Novi Sad Maximus Avantura

Novi Sad Maximus Avantura

Rezervišite

1.Dan – Dolazak na aerodrom Nikola Tesla Beograd, dobrodošlica stručnog vodiča TA Panacomp Zemlja Čuda. Transfer autobusom visoke turističke klase do Novog Sada. Smeštaj u boutique hostel Varad Inn u Petrovaradinu. Doček dobrodošlice i prezentacija.

2.Dan – Doručak. Celodnevne aktivnosti na otvorenom – Pešačenje i obilazak Vrdnika i okoline. Banja Vrdnik nudi specifičan spoj prirode, istorije i kulture. Razgledanje obuhvata selo i okolni pejzaž – pratimo uske staze koje vode do vidikovca, zatim se prelazi gore-dole preko brda, duž potoka i vodopada u mirnim i misterioznim šumskim lokacijama. Posle kratke pauze, nastavljamo pešačenje na drugoj strani Vrdnika, do srednovekovne kule na brdu sa koje se pruža fantastičan pogled na Srem. Ukupna dužina rute iznosi 9 km i daje pravi primer neverovatne prirodne lepote Fruške Gore. Tradicionalan ručak u Etno selu. Avanturistički izazove Kameno Selo (planinarenje, skupljanje trofeja, streljaštvo, vazdušna puška, avanturističke prepreke). Posle podne avanturistička trka u Banji Vrdnik na skrivenoj istorijskoj lokaciji – ostaci starog rudnika i kamenih kuća, daleko od pogleda, skrivenih od staza i puteva. Povratak u Boutique Hostel Varad Inn. Degustacija vina i rakije uz večeru. Noćenje.

3.dan – Posle doručka, transfer do manastira Rakovac (15. vek), koji je bio uništen, napušten i obnovljen više puta. Pešačka tura kreće iz Manastira Rakovca do kamenoloma Beli Majdan, Isposničke Kamene Crkve i Starih Ledinaca. Pešačenje kroz stari kamenolom sa neverovatnim terasama i konstrukcijama. Prva tačka je posle oko sat vremena na staroj isposničkoj crkvi uklesanoj u kamenu. U prošlosti je aktivno korišćenja od strane sveštenstva manastira Rakovac tokom posta i usamljenosti. Pešačenje se završava na Ranču Dobro Prase gde će biti postavljen organski ručak, zatim jahanje, orijentiring, istraživanje male pećine – preostali ulaz u starom rudniku zlata i dinamičan avanturistički izazov na Popovici. Transport do hostela Varad Inn. Večera. Noćenje.

4.dan – Doručak. Celodnevne avanturističke aktivnosti – potraga za trofejima na Petrovaradinskoj tvrđavi (istraživanje tvrđave koja uključuje Gradski Muzej i podzemne vojne galerije i tunele). Nakon kratkog uvoda o Petrovaradinskoj tvrđavi, njenoj istoriji i arhitekturi, mi nastavljamo istraživanje dublje i dalje! Učesnici dobijaju mape tvrđave sa obeleženim koje treba da se fotografišu. Neki od tih mesta su: muzej, vojne galerije (katakombe), brda i tunele, stari most i modernu turističku stranu tvrđave. Avantura potraga za trofejima će vas vratiti u misterioznu i strašnu u prošlost i vratiti vas u sadašnjost gde će biti prikazana drugačija perspektiva na tvrđavi. Nakon pauze za ručak aktivnosti nastavljamo u Novom Sadu, istražujući grad na nekonvencionalan način. Centar, Kej, parkovi i ulice su vam na raspolaganju da ih istražite. Dobićete mapu i instrukcije, tako da su putevi koje odaberete samo vaši. Garantujemo vam zabavno i interesantno vreme sa puno slika na putu. Kratka šetnja i razgledanje kroz prelepi barokni centar Sremskih Karlovaca – Patrijašrijski Dvor, Fontana Četiri Lava, Pravoslavna Crkva Svetog Nikole, Gimnazija. Grad Sremski Karlovci je poznat po brojnim vinarijama i dugom tradicijom vinogradarstva. Poseta Kapeli Mira i prisustvo istorijskom času sklapanju Karlovačkog mira. Poseta radionici Kugloffa i priprema kolača na tradicionalan način a zatim degustacija. Degustacija ukusnih vina Fruške Gore u dva autentična vinska podruma u Sremskim Karlovcima. Kasni poslepodnevni odlazak u Boutique Hostel Varad Inn.  Slobodno veče. Noćenje.

5.dan – Doručak. Kratka šetnja, priprema hrane i kuvanje na otvorenom, na mestu gde Nacionalni Park Fruška Gora ispunjava? okolna sela. Ovde ćete upoznati i istražiti nadrealnu prirodu, šume, potoke i brda zajedno sa raznim biljnim i životinjskim svetom. Kratko pešačenje duž staza koje dovode do savršenog mesta za vatru i kuvanje na otvorenom. Zajedno pripremamo srpska jela na tradicionalan način. Učesnici skupljaju drvene grančice za potpalu, prave sopstvenu vatru, pripremaju hranu i kuvaju. Čiji će ukus i specijalitet biti najbolji?Imamo recept a da li vi imate veštine? Nakon ručka povratak u Boutique Hostel Varad Inn. Slobodno vreme. Noćenje.

6.dan – Doručak. Odlazak do sela Futog na periferiji grada Novog Sada, poznat po uzgoju izuzetnog kupusa i proizvodnji drugih kiselih salata. Poseta radionici proizvodnji sarme i prezentacija pripreme ovog omiljenog Balkanskog jela. Degustacija. Nastavak vožnje do Cvejinog salaša u obližnjem selu Begeč. Pauza za posetu autentične farme i njegovog načina života. Osveženje: domaći sok. Vožnja Dunavom na drugu stranu reke staromodnim trajektom. Poseta maloj vinariji u podnožju Nacionalnog Parka Fruška Gora u selu Banoštor sa prezentacijom dobro očuvanih običaja vinogradarstva. Degustacija vina sa tradicionalnim ručkom u autentičnom vinskom podrumu. Kasni popodnevni polazak za Boutiqe Hostel Varad Inn. Završna večera. Noćenje.

7.dan – Doručak. Odjava iz Boutique Hostela Varad Inn. Transfer do aerodroma Nikola Tesla. Kraj programa i usluga.

Cena:  665 EUR po osobi  (Minimum 6 osoba)

           610 EUR po osobi  (Minimum 12 osoba)

           565 EUR po osobi  (Minimum 20 osoba)

Uključeno: Prevoz AC autobusom visoke turističke klase, 6 noćenja sa doručkom u Boutique Hostelu Varad Inn, avanture na otvorenom, hiking i avanturistički izazovi, jahanje konja, obroci, degustacija vina i kugloffa i avanturistički kurs kuvanja po itinereru, ulaznice za gradski Muzej i vojne galerije na Petrovaradinskoj tvrđavi i Kapelu Mira u Sremskim Karlovcima sa istorijski predavanjima, vožnja trajektom preko Dunava, 24 sata Panacomp i Epic Adventures stručno vođstvo i logistika.

SHARE IT: