Motel Tara MB Đurđevića Tara

Motel Tara MB Đurđevića Tara

Motel Tara MB je udoban turistički objekat smešten neposredno pored mosta Đurđevića Tara i prekrasnog kanjona reke Tare u Nacionalnom parku Durmitor, na severu Crne Gore. Svojim položajem Motel Tara MB posetiocima pruža savršen izbor i odredište za odmor od svakodnevnog stresa, u miru i tišini i porodičnom okruženju i gostoprimstvu. Okruženje Motela Tara MB omogužava prijatna druženja i relaksaciju, lagane šetnje i izlete u prirodi, ali i uspešnu organizaciju raznovrsnih proslava, događaja, svadbi, poslovnih ručkova, seminara, skupova… Motel Tara MB Đurđevića Tara ima 10 udobnih smeštajnih jedinica, nacionalni “A la carte” restoran sa 70 mesta, otvoren od 07-23h, a u letnjim mesecima sa prijatnom terasom od 100 mesta, odakle se pruža nezaboravan pogled na most preko reke Tare.

U restoranu Motela Tara MB goste očekuje zdrava, kvalitetna i ukusna hrana koju pripremaju vrhunski kuvari na tradicionalan način, koristeći organski proizvedene namirnice u Žabljaku i okolini. U ponudi su domaći sir, kajmak, pršuta, raznovrsne pite, kuvana, pečena, dimljena jagnjetina, kačamak, cicvara i domaće kiselo mleko….

Ljubazno osoblje Motela Tara MB je na usluzi gostima radi informacija i rezervacija raznovrsnih aktivnosti – splavarenje rekom Tarom, džip tura – foto safari, mini bus ture, pešačke ture, biciklističke ture, planinarenje Durmitorom, ručak u prirodi…. U zimskim uslovima su gotima na raspolaganju ski pasovi, prevoz do ski staza i nazad, iznajmljivanje ski opreme, uluge instruktora skijanja.

Kanjon Tare, kao jedinstvena prirodna pojava, se po svojoj dubini od 1000 metara, a na nekim mestima i 1300 metara, svrstava odmah iza Velikog kanjona reke Kolorado u SAD. Tara na svom kraju čini sastavnicu Drine, ima tok dug 150 kilometra i najduža je reka Crne Gore. Na delu toka kroz Nacionalni park Durmitor, Tara ima prosečan pad od 3.6 m/km, usled čega postoje brojni vodopadi – bukovi i brzaci koji svojom jedinstvenom pojavom upotpunjuju doživljaj ovog prekrasnog područja Crne Gore.

 

 

SHARE IT: