Konačište Logos sa bazenom Selo Ljubiš Zlatibor

Konačište Logos sa bazenom Selo Ljubiš Zlatibor

Ljubiš je živopisno starovlaško zlatiborsko selo nestvarne lepote, smešteno između vrhova Murtenice, Borkovca i Jasenova, poznato i kao prestonica pastmke i gastronomska oaza ovog prekrasnog gorštačkog kraja. Ljubiš se ljupko zlatiborsko selo na 840 metara nadmorske visine, od centra Zlatibora udaljeno oko 26 kilometara. Ljubiš je malo i lepo uređeno selo u opštini Čajetina u Zlatiborskom okrugu, u jugoistočnom delu Zlatiborske visoravni, oko 30 km jugoitočno od poznatog planinskog turističkog centra Zlatibora, na putu od Zlatibora ka Novoj Varoši.  Iz Ljubiša potiču mnoge poznate i ugledne ličnosti: Ljubivoje Ršumović – dečiji pesnik, Miladin Pećinar – akademik i velikan moderne hidrotehnike u Srbiji i regionu Balkana, general Krsta Smiljanić… Prema legendi, selo Ljubiš je dobilo naziv po neostvarenoj ljubavi dvoje mladih koji su se mnogo voleli, ali je sudbina učinila da njihova ljubav ostane samo želja. Selo Ljubiš odlikuje bogаtstvo i rаznovrsnost flore, jer je poznato po gustim šumama crnog bora i obilju lekovitog biljа, pečurаkа i šumskog voćа.

Turistički objekat Logos u Ljubišu sa ukusom objedinjuje tradicionalnu i modern atmosferu, koja gostima pruža osećaj  kao kod kuće. LogoS raspolaže sa 40 ležaja, organizovanih u 4 udobna apartmana i 8 soba. Sve smeštajne jedinice objekta Logos Ljubiš imaju sopstveno kupatilo sa tušem i LED TV. Većina soba objekta Logos Ljubiš ima terase, sa kojih se pruža prekrasan pogled na zelenu i mirnu okolinu. Dvokrevetne sobe su pogodne su za boravak dve osobe, jer imaju dva posebna ležaja, sopstveno kupatilo, garderober, LED TV i terasu. U dvokrevetnim sobama postoji mogućnost korišćenja pomoćnog ležaja. U porodičnim sobama turističkog objeka Logos Ljubis može boraviti 3 do 5 osoba, jer obuhvataju dve odvojene prostorije u potkrovlju, opremljene posebnim ležajevima, zajedničkim garderoberom i kupatilom, LED TV-om i klima uređajem. Udobni trokrevetni i petokrevetni apartmani mogu da prime do 6 gostiju. Apartmani imaju dve spavaće sobe, od kojih je jedna sa francuskim ležajem, a druga sa jednim, odnosno tri posebna ležaja. U dnevnom boravku se nalazi sofa ležaj na razvlačenje. Svaka soba ima radni sto i ogledalo. Oba tipa apartmana su opremljena LED TV-om, sopstvenim kupatilom sa tušem, garderoberom, sigurnosnim sefom, a tri od četiri apartmana imaju sopstvenu terasu.

U prijatnom ambijentu restorana Logos sa kaminom ili na otvorenoj restoranskoj terasi se organizuju raznovrsni događaji, proslave, promocije…. Gostima koji borave u turističkom objektu Logos Ljubiš se poslužuje ukusna pansionska ishrana po izboru: noćenje sa doručkom, polupansion (dva obroka) ili puni pansion (tri obroka). Restoran sa kaminom turističkog objekta Logos ima kapacitet 80 mesta i veliku restoransku terasu sa pogledom na ribnjak, bazene i aperitiv bar. To su omiljena mesta su okupljanja i društvenih aktivnosti gostiju i realizacije raznih događaja, proslava, poslovnih ručkova…

LogoS Ljubis uspešno kombinuje tradicionalnu i modernu atmosferu koja tokom čitave godine ispunjava očekivanja, želje, potrebe i zahteve ljubitelja prirode i gostiju koji žele boravak u očuvanom imirnom prirodnom ambijentu. Konačište Logos Ljubiš je veoma pogodan izbor je za odmor porodica sa decom, uspešnu realizaciju dečijih kampova i nastave-obuke-škole u prirodi, ili organizaciju poslovnih skupova – team building programa, seminara, obuka, boravka organizovanih grupa penzionera, planinara, istraživača prirode i…svih gostiju koji istinski uživaju u prirodi.

Teretana turističkog objekta Logos je opremljena vrhunskim spravama za vežbanje, dok su Jacuzzi, sauna i dečija igraonica na raspolaganju gostima koji vole ove aktivnosti, kao i dva otvorena bazena koji su posebno prijatna mesta za uživanje i osveženje tokom letnjih meseci.

Objekat LogoS Ljubiš  je okružen netaknutom prirodom i brojnim zanimljivim sadržajima, znamenitostima i lokalitetima koje vredi posetiti. Iznad samog objekta Logos Ljubiš je vidikovac sa koga se pruža veličanstven pogled na okolne planinske vrhove pod gustom borovom šumom. Uz LogoS se nalazi ribnjak u kom se uzgaja pastrmka, koja je obavezni deo nenadmašno ukusne, zdrave i originalne gastronomske ponude. Pored pastrmke se gostima poslužuju ukusni tradicionalni specijaliteti – komplet lepinja, dimljena pršuta, proja, gibanica, sir, kajmak, raznovrsne salate, jagnjetina, teletina, roštilj, originalne poslastice…. Žubor vode sa ribnjaka  dodatno doprinosi opuštanju gostiju i uživanju u vrhunski mirnom prirodnom ambijentu.

Nedaleko je lepa crkva Svetog cara Konstantina i carice Jelene, podignuta 1924. godine u stilu srednjovekovne raške arhitekture, prema projektu inžinjera Miladina Pećinara. Za goste avanturističkog duha, na oko 2 km od LogoS-a je Zip line Ljubiš – najduži u Srbiji, koji pruža nezaboravne i uzbudljive doživljaje posetilaca. Na svega par kilometara od objekta Logosa u Ljubišu je i vrh Čigota koji je, između ostalog, i zaletište za paraglajdere. Obližnje selo Gostilje sa svojim prekrasnim vodopadom na reci Vrelo je pravi izazov za ljubitelje “neukroćene” prirode. Gostima koji borave u objektu Logos takođe toplo preporučujemo posetu Stopića pećine. Centar Zlatibora nije daleko, kao ni poznati Ski centar Tornik. Muzej na otvorenom Staro selo Sirogojno, Šarganska osmica i Specijalni Rezervat prirode Uvac su dodatni lokaliteti u okolini koji obogaćuju turističku ponudu zlatiborskog kraja, jer je LogoS  mesto odakle i zahvaljujući kome ćete ih upoznati.

SHARE IT: