Markov konak Donja Gušterica Gračanica

Markov konak Motel i restoran Donja Gušterica Gračanica

Restoran-motel Markov Konak u Gračanici je poznati turistički objekat 3 zvezdice na Kosovu i Metohiji sa uspešnom višedecenijskom tradicijom odličnog ugostitelja i privrednika. Motel sa restoranom Markov konak se nalazi na prostranom porodičnom imanju u selu Donja Gušterica, 20-ak km južno od Prištine, 8 km od Gračanice, oko 100 metara od puta ka selu Janjevu. Motel sa restoranom Markov konak je smešten između srpskih sela Donje i Gornje Gušterice, na lepo uređenom mestu koje uokviruju zelenilo i dve reke, čineći prijatnu prirodnu oazu sa mini ZOO vrtom. U blizini je Manastir Gračanicajedan od najznačajnijih spomenika srpske srednjovenovne kulture i umetnosti koji je deo UNESCO kulturne baštine i nezaobilazna znamenitost koja izuzetno privlači posetioce.

Motel Markov konak kod Gračanice pruža udoban smeštaj za oko 30 gostiju u 12 lepo uređenih soba, opremljenih za prijatan, funkcionalan i povoljan boravak u Gračanici i na Kosovu i Metohiji – centralno grejanje, laminatni podovi sa tepisima i-ili podnim oblogama, udobni francuski i posebni ležajevi, LCD TV, besplatan bežični internet, zavese za zatamnjivanje, kupatila sa tušem, terasice. Struktura soba objekta Markov konak kod Gracanice je 3 sobe sa francuskim ležajevima, 1 jednokrevetna soba, 1 dvokrevetna twin soba, 1 četvorokrevetna soba i 5 trokrevetnih soba.

Restoran sa prijatnom i prostranom baštom je deo Motela Markov konak Gracanica i predstavlja omiljeno mesto gostiju tokom letnjeg perioda za odmor i uživanje. Restoran Markovog konaka je izgrađen od kamena u etno stilu sa unutrašnjim kaminom. Restoran ima prostranu baštu sa zelenilom i cvećem, što je idealno mesto za pravi odmor, druženje i zabavu. U lepo uređenom prirodnom ambijentu i uz svežinu i žubor obližnje reke, gosti Markovog konaka uživaju u jedinstveno ukusnim specijalitetima domaće kuhinje – jaretina ispod sača, kosovska pogača, proja, raznovrsni roštilj, sir, kajmak, dimljeni specijaliteti, raznovrsne sveže i kilese salate, baklave i druge originalne poslastice…..

U sklopu Motela Markov konak kod Gračanice je opremljena sala u kojoj se uspešno organizuju raznovrsni skupovi, poslovni sastanci, venčanja i proslave, veličine do 300 učesnika. Markov konak Gračanica takođe po najavi organizuje raznovrsne sportske i kulturne događaje i folklorne nastupe. Motel Markov konak Gračanica ima parking koji je besplatno na raspolaganju gostima. Tokom boravka u Motelu sa restoranom Markov konak gosti uživaju u odmoru posle obavljenih poslovnih obaveza ili turističkih razgledanja manastira Gračanice i znamenitosti Kosova i Metohije, u izvanredno gostoljubivoj atmosferi i srdačnosti vrednih vlasnika-domaćina!

SHARE IT: