Kulinarska Avantura Novi Sad

Kulinarska Avantura Novi Sad

Rezervišite

 

 

1. Dan – Dolazak na aerodrom Nikola Tesla Beograd, dobrodošlica stručnog vodiča TA Panacomp Zemlja Čuda. Transfer do Novog Sada i smeštaj u boutique hostel Varad Inn u Petrovaradinu. Doček dobrodošlice i predstavljanje aktivnosti i sadržaja. Kratka šetnja, priprema hrane na otvorenom, na mestu gde se Nacionalni Park Fruška Gora spaja sa okolnim selima. Ovde ćete upoznati i istražiti nesvakidašnje lepu prirodu, šume, potoke i brda Fruške Gore i njihov raznovrsni biljni i životinjski svet. Kratko pešačenje stazama koje vode do mesta određenog za paljenje vatre i pripremu hrane u prirodi. Zajedničko pripremanje srpskih jela na tradicionalan način. Učesnici sakupljaju drvene grančice za potpalu vatre, samostalno pale vatru i pripremaju hranu. Koji će ukus i specijalitet biti najbolji ? Posle ručka povratak u Boutique Hostel Varad Inn. Slobodno vreme. Noćenje.

2. Dan – Doručak. Avanturističke aktivnosti na otvorenom na Petrovaradinskoj tvrđavi: potraga za trofejima na Petrovaradinskoj tvrđavi (istraživanje tvrđave obuhvata Gradski Muzej i podzemne vojne galerije i tunele). Posle kratkog uvoda o Petrovaradinskoj tvrđavi, njenoj istoriji i arhitekturi, nastavljamo istraživanje dublje i dalje! Učesnici dobijaju mape tvrđave sa obeleženim tačkama koje treba da fotografišu. Neki od mesta su: Muzej, vojne galerije (katakombe), uzvišenja i tuneli, stari most i moderna turistička strana tvrđave. Avanturistička potraga za trofejima vraća posetioce u misterioznu i strašnu u prošlost, te kasnije ponovo u sadašnjost, koja pruža drugačiju perspektivu tvrđave. Posle pauze za ručak, aktivnosti nastavljamo u Novom Sadu, upoznajući grad na neuobičajeni način. Centar, Kej, parkovi i ulice Novog Sada pozivaju posetioce da ih istraže, uz mapu i instrukcije, tako što posetioci samostalno određuju puteve kojim se kreću. Garantujemo zabavno i uzbudljivo vreme, sa puno usputnih fotografija. Povratak u Boutique Hostel Varad Inn. Večera, noćenje.

3. Dan – Posle doručka, prevoz do Sremskih Karlovaca, duhovnog i kulturnog centra, od izuzetnog značaja za Srbe u Vojvodini. Šetnja i razgledanje lepo uređenog baroknog centra: Patrijaršijski Dvor, Pravoslavna Crkva Svetog Nikole, Gimnazija, Fontanta Četiri Lava, Trg Branka Radičevića… Poseta Kapele Mira u Sremskim Karlovcima, u kojoj je potpisan Karlovački mir, što je značajno uticalo na “istorijsku mapu“ Evrope. Poseta radionice kuglofa, sa predstavljanjem tradicionalnog recepta pripreme ove poslastice. Degustacija. Kasni poslepodnevni odlazak na aerodrom Nikola Tesla. Odlazni let, kraj programa i usluga.

Cena:  250 EUR po osobi  (Minimum 6 osoba), 230 EUR po osobi  (Minimum 12 osoba), 210 EUR per person  (Minimum 20 osoba)

Uključeno: Prevoz AC autobusom visoke turističke klase, 3 noćenja sa doručkom u Boutique Hostelu Varad Inn, aktivnosti na otvorenom, obroci, avantura kuvanja, vinska degustacija i kulinarski kurs po itinereru, ulaznice za Kapelu Mira, Gradski Muzej i podzemne vojne galerije,  24 sata Panacomp i Epic Adventures stručno vođstvo i logistika.

SHARE IT: