Nananin salaš Bezdan

Nananin salaš Bezdan

Nananin salaš u Bezdanu je nastao je 2010. godine, kada je mladi posvećeni bračni par intelektualaca zamenio život u Novom Sadu slobodnim i jednostavnim životom, sa neuporedivim prednostima energije očuvane prirode severozapadne Vojvodine, u blizini Specijalnog Rezervata prirode Gornje Podunavlje, 22 km od Sombora i oko 33 km od Apatina. Nananin Salaš Bezdan obuhvata vojvođansko ekološko prostranstvo od 2 hektara sa farmom koza, krava, živine i drugih domaćih životinja, ograničenim kapacitetom smeštaja, raznovrsnim i izuzetno kreativnim obukama i radionicama, štalama i pomoćnim prostorijama, plastenicima, voćnjacima, kampingom…. Tokom boravka na Nananinom salašu u Bezdanu posetioci uživaju u brojnim sadržajima, prednostima i odlikama plodne Vojvodine i savršenim iznenađenjima prirode – upoznavanje i druženje sa životinjama, vožnja traktora – koja potvrđuje da decu iz urbanih sredina veoma zanimaju seoske igre, gastronomske i muzičke radionice i druge maštovite i kreativne aktivnosti, rad u bio bašti, kampovanje na senu ili u šatoru…..

Nananin Salaš u Bezdanu je otvoren za organizovane posete do 100 posetilaca ili vikend programe boravka porodica ili zatvorenih društava. Vlasnike Nananinog salaša vodi jedinstveno važna svest da izrada i kupovina suvenira, salašarskih proizvoda i predmeta od prirodnih materijala daje značajnu podršku malim proizvođačima, zaštiti prirode, osnažuje selo i podstiče ostanak ljudi na salašima. Smeštaj na Nananinom Salašu u Bezdanu je organizovan u trokrevetnoj sobi sa kupatilom.

Evo utiska jednog gosta – (James Stocks: “Thanks to Blazenka and Goran for being amazing hosts. Nananin Salaš is a special place where an amazing and unique product is made. The location in the National Park provides access to some special bird watching locations. The work is enjoyable with Goran in the garden. Unfortunately my stay was cut short but i hope to return in the future to learn how to make real artisan goats cheese. Blazenka and Goran are passionate about art, science and living the village lifestyle. You will meet locals aplenty and be welcomed with heartwarming hospitality. Thank you guys, it was beautiful to have a magic week with you and the farm. Big love, Jimbo ?

Blaženka i Goran – vlasnici Nananinog Salaša u Bezdanu posvećuju posebnu pažnju organskoj proizvodnji zdrave, sveže i ukusne hrane, a poznati su po proizvodnji prvoklasnog kozjeg sira sa bezdanskih pašnjaka koga znalci opisuju kao “tartuf među sirevima” i “alhemiju ukusa” i koji stiže do najprestižnijih restorana, hotela i kuhinja u Srbiji, ali čak i do Švajcarske !! Posetioci Nananinog salaša u Bezdanu imaju priliku da uživaju u čuvenom bezdanskom paprikašu, sočnom paradajzu i drugom svežem povrću, originalnim sirevima sa plesnima, kolačićima od žitarica bez glutena, medenjacima, domaćem hlebu, zimnici od organskog voća i povrća iz bio bašte, jedinstvenim ukusima starih jela sa začinskim biljem i šumskim plodovima… …. uglavnom iz sopstvene proizvodnje, ali takođe i zvucima jazz-a i rock-a i svakako svemu što proističe iz mašte, umetničkog dara i slatkog osećaja slobode.

 

SHARE IT: