Medical Spa Hotel Sevtopolis Pavel Banya

Medicinski Spa Hotel Sevtopolis Pavel Banya

Pavel Banya, mali i miran turistički centar – resort Bugarske, sa oko 3000 stanovnika, uživa nacionalni značaj Bugarske, zbog čuvenih termalnih voda i balneoloških tretmana iz drevnog doba. Pavel Banya se nalazi u središnjem delu Bugarske, oko 220 km istočno od Sofije i oko 50 km severozapadno od Stare Zagore – sedišta okruga. Pavel Banya se nalazi na nadmorskoj visini oko 420 metara u najsevernijem delu istorijske pokrajine Trakije, u prostranoj dolini koju sa severa okružuje glavni greben Balkan planine – Stare Planine, a na jugu se graniči sa nešto nižom planinom Srednom Gorom. Sklad zdravih i lekovitih mineralnih voda, blage klime i jedinstvenog položaja Pavel Banje i Hotela Sevtopolis – u srcu Bugarske, pruža posetiocima toom čitave godine širok izbor zdravstvenih sadržaja i nezaboravnih utisaka.

Udoban hotel 5 zvezdice, Sevtopolis Medical Spa Hotel se nalazi u blizini centra Pavel Banje, u prekrasnom privatnom parku veličine 10 jutara, sa obiljem mirisne vegetarije. Medical Spa Hotel Sevtopolis Pavel Banya se ističe svojim modernim i stilskim izgledom i pruža udoban smeštaj u 58 nepušačkih soba i 4 apartmana sa terasama i prekrasnim pogledom na Staru Planinu i planinu Srednu Goru. Sobe i apartmani Medical Spa Hotela Sevtopolis Pavel Banya su opremljene udobnim sadržajima za prijatan boravak tokom čitave godine: udobni posebni ili veliki-king size ležajevi, stolice-fotelje, radni sto, garderober, kupatila sa toplom lekovitom vodom u okviru soba, lično podešavanje klima uređaja, mini-bar; tepisi od prirodne vune, LCD TV sa kablovskim programima; telefon, fen za kosu, toaletni pribor u kupatilu; sobe sa i bez terasa; sobe za pušače i nepušače; protiv požarni sistem, zavese za zatamnjivanje.

Medical Spa Hotel Sevtopolis Pavel Banya ima moderan Zdravstveni centar koji je opremljen uslužnim osobljem i najsavremenijom opremom za fizikalne tretmane i oporavak. Zdravstveni centar Sevtopolis Pavel Banya je specijalizovan za lečenje i preventivu sledećih oboljenja: upale i oboljenja zglobova; stanja posle povreda i ortopedskih poremećaja; oboljenja kičmenog stuba; bolesti perifernog nervnog sistema. Zdravstveni centar obuhvata lekarsku sobu i sledeće delove – hidroterapiju, terapiju rastvorom hidroksida natrijuma, fizikalnu terapiju, kinezi terapiju, zdravstvene masaže, aroma terapije, egzotične i istočnjačke masaže.

Spa centar Sevtopolis SPA Hotela u Pavel Banyi takođe pruža tretmane lica i tela sa najsavremenijom japanskom i nemačkom zdravstvenom kozmetikom. Sklad lekovitih voda i stručno osoblje pruža odlične efekte zdravstvenih tretmana. Ovde se oslobađa bol iz tela i obnavlja energija. Pored tradicionalne balneologije, gosti takođe mogu uživati u brojnim spa i opuštajućim tretmanima, zatvorenom i otvorenom bazenu sa lekovitom vodom, prostorom za odmor. Cene tretmana su izražene u bugarskoj valuti – levu po osobi, u odnosu na određeni termin, dužinu boravka i obuhvataju doručak i večeru, korišćenje zatvorenog i otvorenog bazena – tokom letnje sezone, jacuzzi kupke, finske saune, herbalne saune, parnog kupatila, kneipp bazena, zone odmora, cardio centra, soba za rad, besplatnog parkinga sa 35 parking mesta, interneta, lokalne takse, poreza, zdravstvenog pregleda i odgovarajućeg zdravstvenog tretmana. Lekar prirpema pojedinačni program lečenja za svakog gosta, posle pregleda: fizikalna terapija strujama niske i srednje frekvencije, magnetna terapija, ultra zvučna terapija, hidro-galvanizirajuća kupka, kada vazdušnog strujanja, parno kupatilo, tuševi, podvodni hidroterapijski tuš “Sharko”, terapija rastvorom hidroksida natrijuma, fizikalna terapija/podvodna lekovita gimnastika – grupna ili pojedinačna, kavez Roshal, therapeutiske vežbe po preporuci – dijagnozi/ očna masaža dlanom, masaža vrata.

Pored vrhunskih zdravstvenih i wellness-spa usluga, gosti koji borave u Hotelu Sevtopolis Pavel Banya imaju na raspolaganju restoran sa terasom, hol, bar, beplatan parking, bežični internet. Jedinstvenost Medical Spa Hotela Sevtopolis potvrđuje odabrani sklad tradicionalne arhitekture i osećaja kao kod kuće.

Položaj Hotela Medical Balneo & SPA Sevtopolis Pavel Banya pruža jedinstvene mogućnosti upoznavanju gostiju sa okolnim istorijskim mestima i spomenicima, kao i učešće na raznovrsnim događajima i festivalima. Jedinstven trodnevni festival se održava tradicionalno u gradu Pavel Banya početkom juna – festival Ruža i mineralnih voda, koji privlači veliki broj posetilaca. Program obuhvata međunarodni festival folklora koji otvara sezonu, branje ruža, karneval i svakako najznačajniji trenutak izbora Kraljice ruža. U dolini kraljeva se nalaze neki od najživopisnijih bugarskih gradova i naselja, kao i kulturno-istorijski spomenici od izuzetnog nacionalnog značaja. Tokom par sati je moguće doživeti istoriju, upoznati bogato nasleđe Bugarske i način života i običaje predaka. Najznačajniji spomenici i znamenitosti su: Destilerija ružinog ulja Enio Bonchev – najstarija destilerija ružinog ulja u Bugarskoj koja još uvek radi, iako je osnovana 1909. godine, kao i novi i savremeni pogon proizvodnje ružinog i lavandinog ulja i mirisnih vodica. Poseta porodičnog muzeja i suvenirnice omogućava kupovinu ovih proizvoda sa zaštitnim znakom čuvenog ulja Bugarske ruže i lavande, kao i branje ruža na organskoj plantaži ruža – od maja do sredine juna, gde se organski uzgajaju 3 vrste ruža koje daju mirisno ružino ulje – sorta Damascena, Alba i Centifolia, besplatno za goste Hotela Swvtopolis.

Tračka grobnica u Kazanlaku čuva veličanstvene drevne freske, koje potiču iz 4. veka pre n.e., a deo je UNESCO svetskog kulturnog nasleđa. Tračka grobnica Kazanluk je udaljena 20 km od Medicinskog SPA Hotela Sevtopolis Pavel Banya. Grad Šipka sa jedinstvenim spomenikom Rođenja Hrista i obližnjom tračkom grobnicom “Golyama Kosmatka” – verovatno grob vladara Seuthesa III koji je upravljao tračkim gradom Seutopolisom, 13 km od kompleksa Hotela Sevtopolis Pavel Banya. Etnografski kompleks “Damascena” – prva privatna destilerija ružinog ulja, udaljena je oko 11 km od Spa Hotela Sevtopolis. Kuća muzej čuvenog bugarskog pesnika i revolucionara Hrista Boteva u Kaloferu se nalazi 22 km od SPA Hotela Sevtopolis resorta. Kuća Muzej apostola slobode Vasila Levskog u Karlovu je oko 35 km udaljena od SPA Hotela Sevtopolis. Kuća muzej čuvenog bugarskog pisca i pesnika Ivana Vazova u Sopotu je udaljena 37 km od SPA Hotela Sevtopolis. Nacionalni Park “Central Balkan” pruža brojne mogućnost za izlete i šetnje, upoznavanje sa brojnim primerima očuvane flore i faune, ribolov u prekrasnom području Brane Koprinke, na čijem dnu leže istraženi ostaci tračkog grada Seutopolisa. Brana se nalazi 3 km od SPA Hotela Sevtopolis. Ekološka staza “White River” – Bela reka i obližnja farma nojeva, ranč ‘Četiri godišnja doba’ su takođe znamenita mesta koje ne treba propustiti.

Medical Spa Hotel Sevtopolis Pavel Banya je nagrađen brojnih priznanjima za medicinska svojstva i visok kvalitet raznovrsnih zdravstvenih terapija, usluga i tretmana, među kojima su nagrada za SPA hotel 2010. godine i Zdravstveni SPA hotel 2013. godine, kao i članstvo u Bugarskom Udruženju za balneologiju i SPA turizam BUBSPA.

SHARE IT: