози, тренери, инструктори, предавачи)

Број учесника: 100-150 младих и 10-15 одраслих лица, педагога, пратилаца и инструктора;

Услови: Млади узраста од 9 – 29 година, неопходне потврде лекара о психо-физичком здравственом стању, сагласност родитеља за малолетна лица.

Цена кампа: 330 ЕУР по учеснику

Организатор и саорганизатори обезбеђују: смештај током 10 дана у шаторима или затвореним објектима на одабраним локацијама, неопходне хигијенске и друге услове за вишедневни боравак у природи, храну на бази девет 9 комплет пансиона, обуку у секцијама по утврђеном плану дневних активности, потребна наставна учила и реквизите, инструкторе, предаваче и др. лица у пратњи, медијску презентацију, мајице, лекарски надзор.

Учесници кампа су дужни понети: личну гардеробу, прибор за личну хигијену, спортску опрему (тренерку, патике, опрему за хигијену и купање), здравствене и личне исправе, терапију за децу која је имају преписану и друго неопходно за безбедно учешће у кампу;

Учеснике кампа очекујемо на одабраној локацији до 12,00 часова почетног дана термина коју су пријавили обрасцем у наставку и уплатили по упутствима које следе по пријави. Почетна услуга кампа је ручак 1. дана, завршна услуга је доручак 10. дана.

Тематске целине:
–    ОБРАЗОВНИ ПРОГРАМ (Историја, култура, традиција, религија, медицина, екологија, извиђачке активности и др.)
–    СПОРТСКО-ТАКМИЧАРСКИ ПРОГРАМ (фудбал, кошарка, одбојка, борилачки спортови, вишебој и др.)
–  РЕКРЕАТИВНО-ЗАБАВНИ ПРОГРАМ (дискотека на отвореном, караоке, квизови, посета културно-историјским споменицина, екскурзија)

Методика и распоред:
Формирају се три или више група, зависно од броја учесника, узраста, предиспозиција, жеља и других услова у кампу;
Свака од група има аутономни радни део програма, а све остале активности су заједничке;
Свака група (тим) ће сачинити аутономни план и програм рада у складу са генералним распоредом активности.

Кампом руководи тим сачињен од представника организатора, инструктора и вођа група. Међусобне консултације се врше свако вече, а по потреби и у другим терминима, обавезна је “књига-записник”са запажањима и забелешкама. На јутарњој смотри се чита распоред дневних активности и дежурстава. Камп се у термину од 0.00- 7.00 обезбеђује чуварском службом, постоје ватрогасна и служба медицинске помоћи;

Референце организатора: НВО “Патриотски фронт” је кроз 12-годишње искуство као саорганизатор или организатор сличних кампова, успешно реализовао замишљене активности, а оцене стручних институција су потврдиле оправданост овакве врсте едукације. Једина смо организација у Републици Србији која спроводи аутономан програм оваквих, циљаних ваниституционалних, летњих школа у природи за младе. До сада је кроз циклус наших кампова успешно прошло преко 2500 младих из 11 различитих земаља. У свом саставу поседујемо кадровски и стручно оспособљен тим за организацију и рад са младима. За свој рад, као и резултате постигнуте на пољу хуманитарних активности, организатор је добитник бројних домаћих и међународних признања, плакета и награда.

Информације и пријаве:
Панацомп земља чуда – Иванка Тасић,
21000 НОВИ САД, Булевар Цара Лазара 96, СРБИЈА
Телефон +381 21 466076, +381 63 529435
Маил: kampovi@panacomp.net    www.panacomp.net

 

ПРИЈАВА ЗА КАМП:

ПОДАЦИ О РОДИТЕЉУ-СТАРАТЕЉУ И ДЕТЕТУ

САГЛАНОСТ РОДИТЕЉА

ЈА, (ГОРЕ ПОТПИСАНИ-А) САГЛАСАН-А САМ ДА МОЈЕ ДЕТЕ (ГОРЕ ПОТПИСАНО),
МОЖЕ ДА УЧЕСТВУЈЕ КАО ПОЛАЗНИК У ОБРАЗОВНО- ИЗВИЂАЧКИМ КАМПОВИМА “СРБИЈА 2022” КОЈИ СЕ ОДРЖАВАЈУ У ЈУЛУ И АВГУСТУ 2022. ГОДИНЕ , ПРЕМА ПРОГРАМУ И АКТИВНОСТИМА ОРГАНИЗАТОРА, СА КОЈИМА САМ У ПОТПУНОСТИ УПОЗНАТ-А.

НАПОМЕНА: У СЛУЧАЈУ ПОВРЕДЕ ИЛИ ОЗЛЕДЕ ДЕТЕТА У ТОКУ БОРАВКА И НА ПРЕДВИЂЕНИМ АКТИВНОСТИМА У КАМПУ, ОДРИЧЕМ СЕ МОГУЋНОСТИ ТЕРЕЋЕЊА ОРГАНИЗАТОРА И ПРАВНИХ РАДЊИ У СМИСЛУ ТУЖБЕ И СЛ.

Уз ову изјаву прилажем лекарску потврду о здравственом стању детета, као и важећу здравствену легитимацију, како би се у евентуалним непредвиђеним околностима могла пружити одговарајућа лекарска помоћ-лечење.
SHARE IT: